Cevap: Anlaşmalı Boşanma Davası
Merhaba,
Anlaşmalı olarak boşanmaya karar verilmiş ve mahkemeye çıkılmış fakat 15 gün içinde barisma ihtimaliyle karara itiraz edilmiş. Mahkeme 6 hazirana gün verdi. Geçen 8 aylık sürede erkek tarafı tüm borçları tek başına üstlendi. Ve şuan ödemekte zorlanıyor hatta odeyemiyor.
Mahkeme sonuçlanmadan erkek tarafı borçların paylaşımını isteyebilir mi?
Kadın tarafı geçmişte aldatmış bu şahitler ile ispatlanabilirse kadın çocuğun velayetini isteyebilir mi? Geçmişte bu hata aile birliği bozulmamasi adina üstü kapatılmış. Fakat kadın çocuğun velayeti ile tehdit etmektedir.
Borçlar evlilik süresi içerisinde gerçekleşen borçlardir.
Yardiminizi rica ediyorum.
Alıntı:
Mtntyyr rumuzlu üyeden alıntı
Anlaşmalı olarak boşanmaya karar verilmiş ve mahkemeye çıkılmış fakat 15 gün içinde barisma ihtimaliyle karara itiraz edilmiş. Mahkeme 6 hazirana gün verdi. Geçen 8 aylık sürede erkek tarafı tüm borçları tek başına üstlendi. Ve şuan ödemekte zorlanıyor hatta odeyemiyor.
Mahkeme sonuçlanmadan erkek tarafı borçların paylaşımını isteyebilir mi?
Kadın tarafı geçmişte aldatmış bu şahitler ile ispatlanabilirse kadın çocuğun velayetini isteyebilir mi? Geçmişte bu hata aile birliği bozulmamasi adina üstü kapatılmış. Fakat kadın çocuğun velayeti ile tehdit etmektedir.
Borçlar evlilik süresi içerisinde gerçekleşen borçlardir.
Erkeğin bu talepleri varsa ve kadın kabul etmiyorsa, anlaşmalı boşanma olmaz.
Çekişmeli boşanmada çocuğun velayetinde önemli faktörlerden biri çocuğun yaşıdır.
Yaş ne kadar küçükse, velayeti alma ihtimali o kadar düşüktür.
Zinaya dayalı dava açmanın süresi vardır. Affeden taraf zina nedenine dayanarak dava açma hakkını kaybeder.
("Üstü kapatılmış" ifadenizden yola çıkarak)
yaklışık 10 yıldır evliyim 2 cogum var eşim bana anlaşmalı boşanmak için mahkeme açtı protokolu karşılıklı doldurup imzaladık (ani sinirden )14.05.2018 tarihinde aile mahkemesinde duruşmamız oldu ve hakim bizi boşadı (yanlız protokolde cocuklarımız cuma.cumartesi pazar ve tatillerde yarıyılda 1 hafta 90 tatilde 4 hafta bende kalacak şekilde mutabıktık) hakime hanım eşimin istegi üzerine görüş günlerini kısıtlama yaptı ben söz hakkı istedim vermedi ben hiç bir şekilde boşanmak istemiyordum piskolijik baskı altında protokolu imzalamıştım ve duruşamada sanki agzım baglandı birşey diyemedim.
şimdi ben bu kararı nasıl iptal ettirebilirim. amacım eşime zaman tanıyıp boşanmadan vaz geçirmek
1* davadan fegat hakkım varmı karar keşinleşmemiş
2 temyiz etsem nasıl bir yol izleyecegim (eşimi çocuklarımı seviyorum desem dava cekişmeliye dönermi
not: ben davalı tarafım
Alıntı:
mustoca rumuzlu üyeden alıntı
yaklışık 10 yıldır evliyim 2 cogum var eşim bana anlaşmalı boşanmak için mahkeme açtı protokolu karşılıklı doldurup imzaladık (ani sinirden )14.05.2018 tarihinde aile mahkemesinde duruşmamız oldu ve hakim bizi boşadı (yanlız protokolde cocuklarımız cuma.cumartesi pazar ve tatillerde yarıyılda 1 hafta 90 tatilde 4 hafta bende kalacak şekilde mutabıktık) hakime hanım eşimin istegi üzerine görüş günlerini kısıtlama yaptı ben söz hakkı istedim vermedi ben hiç bir şekilde boşanmak istemiyordum piskolijik baskı altında protokolu imzalamıştım ve duruşamada sanki agzım baglandı birşey diyemedim.
şimdi ben bu kararı nasıl iptal ettirebilirim. amacım eşime zaman tanıyıp boşanmadan vaz geçirmek
1* davadan fegat hakkım varmı karar keşinleşmemiş
2 temyiz etsem nasıl bir yol izleyecegim (eşimi çocuklarımı seviyorum desem dava cekişmeliye dönermi
not: ben davalı tarafım
Öncelikle kararı temyize gitmelisiniz. Karar kesinleşmediği sürece aleyhinize hüküm doğurmaz. Temyiz dilekçesinde velayetin düzenlenmesi ve nafaka ile ilgili eşinin tehdit ettiğini o yüzden böyle bir beyanda bulunduğunu ileri sürerek temyiz dilekçesinin sonucu bekleyip ona göre yol izlemelisiniz.
Temyiz dilekçesini oluştururken iradenizi sakatlayan nedenleri tek tek açıklayarak kararı istinad edeceksiniz.
Hukuki sorunlarınız konusunda en doğru bilgiyi yaşadığınız şehirdeki uzman bir Avukattan almanın daha doğru olacağını unutmayınız!
Av.Aylin Göstericiler-https://aylingostericiler.av.tr/
Karar tebliğe çıkmadığı sürece boşanmış kabul edilmezsiniz bu sebeple eşinizi ikna edebilirsiniz
SM-T580 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Merhabalar 2016 da evlendim bu ağustosta Ankara da anlaşmalı boşanma davası açtım fakat duruşmaya iki tarafta katılamadı davalı yurt dışında yaşıyor ve ankaradaki dava sonuçlanmadan bende şehir değiştirme durumunda kaldım aynı davayı farklı bir şehirde yürütebilir miyim yoksa tekrar dava açmam gerekirmi tesekkurler
Merhabalar yaklaşık 2 hafta önce eşim ile anlaşmalı olarak boşandık bir çocugumuz var sadece çocuga nafaka odeyecek kendisi. Ama ben nafakayı hangi tarihlet arasınds alacagımı bilmiyorum yani ne zaman yatırması gerekiyor ilk nafakayı ve diğer nafakaları bilgilendirirmisiniz rica etsem teşekkürler
Merhaba. Biz eşimle anlaşmalı olarak boşanmaya karar verdik ve maddi durumumuz kötü olduğundan avukat tutmadık ve dilekçe ile protokolüde kendimiz yazdık. Fakat dilekçenin başına ne yazacağımızı bilmiyoruz. Yani şöyle söyleyeyim adalet bakanlığı gaziosmanpaşa adliyesi yazıyor sitede ama aile mahmesine mi yazmamız gerekiyor sadece tam olarak başlık kısmına ne yazmamız gerektiğini bilmiyoruz. Yardımcı olabilir misiniz birazda acil bir konu ?
merhaba
Kardeşimin boşanma davası ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Anlaşmalı olarak kısa süre içinde işlemler tamamlanıp bugün boşandılar. Çocukları 3 aylık. Kardeşimin avukatı vardı eşinin yani babanın avukatı yoktu. Kardeşim görüşme hakkını protokole yazmak istemesine rağmen avukatı kararı hakime bırakmanın daha dogru olacagını söylemiş. Sonuçta Hakim babanın cocugu ayın 1. ve 3. haftaları tüm hafta sonu ayrıca agustos ayında bir ay boyunca ve somestr tatilinde alabiecegi yönünde karar vermiş. Çocuk 3 aylık olmasına ragmen okul cocugu gibi karar verilmiş. itiraz dilekçesi verelim senin aleyhine çalışmış avukat dedim. Avukatını aradı ve "Mümkün degil çünkü davayı cabuklastırmak için ben senden temziye göndermiş gibi imza aldım" gibi bir cevap aldı. İkinci agızdan aktardıgım icin yanlıs anlamıs olabilir. Ben simdi bu işten anlayan iyi bir bosanma avukatı tutmayı düşünüyorum kardesim icin. cabuklastırmak icin nasıl temyize gönderebiliyor, bu nasıl bir iş anlamadım. İtiraz gerçekten mümkün değil mi yoksa bu işin içinde etik olmayan bir durummu var? Yanıtlayabilirseniz çok sevinirim.
Alıntı:
imlasz rumuzlu üyeden alıntı
merhaba
Kardeşimin boşanma davası ile ilgili bir soru sormak istiyorum. Anlaşmalı olarak kısa süre içinde işlemler tamamlanıp bugün boşandılar. Çocukları 3 aylık. Kardeşimin avukatı vardı eşinin yani babanın avukatı yoktu. Kardeşim görüşme hakkını protokole yazmak istemesine rağmen avukatı kararı hakime bırakmanın daha dogru olacagını söylemiş. Sonuçta Hakim babanın cocugu ayın 1. ve 3. haftaları tüm hafta sonu ayrıca agustos ayında bir ay boyunca ve somestr tatilinde alabiecegi yönünde karar vermiş. Çocuk 3 aylık olmasına ragmen okul cocugu gibi karar verilmiş. itiraz dilekçesi verelim senin aleyhine çalışmış avukat dedim. Avukatını aradı ve "Mümkün degil çünkü davayı cabuklastırmak için ben senden temziye göndermiş gibi imza aldım" gibi bir cevap aldı. İkinci agızdan aktardıgım icin yanlıs anlamıs olabilir. Ben simdi bu işten anlayan iyi bir bosanma avukatı tutmayı düşünüyorum kardesim icin. cabuklastırmak icin nasıl temyize gönderebiliyor, bu nasıl bir iş anlamadım. İtiraz gerçekten mümkün değil mi yoksa bu işin içinde etik olmayan bir durummu var? Yanıtlayabilirseniz çok sevinirim.
Boşanma davasının kesinleşmesi gerekçeli kararın taraflara tebliğinden sonra her iki tarafın süresi içinde istinaf etmemesi (artık temyizden önce istinaf adımı var) veya istinaftan feragat etmesiyle gerçekleşir. Bundan sonra nüfusa işlenir. Nüfusa bir an önce işlenmesi için kararı tebliğ aldıktan sonra "ben bu kararı istinaftan feragat ediyorum." diye dilekçe verilirse kesinleştirmek için istinaf süresinin sonuna kadar beklemek zorunda kalınmaz.
Anlaşılan avukatınız bunu yapmış, bu nedenle kararı istinaf veya temyiz etmek mümkün değil.
Değişiklik için karşı taraf ile anlaşılamıyorsa, baba ile kişisel ilişkinin yeniden düzenlenmesi için ayrı bir dava açılması gerekiyor.
Avukatın sizden onay almadan bu işlemi yapması söz konusu ise disiplin sorumluluğu doğabilir.