Cevap: Tazminat rucu mu edilir?
Karayolları Trafik Yönetmeliğinde şu ifade vardır "Tarım ürünlerinin toplanması, yüklenmesi veya boşaltılması amacıyla tarla veya işyerine götürülüp getirmek üzere lastik tekerlekli traktörlerin römork veya yarı römorklarına, oturmaları şartıyla, taşıma sınırının beher tonu için en çok 3 kişi bindirilebilir. Yük üzerinde insan taşınamaz." Siz bir meslektaştan profosyonel destek alınız.Dosyanız incelensin uygun bir durum var mı şartlar kanunun istisnai saydığı durumlar vs var mı bir bakılsın.Dosya görülmeden en doğru cevap verilemez.
Tsk ederim o madde bizi kurtarmaz 5 kisi vardi cunku
Bu olayda mutlaka bir avukattan profesyonel destek almanızı şiddetle öneririm.
Sigorta büyük ihtimalle rücu etmeye çalışacaktır. Normal şartlarda olayada kasıt ya da kasta yakın unsurlar yok ise sigortanın rücu etmesi mümkün değil. Bunu da ancak iyi bir avukatın savunması ile sağlayabilmenizi mümkün görüyorum.
Ceza davasına gelince;
Normal şartlarda taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmaktan yargılanacaksınız. Olayda bilinçi taksir hatta olası kasıt gibi etkenlerin bulunması cezanızı arttırabılır.
Bununla birlikte yaşadığınız bu olayın kendiniz üzerinde de maddi, manevi acılar bıraktığı ve kişisel ve ailevi durumunuz bakımından, artık bir cezanın hükmedilmesini gereksiz kılacak derecede mağdur olduğunuz, bu nedenle de 5237 sayılı TCK’nun 22/6. maddesinin uygulanması gerektiği savunulabilir. Bu nokta çok önemlidir. Bunu da ancak bir avukat yardımı ile başarabilmenizi mümkün görüyorum.
Geçmiş olsun.
Tsk ederim arzuhalci bey bi avukuta daniscam
Hakkarili arzu halci ceza konusunda yeni dikkatli okudumda burda blincli taksir yada kast nerde elimde olmayan sebbelerden dolayi kaza meydana geldi.
"Bilinçli taksir" ve "olası kasıt" kavramlarını sanıyorum benden farklı algılıyorsunuz.
Kaza sırasındaki fiziki durumu tam olarak bilemediğim için tam net söylemedim ama bu etkenler bulunabilir diye düşündüm.
Örneğin römorkta belki de ayakta 5 kişiyi taşıyor olmanız, olası bir kaza durumda bu kişilerin yaralanabileceği ya da ölebileceğini öngörememiş olmanız bilinçli taksir olarak kabul edilebilir.
Demek istediğim buydu. Yoksa siz kazayı kasıtlı olarak yaptınız anlamında söylemedim tabii.
Verilen ifadelrde bunu destekliyor romorkta seyhat ediyolardi tarla donusu yalniz traktor incelenmeye alinmadi yani mekanik arizadan kaynakli oldugunu kanitlayacak bi rapor yok ortada bilir kisi uygun hizla gitmemek vb maddelerde kusurlu bulmus.