Cevap: Kapora iadesi mümkün mü?
Şahsen ben doğru ve muntazam imla kullanımının, özellikle hukuk gibi ciddiyet gerektiren bir alanda, çok kıymetli olduğunu düşünüyorum. O yüzden hemen yazdığınızı teyit amaçlı TDK'ya koştum :) Bir başka üyenin bu konuya hassasiyet göstermesi beni çok mutlu etti doğrusu.
Sn. Engin Ünalmış haklı. Tüketici Heyetleri keyfi uygulamalar kapsamında dilekçe kabul etmeme huyuna sahip. Ben geçen gün verdiğim bir dilekçenin içeriğinin ikinci el ürünle ilgili olduğunu söyledim. Kabul etmediler. Onlara bu konuda pek çok Yargıtay kararı olduğunu, ikinci el ürünlerin garantisi devam ettiği müddetçe Tüketici Haklarımdan faydalanabileceğimi söyledim. "Biz o kararların ahını şahını biliyoruz canım. Bizim yetkimiz yok bizden iyi mi bileceksin." dediler. Tabi beni genç görünce biraz da, iyice "bu saf" diye düşündüler her halde.
"Tamam o zaman. Alın dilekçeyi. İşleme koyun. Kararınızda bunu belirterek reddedin." dedim. "Canım anlayamıyorsun galiba, bu dilekçeleri zaten alamıyoruz." dedi bir hanımefendi. "Tamam bunu kaydedeyim siz bunu derken, sonra gidip dilekçe verme hakkının engellenmesi kapsamında şikayetçi olayım. 6 ay hapis cezası var. Buradan da çıkartılırsınız üstelik." dedim. "Ya biz sizin iyiliğiniz için diyoruz. 1 yıl boşuna red kararını bekleme diye. Temyiz bizim kararları zaten bozmuyor. Bir de o kadar para ödersin mahkemede" gibi gibi geri vitese bağladılar ve aldılar dilekçeyi :) Hakem Heyetleri bile bizim haklarımızı bilmiyor.
Bu olayın çözümünün Tüketici Yasası kapsamında olmadığını, Borçlar Kanunu hükümlerine göre çözülmesi gerektiğini düşünüyorum.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Bu olayın çözümünün Tüketici Yasası kapsamında olmadığını, Borçlar Kanunu hükümlerine göre çözülmesi gerektiğini düşünüyorum.
Ben de öyle düşündüm ilk başta. Daha sonra karşı tarafın "hasarlı araç satışı yapan bir galeri" olması bu işi mesleki amaçla yaptığı anlamına gelir diye düşünerek vaz geçtim. Ancak hasarlı bir aracın tüketici ürünü olmadığı sonucuna da varılabilir.