Cevap: Üniversitelerin YÖK kararlarına uyma zorunluluğu
Alıntı:
msvc rumuzlu üyeden alıntı
Üniversite red cevabı verdi. Gerekçesi: "senato kararımıza göre not ortalamaları mezuniyette transkripte işlenecektir". Ne verdiğimiz dilekçeler okunmuş, ne de Resmi Gazete ekleri. YÖK'e gidip dilekçe verdik, onun sonucunu bekliyoruz şimdi.
Gelişmeler hakkında bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim.
Zaten Dilekçenin ret edileceğini biliniyordu; sadece usul açısından(İdari başvuru yollarını kısmen tüketiniz) başvuru şartını yerine getirdiniz. Bu doğrultuda YÖK vereceği kararı beklemek şuan için gereklidir. Şayet YÖK ret ederse Kamu Denetçiliğine gerekli başvuru yaparsınız.
Benimde bu konuya benzer sorunum var Bana da yardımcı olabilecek uzman kişi arıyorum
Anlattıklarınızdan şunu anladım:
YÖK “(10) Yatay geçişle gelen öğrencilerin önceki diploma programından aldığı ve başarılı olduğu derslerin intibakının yapılarak, bu derslere ilişkin daha önce alınan notlar transkripte işlenir ve not ortalamasına eklenir.” şeklinde karar alıyor.
Üniversitenizin ise "senato kararımıza göre not ortalamaları mezuniyette transkripte işlenecektir". gerekçesiyle başvurunuzu reddediyor.
YÖK kararında notların ne zaman işleneceğine dair bir hüküm yoksa, üniversite de ben bunu yapmayacağım demiyorsa, bunu kendi belirlediğim zaman yapacağım diyorsa, dava edip kazanacağınız bir durum göremedim.
Eğer mezuniyet durumunda EX olan görünen notlar yerine bu notlar eklenecek ve ortalamanız buna göre yeniden hesaplanacaksa kaybınız ne olacak?
(Şu anda GNO'nuz belli bir notun altına düştüğü için akademik yetersizlik nedeniyle ders veya sınıf tekrarı mı yapmanız gerekiyor?)