Ben bir bankaya yazdım, yakından takip ediyoruz resmi gazetede tüm detaylar yayınlandıktan sonra gerekli düzenlemeleri yapacağız cevabı geldi
Printable View
Ben bir bankaya yazdım, yakından takip ediyoruz resmi gazetede tüm detaylar yayınlandıktan sonra gerekli düzenlemeleri yapacağız cevabı geldi
Bu arada ,
bu düzenlemeyle bankalara her başvuruya olumlu yanıt verip 72 ay taksitlendirme zorunluluğu getirilmiyor haberlere göre, sadece bankalar taksitlendirme süresini uzatmak isterse bunu yapabilmelerinin yolu açılmış durumda.
Yani kanun çıktı 72 ay taksit istiyorum, banka vermedi sorununa yapılabilecek bir yaptırım bulunmamaktadır.
Olayı size açıklayayaım ,
X bankayı aradım henüz bize bilgi gelmedi dedi buna eyw tmm,
Öbür ünü aradım buda 2 bin verin yapalim deid , e dedim yasada böle biş yok mahkemelikler bile yapabiliyor dedim , yok dedi
Avukatlık olduğum bankayı aradım avukatı arayın dedi , niye dedim avukatlık olmuşssunz dedi , iyide Başbakan yardımcısı mahkemelik olanlar bile faydalanacak dedi dedim , yok dedi...
En sonunda bddk yı aradım olayı anlattım
Bana dediği şey bankanın insafiyet in de dedi , dedim nasıl yani Başbakan açıklama yapıyor , Başbakan yardımcısı hepsi olacak diyor müşteri istediği taktirde ve faiz ler bddk nın gözetlemesinde olacak dedi dedim tv de.
siz dedi avukatı arayın bir göüşün dedi..
Yani ya bu olay yalan
Ya kimse Başbakanın dediklerini yapmıyor,
Yada bankalar biraz daha bekleyelim geçirdiklerimize geçirelim , olmayanlarıda kabul etmeyenleride 72 ay yasaya göre yaparız diyo ..
Nasıl iş bu arkadaş ya , Başbakan açıklama yapıyor bunların umurunda değil ,
Hiç böle bişi olmasaydı bari
Üç ihtimal de yanlış ,
yalan değil, resmi gazetede yayınlanmış bir yönetmelik var ,
Başbakanın dediği de yapılmış, konuyla ilgili yönetmelik hazırlanmış yayınlanmış,
Bankalar mevcut düzenleme haliyle bir zorunluluk içinde bulunmuyor, kendisine başvuruda bulunan kişilere , kredi kartı borcu için 72 aya kadar taksitlendirme yapabilir hale geldi, kendine gelen başvuruyu kabul etmeme hakkı hala mevcut.
İyi de hocam mantıklımı bu ?
Yasa çıkıyor ama banka kabul etmiyor ,
iyi askerlik 12 aya düştü diye yasa çıktı , bende yok ben kabul etmiyom 15 gün yapim diyim ozaman ,
Madem karşı taraf kabul etmeyecekse niye yasa çıkıyo
Önceki haliyle kredi kartına en fazla 9 taksit yapılabiliyordu, artık 12 taksit yapılabilmesine imkan tanındı, ama her alışveriş mutlaka 12 taksitle yapılacak demek değil bu,
eskiden tüketici kredilerinde en fazla 36 ay vade yapılabiliyordu, artık 48 ay vade mümkün kılındı, ama her kredi vadesi 48 ay olacak artık demek değil bu,
eskiden ödenmekte zorlanılan ( ama ödenmeye devam eden) kredi kartı ekstre borcu toplamı için en fazla 24 aya kadar yeniden kredilendirme yapılabiliyordu, artık 72 aya kadar yapılabilir hale geldi, ama hepsi artık 72 ay taksitlendirilecek anlamına gelmiyor.
Talep edilebilecek ve uygulanabilecek sınırlar genişletildi sadece.
Dediğiniz şey ile hiç alakası yok hocam ,
Hangisinin 9 ay hangisinin 6 ay hangisnin 12 ay taksit olacağı ayrıntılı olarak yazıyor, yani siizn dediğiniz gibi 12 taksit yaptık ama herşey 12 taksik olacak değil diye bir şey yok neyin 12 ay taksik olacağı ve olmayacağı belirtilmiş,
Resmi gazetede de yazan şey ihtiyac ve kredi kartları Müşteri tarafından istenildiği takttirde 72 ay yapılanma olacak ( bu resmi gazetede yazıyor )
Başbakan yardımcısıda fazla faiz yapmasınlar, kural koymadık ama , Bddk gözetiminde olacka diyo ,
Resmi gazedete bunlar yazıyomu yazıyor , pc 6 taksit , beyaz eşya 6 taksit yazıyomu yazıyo,
Borç sahipleri 72 aya yapılandırır diye yazıyomu yazıyo
eee?
Ama çoğu banka yapmıyo
Hocam ozaman şöyle düşünelim ...
Resmi ,gazetede telefon yok diyo
satıcı ya ben yapıcam banane diyo,
Yada beyaz eşya 6 taksit ama market banane ya ben 2 taksik yapacam diyo iyide bu benim hakkım , devlet bunu resmi gazete yayınlamış
.Müşteri istediği zaman 72 ay yapılacak yazıyor , bankanın insafına kalmış yazmıyor ,
Muthiş bir hukuk devletnden yaşıyor , süper bir ülkeyiz , başbakan taksik olacak diyo , banka banane ya sen avyukata git diyo ,
başbakan yardımcısı fazla faiz koymayın diyo , bankalar 10 bine 23 bin istiyor ,
Böyle bir ülke yok ah canım ülkem benim
- - - Updated - - -
az öncede bddk yeniden aradım . bi banka henüz bilgi gelmedi söledi dedim . kadın üstüne basa basa söledi yasa 27/09/2016 tarihi ile çıkmıştır yapmak zorunda dedi, avukatlıkda olan krediyi sordum avukat bankanın avukatı ise siz avukat ile dedğil bankanın yapılandırmayı yapması gerekiyor dedi ,,
Son habere göre takibe düşenler yararlanamayacak
Hangi takip hocam , idari mi yasak takip mi? ve nerden aldınız bu bilgiyi?
Değerli Üyeler,
72 Taksit konusunun detaylarını Bilgi Edinme Kanunu kapsamında BİMER sormanızı öneriyorum. Adı geçen kurum, sizlere resmi cevap verecektir.
BİMER LİNKİ:
https://www.bimer.gov.tr/