Cevap: Sahibinden.com Site'nin Benzerini Faaliyete Sokmak
Bakınız bizim internette özellikle e-ticarette yaptığımız en büyük hataların başında senelerini vermiş ismini herkeslere ezberletmiş sitelerin benzerlerini açıp sonra 1 veya 3 yıl sonra kapamak oluyor.
Adı üzerinde isim 10 numara size bu site gibi site neden yapamassınız açıklamak istiyorum. 1. yazılımı hindistan tabanlıdır yazılımı alırsınız ve geliştirirsiniz bu konuda lisanslı yazılım aldığınız için hindistandan sorun çıkmaz n11.com da öyleydi sanırım.
Ama çok güzel bir isim seçmelisiniz sahibinden sitesi 1998 senesinde hepsiburada ile beraber açılmış bir sitedir günlük tekil ziyaret bir Türkiye rekorudur 1 MİLYONU AŞAR yani siz sizden tam 18 yıl önce yola çıkmış birisi gibi bir site açıyorsanız onun 18 yıl önce düşünmediği şeyler için açmalısınız.
Mesela örnek sadece araba için bir site veya sadece sevgiliye hediye için bir site veya sadece bilgisayar için bir ilan sitesi olabilir. Bakın n11.com sonradan geldi 3 senedir tv vb reklamlarla uğraşıyor günde 500 bin kişi giriyor sitesine tekil olarak genede yakalayamadı sahibinden.com u yakalayamaz da zaten çok çıktı rakipler hepsi söndü gitti bu iş basit değil size burda çok uzun anlatmak isterdim ama okunmuyor yazdıklarımız size bir örnek vereyim bu site gibi bir site açınız efendim.
Editör:
Site reklamı yapmak yasaktır.
Cevap: Sahibinden.com Site'nin Benzerini Faaliyete Sokmak
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
"Siz oturup kategorileri yazdınız, sonra bir baktınız ki sahibinden ile aynı olmuş" mu yoksa siz o kategorileri sahibinden'den mi kopya çektiniz?
Konuya tekrar dönecek olursak ... Bu soruyu sormak ne fark eder ki. Tabii ki hiç kimse ben kopya çektim demez, ancak bin tane ilan sitesi olsa kategorilerin hepsinin aynı olması kadar normal ne olabilir ki. Dünyada imal edilen arabaların modeli belli markası belli. Emlak işinin kategorisi belli : Satılık Kiralık vs vs. Böyle olmasa dünyada her işi bir tek sitenin yapması gerekmez miydi? Bir şeyin eser sayılabilmesi için kişinin özelliklerini taşıması gerekiyor diye biliyorum. Saygılarımla