Cevap: Sahte Fecboook hesabının Sahibini Adli Makamlar nasıl tespit ediyor ?
Alıntı:
by_fatih rumuzlu üyeden alıntı
Rica ederim kardesim konuyla ilgili gelismelerden burdan bizlere bilgi verirseniz sevinirim belki baskalarinada emsal olur
hayirli bayramlar
Sizinde Bayramınız kutlu olsun.
Söz konusu konuya ilişkin bu yere tabi ki bilgi verecem.
İYİ GÜNLER DİLERİM.
- - - Updated - - -
Alıntı:
borsaci_b rumuzlu üyeden alıntı
bu kısmı biraz daha açar mısınız? TİB mail trafiğini mi gözetliyor nasıl oluyor bu?
Bazı haberlerde bende bunu gördüm, ancak şifreli bir mail trafiği takip edilebilir mi o kadar emin değilim. Ya da başka birşeyle ilgili mi? Mesela, notofikasyon diye kendisi sahte e-mail gönderip karşı taraf açınca ip tespiti mi yapıyor?
TİB adlı Kamu Kurumu resmen lağvedilmiştir.
Kurumun Kapatıldığını teyit eden link:
https://tr.wikipedia.org/wiki/Teleko...(T%C3%BCrkiye)
Cevap: Sahte Fecboook hesabının Sahibini Adli Makamlar nasıl tespit ediyor ?
Merhaba sayın ayberk_08.
Biraz geç kaldım ancak bilgili olduğum bir konu için cevap vermek istedim.
Öncelikle ekran görüntüsünün hiç bir geçerliliği yok. Çünkü internet tarayıcısındaki bütün görüntüler HTML/CSS kodlarının tarayıcı tarafından okunmasıyla ortaya çıkan bir belge. Bu kodlar rahatlıkla değiştirilebilir. O yüzden ekran resminin geçerliliği yok.
Facebook'un bir gizlilik sözleşmesi var. Orayı okursanız, orada kişisel bilgilerinizin hangi şartlar altında üçüncü şahıslarla paylaşılacağı belirtilmiştir. Genellikle Facebook, Twitter vb. firmalar üç mahkemeyi tanır. Kaliforniya mahkemeleri, Amerikan Federal Mahkemesi ve Amerikan Yüksek Mahkemesi. Bunların dışındaki mahkemelerin doğrudan bir yaptırım gücü olmadığı için Facebook bu mahkemeler dışındaki kararları tanımayabilir.
Bu durumda Facebook'un davranışları genellikle şirket imajını korumaya yöneliktir. Çocuk istismarcıları, teröristler vb. herkesin nefretini toplamış kesimler söz konusu olunca Facebook kişisel bilgi paylaşımında bulunurken, basit meselelerde gizliliği savunan bir görüntü takınır.
Sizin durumunuzda, bu işten bir şey çıkması mümkün görünmemektedir.
İyi günler dilerim.