Cevap: İtiraz süresi içerisinde itiraz edilmeyen icra takibi.
Alıntı:
CanCi rumuzlu üyeden alıntı
TTNet çalışanı değilim. Zaten şu anda TTNet çalışanlarının sizi ikna etmesine gerek yok. Siz o parayı ödemezseniz icra ile paşa paşa alacaklar üstüne icra bedelini de ödeyeceksiniz. İcraya vaktinde itiraz etmediğiniz için icrayı durdurmanız mümkün değil. Borcunuzu ödeyin. Sonrasında hukuki yollara başvurarak paranızı geri alabilirsiniz. Ancak önce borcu ödemek zorundasınız.
Sırf sizin işinize gelmedi diye 9 mesaj atmış birisi olarak gelip burada bu kadar mesaj yazıp insanlara yardım etmiş, siteye katkıda bulunmuş insanlara laf sallamanızı, gereksiz demenizi, TTNet çalışanı demenizi ise küstahlıktan başka bir şey olarak göremiyorum.
Madem sorunuzun cevabını burada bulunan herkesten iyi biliyorsunuz niye gelip soruyorsunuz o zaman? Hem de hesap sorar gibi bir tavırla? Çıkarıp 500TL para verdiniz galiba üye olurken, aldığınız hizmeti beğenmiyorsunuz şimdi.
Benim önerimi beğenmediyseniz ödemeyin kardeşim! Ben sizi ödemeye zorlamıyorum. Ödemeyin ki, sabah bir kalkmışsınız o da ne, kanepe yok, laptop yok. Ama olsun, size zaman ayırıp, sizin bu işten minimum hasarla yırtmanıza yardımcı olmak için size cevap yazmış hukuki.net üyesine ağzının payını verdiniz. Çekyat da icra olmamışsa, keyifle uyuyabilirsiniz.
Bir kaç gün önce de sert üslupla yazdığınız mesajı gördüm ama cevap yazmadım, durumdan dolayı sinirli olmanıza verdim. Ama böyle agresif tavırlarla üyelere tabiri caizse "sallamaya" devam edecekseniz burada hiç hoş olmayan bir ortam oluşur.
Saygılarımla.
Siz neden bu kadar üstünüze alındınız. Ben eula nicki uyenin yazdığı yazıya kızdım laflarım onaydı. Borcunuzu ödeyin yazmış sadece. Onun mesajına alıntı yaparak yazdım. Alıntı yapılan mesajın altına cevap yazdığınızda o kişinin mesajıyla iligli yorum veya yanıt vermiş olursunuz.
Sizde firmayı haklı bulmuşsunuz. Firmanın haklı olması farklı bir konu benim hatam sonucu itiraz süresini kaçırmam farklı bir konu. İtiraz süresini kaçırdığım için firma haklı olmuyor. Bu farklı önce belirleyelim. Firma bal gibide haksız.
Ben buraya sorunumu itiraz süresini geçirdiğimi ve olayı da detaylı anlatarak yazdım. Bu aşamadan sonra yapabileceğim bir şey var mı diye soruyorum. Gelen cevaplara tekrar soru soramaz mıyım. Siz firmanın haklı olduğunu söylemişsiniz ben de neye dayanarak haklı olduğunu sormuşum. Madem herşeyi siz 344 mesaj yazmış biri olarak daha iyi biliyorsunuz bunun açıklamasını yapmak bu kadar zor olmamalı.
Üslup diyorsunuz fakat kendi yazdıklarınızı okuyun isterseniz. kalın harflerle küstahlık yapıyorsunuz yazmanız mesaj sayılarından bahsetmeniz yok üye olurken şu kadar para mı verdiniz demeniz doğru bir üslup mu sizin yaptığınız küstahlık olmuyor mu.
Önce mesajları doğru okuyun kime ne demişim kimin cevabına alıntı yaparak yazmışım doğru analiz edin ondan sonra doğru bir üslup kullanarak yazarsınız.
7 gün içinde itiraz edilmezse ödenmesi mecburidir hocam .
Elinizde iki imkan var.
1- İcra takibine gecikmiş itiraz yolunu deneyerek icra mahkemesine başvurabilirsiniz. Bu yoldan sonuç alınabilmesi için yasal itiraz süresini kaçırmakta haklı mazeretlerinizin bulunması ve bu mazeretlerin ispat edilebilir olması gerekir.
2- Diğer yolu menfi tespit davası açmaktır. Menfi tespit davasını tüketici mahkemesinde açarsanız haklı çıkma ihtimaliniz yüksek. Çünkü alacaklı olan kurumun gerekçeleri Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun ilgili hükümlerine aykırı.
Bu yollara başvururken bir avukattan destek almanız lehinize olacaktır.