Sevgili / Sn. alisinkay,
Amacım bir hukukçu ile hukuki bir konuyu tartışmak değil, bu haddime de değil... Ancak örnek olayda;
1- Dava, AİHM'ne götürmeyi düşünen Sn. edumounter'in kazandığı bir dava,
2- Davacı, gerek İş Mahkemesi'nde dava görülürken ve gerekse yerel mahkemenin kararı sonrasında alacaklarına ihtiyati haciz koydurabilecekken bu yola başvurmamış,
3- Yerel Mahkeme kararı ile Yargıtay onama kararı arasında ne kadar süre geçmiş, ben Sn. edumounter'in mesajından sizin kadar net anlayamadım. Bu süre çok uzun da olsa 2. maddede belirttiğim yasa ve usulle belirlenmiş haklar var iken kullanılmamış olması, sonrasında bu hususta sitem ve şikayette bulunma hakkını kişiye vermez diye düşünüyorum.
4- Ben AİHM hakimi olsam, böyle bir şikayete yanıtım, "hukuk hakkını teslim etmiş, zamanında alacağını garanti altına alma yolun var iken bu yola da başvurmamışsın, şimdi borçlun ortada yok, bizden ne bekliyorsun, borçlunun peşine biz mi düşelim ya da özel dedektif mi tutalım" olurdu.
Avukat tabelalarında bile standart bir şekil ve renk esası var iken, bu sitede yer alan siz de dahil çok değerli avukat arkadaşların, bırakın bu site yoluyla dava almalarını, 55.maddede belirtilen hususları kesinlikle ihlal etmediklerini düşünüyorum. Benim ki sadece, yanlış anlamış olabileceğim, bence hoş olmayan üslubunuza dostça bir sitemdi.Alıntı:
REKLAM YASAĞI:
Madde 55 - Avukatların iş elde etmek için, reklam sayılabilecek her türlü teşebbüs ve harekette bulunmaları ve özellikle tabelalarında ve basılı kağıtlarında avukat unvanı ile akademik unvanlarından başka sıfat kullanmaları yasaktır.
Sevgi ve selamlar,