Daha zor da olsa, sonradan da isteyebilir.
Printable View
Daha zor da olsa, sonradan da isteyebilir.
İcra Takibine 7 gün içinde itiraz etmediyse, Borçlu tarafın 30 bin TL fazla mal varlığı varsa gönderdiğiniz tutarı yıllık bazda %9 faiz ve yaptığınız icra masraflarıyla birlikte alırsınız. Öncellikle İcrayı açın, 7 günlük itiraz süresi bekleyiniz; şayet itiraz olmadıysa Haciz isteme konularında ayrıca öneride bulunuruz.
İlerleyen süreçler hakkında bu yere bilgi vermenizi önemle rica ediyorum.
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.
İstirdat(Geri alma ) davası ile alabilir ama bu dava türünde ispat yükü hangi tarafta olduğu iyi bir şekilde irdelenmesi gerekir.
- - - Updated - - -
Rica ederim.
Gelişmeler hakkında bu yere bilgi vermenizi tekrardan rica ederim.
size birşey daha sormak istiyorum.kusura bakmayın hukuk konuları hakkında pek bilgim yok.icra takibi için hangi işlemler gerekiyor.
Değerli Üyemiz,
Öncellikle Hukukçu olmadığımı, size arz etmiş olduğum her türlü bilgileri tecrübelerim ve araştırmalar sonucunda elde edilmiş bilgiler olduğunu belirterek cevap yazıyorum:
İlamsız İcra Takibi açmak çok basittir. Söyle ki:
En yakın Kaymakamlık bünyesinde bulunan İcra Müdürlüğüne nüfus cüzdanı ile gidersiniz, İcra müdürüne xxx kişi hakkında Kanuni faiziyle birlikte 30 bin TL İLAMSIZ icra Takibi açmak istediğinizi belirtirsiniz, İcra müdürü gerekli evrakları hazırlayarak İcra masrafını xxxx iban numaralı banka hesabına yatırmanızı rica etmesi üzerine gerekli masrafları öderseniz İcra Takibiniz açılmış olur. 7 gün içinde itiraz olmadığı takdirde İcra Müdürlüğü nezdinde ödediğiniz bütün masraflarla birlikte alacağınızı alırsınız.
Tekrar teşekkür ediyorum bilgilendirdiğiniz için.
İcra Masrafı: 200 TL civarı bir İcra masrafınız olacaktır.
https://www.hesapliyo.com/icra-masrafi-hesaplama