-
Cevap: Belge geçerliliği
Cevabınız için teşekkür ederim peki taraflar arasında imzalanan bu belge karşı tarafın imzasını reddetmesi yani bu imza benim değil demesi üzerine yine karşı taraftan alınan imza nüshaları neticesinde imzanın gerçek olduğu ama o kişi tarafından atılmadığı ortaya çıkması ihtimalinde bu belge ve belgeyi hazırlayan hakkındaki hüküm ne olacaktır? (İmzanın paraf imza olma ihtimali var çünkü) Yani belgeyi hazırlayan taraf sahtekarlıkla veyahut da başkaca bir suçla itham edilir mi?Sonuçta imza testlerinde de yanılma ihtimalinin olduğunu göz önünde bulundurursak belgeyi hazırlayan hakkında hakimin takdiri ne yönde olur?Şimdiden teşekkür ederim.
-
http://www.blogkafem.net/2013/12/par...ari-neler.html konusunda paraf imzanın hukuki bir sonuç doğuramayacağı belirtilmiş bu konudaki görüşlerinizi merakla beklemekteyim.Paraf imza hukuki bir sonuç doğurmuyorsa esas sorulması gereken bu durumda hazırlanan belge sahte mi oluyor yani belgeyi hazırlayan ben sahtekar mı oluyorum?Yoksa sadece belge mi geçersiz oluyor?Yoksa ikisi de mi değil?Yani paraf imzayı atan karşı taraf sadece belgeyi okudum,bilgim dahilinde demiş oluyor,o halde bu durumda da belge aslen geçerli oluyor ama karşı tarafın herhangi bir sorumluluğu olmuyor gibi algıladım.Lütfen yardım edin çıldıracağım yoksa.İşin içinden çıkamadım. :(
-
Konu günceldir saygıdeğer hukuki.net ailesi.
-
Bir diğer sorunsa bu belgeyi imzalayan kişi kağıdı havaya kaldırarak imzaladı bu durumda sonuç ne olur bilgilendirebilir misiniz?