-
İnternet üzerinde ücretsiz danışma hizmeti vererek bazı meslektaşların meslek kurallarına aykırı davranmış olması, meslek kurallarını değiştirmez.
Hukuksal yardım istiyorsanız, herhangi bir meslektaşımın bürosuna gideceksiniz ve ücreti karşılığında bu yardımı alacaksınız. Bu çok açık.
-
Herkese çok teşekkür ederim. Amacım kimseyi rencide etmek değildi. Ben sadece kuaförümün benden yardım istemesi üzerine bu sitede önce prosedürü sordum cevap alamayınca da ücreti karşılığında ibaresi ile yeni bir forum açtım.Benim mevcut avukatlarım var tabiki (hem iş hem özel) ama kuaförümün bütçesi bu kişilere yetmez. Dolayısı ile onlara telefonda dahi sormam çok saçma olacak diye düşünmüştüm. Ama yanılmışım, okunduğu üzere burada hiç bir şekilde yönlendirilmediğim gibi bir de terbiye edilerek muhataplarımın kimler olduğunu üzülerek gördüm. Vaktinizi aldığım için hepinizden özür diliyorum. Avukat olan ya da olmayan herkese iş hayatlarında başarılar dilerim.
Saygılarımla,
QUEEN
-
Sevgili queen,
HERKES GİBİ SİZDE HEMEN ALINMIŞ VE AKABİNDE YAZINIZI YAZMIŞ TSK!! EDEREK AYRILIYORSUNUZ.
BAKIN SİZE DOĞRU YOLU GÖSTEREN KİŞİLER OLDU.
SİTEMVARİ TSK. OLMADI.( AHMET SAN'NIN DEDİĞİ GİBİ OLMADI..)
NEYSE HAYATIN GÜZELLİKLERİ SİZİNLE DE OLSUN...
T.Tuan
-
Sayın Tuan,
Ben gerekli bilgileri aldım ve yardım istemiş olan kişiye ilettim. Zaten olay benim meselem değildi. Sanırım bu konu hakkında daha fazla görüş bildirmeye gerek yok. Siz ne dersiniz?
Sevgiler,
QUEEN
-
Sevgili queen,
Ne diyeyim. Hayırlısı neyse o olsun derim..
Hayatın Güzellikleri Sizinle Olsun..
T.Tuan
-
Sayın biravukat siz intenet üzerinde ücretsiz danışma hizmeti verilmez diyerek geçmişte hukuk sitelerinin kapanmasına neden olan bir zihniyeti sergilemektesiniz. Ama burada sorulara kimse cevap vermek zorunda değil diyor iseniz size sonuna kadar katılıyorum.
Burada sorulan soru "Boşanma davasının prosedürü" dür. Medya organlarında bu konuda bilgi verildiği zaman ücretsiz danışma olmuyor da genel bir soru sorulduğunda neden karşı çıkıyorsunuz.
Bu sitenin amacı hukuki bilgi vermektir. Bunu yaparken de sorulan sorulara kısaca hukuki yanıtlar verilmekte, hukuku bilmeyen insanlara yardımcı olunmaktadır. Yoksa amacı avukata gitmeden sorunu çözmek değildir.
Genel bilgiyi vermenin sakıncası olmadığı gibi, durum önemli görünüyorsa muhakkak bir avukata bizzat danışılması önerilmektedir.
Mesleki dayanışma, bilgi alışverişi konusunda ise sanırım bir itirazınız yoktur...
Saygılar.
https://www.hukuki.net
-
Sayın Forum Yöneticisi,
Hislerime nasıl tercüman olmuşsunuz anlatamam. İfade problemi yaşadığımı düşünmeye başlamıştım.Ama siz anlamışsınız. Demek ki anlaşılabiliyormuş. Bu siteden yardım alınamayacağına karar vermiştim. Ama çok şükür siz olaya el koydunuz. Bu günden sonra bu siteyi daha sıkı takip etmeye ve hukuki konularda daha fazla aydınlanmaya çalışacağım ve hatta bir broblemim olursa sizlere tekrar sormayı deneyeceğim.
Sevgilerimle,
QUEEN
-
Admine katılıyorum. Biravukat arkadaş kanımca yanılıyor.
Boşanma davası prosedürünü şöyle anlatsaydı avukatlık veya insanlık suçu mu işlerdi?
Boşanma nedenleri: 1- Şiddetli geçimsizlik 2- Terk 3- Kötü muamele vs vs.
----
İnsanlar hak ve görevlerini buradan öğrenebildikleri gibi bu site biz hukukçular açısından da çok büyük bir bilgi kaynağı ve Hukukçular arasında tartışma platformu...
Bu sitenin ücretsiz danışma merkezi olduğunu düşünürseniz kötüniyetten başka anlam vermek mümkün değil.
-
Sayın Admin,
Aşağıdaki soruları yanıtlamanızı meslektaşınız olarak rica ederim:
1-Biz avukatlar meslek kurallarına uyacak mıyız, uymayacak mıyız?
2-Zihniyet tartışması yapacaksanız bana özel mesaj göndererek de bunu yapabilirdiniz. Ne ben sizi tanıyorum ne siz beni, düşüncelerimin (sizin teriminizle zihniyetimin), dünyaya ve hukuka bakış açımın ne olduğunu nereden biliyorsunuz?
3-Hangi hukuk sitesi kapanmış yazar mısınız?
4-"Ama burada sorulara kimse cevap vermek zorunda değil diyor iseniz size sonuna kadar katılıyorum." tümcenizden, "Aslında ben sizin ne demek istediğnizi anlayamadım" sonucuna varılabilir mi?
5-Medya organlarında genel olarak örneğin "boşanma" konusunda bilgi verilmesi ile, bu sitede birebir sorulan hukuksal soruya yanıt verilmesi aynı şey mi sizce?
6-"Bu sitenin amacı hukuki bilgi vermektir." diyorsunuz. Peki hukukçu olmayan insanlar, bu bilgiyi alırken bilgiyi verenin kim olduğunu hiç bilemeyecekler, yanlış bilgilendirilip zarara uğradıklarında kim sorumlu olacak? Forumlarda görülüyor ki, hukuksal sorulara hukukçu olmayanlar da yanıt verebilmekte. Soruyu soranlar, yanıtlayan belirtmedikçe (ki doğruyu yazdığını da bilemezler) o kişinin hukukçu olup olmadığını, en önemlisi kim olduğunu bilemezler. Ücretsiz danışmanın, hele hele internet üzerinden bu şekilde forulmar yolu ile danışma hizmeti vermenin en önemli sakıncası bu değil midir? Hukuksal sorunu olan kişi, bir meslektaşımızın bürosuna giderek danışma hizmeti aldığında, verilen bilgi ve gösterilen yoldan sorumlu kişi bellidir. Ya burada?
7-"..durum önemli görünüyorsa muhakkak bir avukata bizzat danışılması önerilmektedir." demişsiniz. Kim öneriyor? Burada örneğin ben "biravukat" nickini kullanıyorum, bir başkası bir başka nicki. Kim olduğumu kimse bilmiyor ki? Sizin de kim olduğunuzu kimse bilmiyor. Danışma yapan kişinin kime danıştığını bilmemesi sakıncalı bir durum değil mi sizce?
8-Meslek kurallarının uygulanması gerektiğini belirten bir meslektaşınıza (bakın bu noktada bile bir gariplik var; siz benim avukat olduğumu varsayıyorsunuz, ben de sizin avukat olduğunuzu... oysa ikimiz de emin değiliz, bilemeyiz) "hukuk sitelerinin kapanmasına neden olan bir zihniyeti sergilemektesiniz" şeklinde bir suçlama getirmeniz yine meslek kurallarına aykırı değil mi? Benim de meslektaşınız olarak sizden meslek kurallarına uymanızı istemem son derece doğal değil mi?
Sorularıma yanıt vereceğinizi umar, iyi çalışmalar dilerim.
Sayın illegal,
Yanıldığımı düşündüğünüzü ifade etmişsiniz. Elbette ki sizin dediğiniz gibi "Boşanma davası prosedürünü" şöyle bir anlatmakla insanlık suçu işlemiş olmazdım. Ama birincisi meslek kurallarına aykırı davranmış olurdum, ikincisi soruyu soran kişi benim avukat olup olmadığımı bilemeyeceği gibi, yazdıklarımın gerçekten boşanma prosüdürü olup olmadığını da bilemezdi.
Yine yazınızda sözettiğiniz "kötüniyeti" meslek kurallarının uygulanmasını isteyen bende mi, yoksa başkalarında mı aranması gerektiğini bence bir düşünün.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Sayın queen,
Yukarıda yazdıklarımla sanırım "neden burada danışma olmaz" sorusuna yeterince yanıt verdim. Size de iyi günler ve yaşamınızda güzellikler dilerim.
-
Sayın Biravukat,
Açıkçası ben danışmakta bir sakınca görmüyorum.Allah hepimize çok şükür bir düşünme kabiliyeti vermiş. Eh muhakeme kabiliyeti olan herkes de buradan alacağı bilgileri ne derece uygulayacağına karar verebilir diye düşünüyorum. Sanırım yeterince zor olan hayat mücadelesinde tecrübelerimiz doğrultusunda kime güvenip, kimlerin verdiği fikri uygulama kararı konusunda herkes kendisinden sorumludur. Sizce??????