Cevap: Hırsızlık İftirası
iddiası şöyle 23/6/16 da elden 3800 tl vermiş müşterinin parasıymış çekmeyece koy demiş. bana parayı elden verirken sözde xxx tanık görmüş. parayı cekmeceden daha sonra almışım ben ama çekmeceden aldığımı gören vs yok.
en kötüyü düşünürsek bu olaydan suçlu çıkma durumum varmı. yani ortada kanıt yok bişey yok sırf 3 tane dostu kendisine yalancı şahitlik edip yardımcı olduğu için ceza alma gibi ihtimalim olabilirmi. yani inanın insan deliriyor böyle yapmadığı bişeyden sırf bi karının çirkefliği yüzünden uğraşmaya. bütün tanıdıklarım ben olsam gider ağzını yüzünü kırardım vs. gibi cümleler kurdu ama eline koz vermek istemiyorum olay çıkmadan adaletin önünde çözülsün istiyorum ama yalanci şahit olayı iyice çıldırttı beni
Çekmece mi kasa mı? Bu sebeple avukat tutun diyorum. Kelime kelime ifadeleri incelemesi gerekir. Aksi taktirde hiç ummadığınız bir sonuç çıkabilir.
kasa diye tabir edilen şey parayı koyduğumuz sıradan çekmece. yarın sabah gidip hakimle vs. ilgili kişi kim ise onunla görüşüp durumu anlatma gibi bir hakkım var mı acaba.
Alıntı:
armanix rumuzlu üyeden alıntı
Çekmece mi kasa mı? Bu sebeple avukat tutun diyorum. Kelime kelime ifadeleri incelemesi gerekir. Aksi taktirde hiç ummadığınız bir sonuç çıkabilir.
bakarmısın . biyerde şöyle birşey okudum dogrumudur acaba
Bu anlamda şunu çok rahatlıkla söyleyebilirimki, "Ortada somut bir kanıt" olmadığı sürece, salt iddia ve soyut beyanların geçerli olmayacağıdır.
Eğer ortada güveni kötüye kullanıdığına yönelik iddia konusu "para", şüpheliye verildiğine dair somut bir delil yok ise, bu anlamda parayı veren kişinin tanıklığının herhangi bir önemi olamaz. Zira aksini düşünmek, toplumda kaos ortamının oluşması demektir. Zira "herkes, dilediğine bir iki tanıkla istediği isnatta bulunabilir" Bu da kabul edilebilir bir yaklaşım olamaz.
yani somut kanıt olmazsa kanıtlanamaz ve hiçbirşey çıkmazmı denilmek isteniyor.
-Ek olarak 80 m2 lik işyerinde heryeri gören 6 adet kamera olduğu halde sözde "şahit" lere başvurmaları durumunun onların aleyhine durumu söz konusu olabilir mi acaba
1 hafta sonra mahkeme var yardımcı olabilecek varmı acaba.