Re: Mal rejimi - Mal paylaşımı
Merhaba,
Bu siteye yeni üye oldum. Sebebide annemin babamdan boşanmak istemesi. Yaklaşık 28 yıllık evliler. Ancak şiddetli geçimsizlik ve yıllardır babamın aileye karşı aşırı sorumsuzluğu bunca yıldan sonra evliliklerini bu noktaya getirdi. 1 tane evimiz var ve babamın üstüne. Ev 15 yıl önce alındı. Babam sürekli ev benim, bana bakmak zorundasınız falan demeye başladı.
Annem bugün bi avukata gitti. Avukat annemin babamla boşanması durumunda hiçbirşey alamayacağını, eğer isterse tazminat davası açabileceğini, bununda uzun bir hukuki süreç olduğunu söylemiş.
Annem işçi emeklisi, iki kardeşiz ve ablam evli. Bende 25 yaşındayım ve çalışıyorum. Anladığım kadarıyla eşyalarımızı alıp, yıllardır annemin emek verdiği evden elimizi kolumuzu sallayıp çıkmamız gerekiyor.
Annemin babamdan evle ilgili hak sahibi olma durumu veya nafaka alabilme durumu nedir? Babamın yıllardır evine bakmaması onun aleyhinde bir durum yaratabilirmi yada bunu nasıl ispat etmiş oluruz?
Bu konuyla ilgili bilgi alabilirsem çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Re: Kız kardeşten mal kaçırma
Alıntı:
sila_kcc rumuzlu üyeden alıntı
Forumdaki tüm arkadaşlara selam,
Babam Almanyada uzun süre çalışıp İstanbulda 1 düğünsalonu 22 daire,B.Paşada bir iş hanı ve G.O.Paşada 1200 m2 arsa edindi kendisi hem kalp hastası hemde kanserdi Annem tüm mal varlığını üstüne yaptırdı.Bir erkek bir kız iki kardeşiz beni daha 16 yaşımdayken Liseden alıp zorla evlendirdiler.Eşimin durumu iyi değil kirada oturuyoruz.Ben evde kazak dikerek merdiven temizliğine giderek aile bütçesine katkıda bulunmaya çalışıyorum.Babam geçen sene vefat etti,Annemse şu an felç.bakımına ben gidiyorum o da hizmetçi gibi cebime üçbeş kuruş koyuyor ve neyapalım kızım kader işte seninde kaderin böyleymiş diyor.Kıza mal vermek ayıpmış,kızlar mal istemezmiş..Herşey erkek kardeşiminmiş.Şimdi her şeyi onun üstüne yapmanın yollarını arıyorlar.Ağlıyamıyorum çünki karşımda vicdan sahibi yok.İzninizle soruyorum kız olduğum için aile servetinde hakkım yokmu?Benden mal kaçırmalarını engelleyebilirmiyim?
Mirastan mal kaçırmaya yönelik işlemler tasarruflar batıl olup iptal edilebilir. Forumlarda bu konuda yazılmış oldukça detaylı cevaplar bulunmaktadır araştırırsanız bulacaksınız
Re: lütfen sorularıma cevap bulmama yardımcı olun.
Alıntı:
psikoloji rumuzlu üyeden alıntı
Ben 07/10/1989 doğumluyum.Ailem 22 yıllık evlı ne evlenirken ne de evlendikten sonra herhangi mal paylaşımı sözleşmesi imzalamamışlar.Şuan aralarıda şiddetli geçimsizlik mevcut fakat annem ailesini üzmemek adına boşanmaktan kaçınıyor.Boşanmaktan kaçınmasının bir diğer sebebi de mal paylaşımı konusunda bilgisi olmaması.Size sormak istediğim şu ben üniveristeye başlıyorum bu yıl bu durumda;
1) Vekalaetim kime verilir,bunu ben seçebilir miyim?
2)Annemle kalmam halinde, annem babamdan nafaka talep edebilir mi bu nafakanın miktarı neye göre belirlenir?
3)Şuan evlendikten sonra alınmış ve tapusu annemin üzerine olan bir ev var ,boşanma halinde babam bu ev üzerinde hak iddia edebilir mi?
4)Babam özel sektörden emekli fakat şuan başka bir firmada çalışıyor,annem babamın emekli ikramiyesi üzerinde,emekli maaşı üzerinde ve şuanki maaşı üzerinde hak iddia edebilir mi bu neye göre hesaplanır?
sorularımı en kısa sürede cevaplarsanız çok sevinirim .
Tüm hukukçu üyelerin bilgilerine sunarım.
Vekalet değil velayet
18 yaşın tamamlanması ile kişi reşit olur ve velayete tabi olmaz
Re: lütfen sorularıma cevap bulmama yardımcı olun.
merhaba,
babamı pazar gunu kaybettik, üzerinden 2 gün geçince boşanma aşamasındaki annem ve abim mal derdine dustuler.
annemin bosanma davası suruyordu bu mirası etkilermi
babamın evine beni sokmuyorlar, benden habersiz satabilirlermi
evin satılmasını istemesem, annem ve abim hisseleri fazla olduğu için satılabilirmi
miras annem abim ve benim aramda nasıl paylaşılır?
Merhaba;
Ben eşimle ikinci evliliğimi yaptım eşiminde ikinci evliliği eşimin ilk evliliğinden 4 yaşında velayeti kendine ait oğlu var bizimle birlikte yaşıyor.Eşimin sağlık sorunları var ...
Allah korusun eşime birşey olduğunda kendisine ait taşınmaz malları (ev,araba vs.) çocuk reşit olmadığı için öz annesi sattırabilirmi böyle birşeye hakkı varmı yoksa çocuk reşit oluncaya kadar mallar benimmi tasarrufumda olur.bu konu ile bilgisi olan arkadaşlırın cevaplarını bekliyorum.Eşim eski eşine güvenmiyor.eşime birşey olduğunda çocuğun haklarıda saklı kalmak üzere eski eşinden nasıl koruyabiliriz.teşekkür ederim
Re: Mal rejimi - Mal paylaşımı-Lütfen bir yol gösterin
Merhaba,
Annemle babamın 30 yılı aşkın bir evlilikleri var. Annem ruhsal sorunları olan bir kadın. Ortak aldıkları evi, babam 2002 yılından önce annemin üzerine yapmış. Kanun çıkınca annem notere gitmeyi reddettiğinden ev annemin üzerinde görünüyor. Her kavgada babamı evden kovduğundan bir evlat olarak babamın üzerine ev ve araba aldım. Tüm taksitleri banka aracılığı ile gönderdim.nim gönderdiğim para ile taksitleri bankaya yatırarak ödediler. Evi ve arabayı 2002 yılından sonra aldığımdan yarısı annemin de sayılıyor. Annem ruhsal sorunları nedeni ile hiçbirimiz ile görüşmüyor. Kendi üzerine aldığı evi bağışlayacağını söylüyor. Ben babama aldığım ve kendi ödediğim ev ve arabadan anneme pay vermek istemiyorum. Notere gideceğini de zannetmiyorum, bu durumu boşanmamak için ve bize ruhsal işkence yapmak için tehdit unsuru olarak kullanacaktır. Tümünü benim gönderdiğim parayla ödedikleri evden ve arabadan pay almasını nasıl engelleyebilirim. Ruhsal sorunlarını kabul etmediğinden doktora da gitmiyor, dışarıdan çok da akıllı görünüyor. Rapor almam imkansız. Lütfen bana yardım edin, çok çaresiz kaldım.
Teşekkürler,
Teşekkürler,
İyi günler;
Bana yardımcı olabileceğinizi düşündüğüm için hemen konuya girmek istiyorum;
Temmuz 2004 yılında evlendim ve eşimle şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanma kararı aldık.(Çocuğumuz yok.) Fakat Nisan 2006 yılında başvurup bize kura ile çıkan benim adıma olan TOKİ den bir ev sahibi olduk. Bu eve yaklaşık 10 Milyar peşinat verdik. Ve o zamandan şu zamana kadar yaklaşık 17 aydır ayda 700 Milyon ödeme yapmaktayız. Eşim bu evin yarısı benim diyor. Peki bu malın paylaşımı nasıl yapılabilir. Ve o ev bu hafta teslim ediliyor. Şu anda ben beraber oturduğumuz evde yalnız kirada oturuyorum. Yani o ev dışında oturacak bir yerim yok.
Bu konuda bana yardımcı olursanız benim hangi yolu izleyeceğime dair bir yol verirseniz ona göre evi boşaltıp TOKİ deki eve mi yerleşiceğim en kısa zamanda karar vermek zorundayım.
Şimdiden teşekkür ederim.
İyi günler,
2003 yılında evlendim. Mesleğim nedeniyle 2005 yılına kadar bingölde kaldım. Kendim ilkokul öğretmeniyim.
Eşim yaklaşık 3 yıl önce özel sektörde işe girdi.
Eşimin ablası, daha önceki bir gayrimenkulünü satarak annesinin üzerine bir ev aldı ve bu evi bizim oturmamız için tamamıyla dekore ettiler. 2005 yılı ocak ayından yana biz oturuyoruz.
Bu arada yine eşimin ablası bankadan 20.000 ytl bize vermek üzere kredi çekti ve bu parayı bize verdi. Fakat verdiğine dair herhangi bir belge yok. Biz de ona aylık taksitlerle ödüyorduk.
Evin içindeki tüm eşyalarımız da eşimin ablasına ait.
Benim sorum şu:
Şu anda boşanıyoruz. Eşim SSK’lı ve ben devlet memuruyum.
Eşimin ve benim üzerime kayıtlı maaşımız dışında bir şey yok. Yine de ablasına ödediğimiz bu paraya ortak olmak istiyorum. Biz bu parayı aldık ve harcadık eşimle ama şu anda ben ödediğimiz kısmını nasıl geri alabilirim? Bankaya yatırırken kredi karşılığıdır gibi bir ibare hiç kullanmadık.
Zehra Hanım,
İkinci kez konu açmanıza gerek yok. Ayrıca site kurallarına da aykırı.
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=30032
Buradan devam edebilirsiniz.
ben cok kisa bisi sormak istiyorum annem ve babam 7 sene once ayrildilar ve babam kendi ustune olan evi annem pay istemesin die beraber yasadigi kadinin ustune yapti ve bunca senedir beraber yasamalarina ragmen inkar edip evi kacirdilar ve halada devam ediyo bunu ispatlamanin yada bu evi geri almanin bir yolu var mi acaba? ilginize tesekkurler