Cevap: Bu icra davasini kazanma ihtimalim nedir bi bakar misiniz?
Alıntı:
kinstd rumuzlu üyeden alıntı
ama o adamın bu tutumu yüzünden hiç yoktan zarar ettim.
olay soyle oldu. bankaya gittik banka dediki kredi hazır aracın devrini verin paranız hazır hemen göndericem dedi.
devri çevirdikten sonra adam aracı almaktan geçti
biz hem alıcının hem de bankanın mağduru olduk :( kredi olaylarını da bilmiyordum
aslında soyle davransam bir sorun olmazdı
+ARACI SATARKEN ARACIN DEGERI KADAR SENET ALIN
+ARACIN SIZE OLDUGUNA DAYIR SOZLESME YAPIN
+KARSI TARAFTAN ALIŞ SATIŞ VEKALETI ALIN
+CAYARSA YUKSEK MEBLAĞ KAPORA ALIN.
+TURKIYE GOV TR DEKI DAVA DOSYASINA BAKIN ICRA DOSYASI VARSA KESINLIKLE DEVIR VERMEYIN DEVIR VERDIGINIZ ZAMAN ARACA HACIZ KOYUP GERI ALMANIZI ENGELLEYEBILIR
ANCAK BUNLARI YAPSAYDIM BASIMA BOYLE BIR OLAY GELMEZDI
BEN GUVENDIM YANDIM BASKALARI YANMASIN.
Sadece notere gittiğinizde paranız nakden elinize sayılmadan "paramı aldım" demeseniz yeterli.
Bankadan kredi çekecekse, "çek kredini gel; notere gidelim" demek gerekli.
araç kredisinde devri karsı tarafa vermeyince para satıcının hesabına yatmıyor maalesef
bundan dolayı bu hataya düştük :(
Alıntı:
kinstd rumuzlu üyeden alıntı
araç kredisinde devri karsı tarafa vermeyince para satıcının hesabına yatmıyor maalesef
bundan dolayı bu hataya düştük :(
Böyle bir şey olduğunu zannetmiyorum. Ticari işlerde proforma fatura alınır, bununla işlem yapılır. Burada da noterde bir satış vaadi yapılmasının yeterli olması lazım. Eğer benim arabayı alacak kadar param varsa (para ödemeden arabanın devrini almayı unutun) bankadan neden kredi isteyeyim ki?
2.el araç kredilerinde öyle bir uygulama var Şenol bey, tutar doğrudan satıcının hesabına aktarıldığından,devri arıyor bankalar.