birkaç gün önce itiraf ettim ve uzaklaştırma cezası alırsın denildi. Bu süreçten sonra ne yapmam gerek? bir de diplomaya işleniyor mu? işleniyorsa bu cezayı ilerleyen zamanlarda sildirebiliyor muyuz?
Printable View
birkaç gün önce itiraf ettim ve uzaklaştırma cezası alırsın denildi. Bu süreçten sonra ne yapmam gerek? bir de diplomaya işleniyor mu? işleniyorsa bu cezayı ilerleyen zamanlarda sildirebiliyor muyuz?
Diplomayı tam olarak bilemiyorum ama transkripte genelde görünür disiplin cezası. Sonradan genellikle üniversiteler silmiyor (yani silen var mı bilmiyorum ama dosyayı saklıyorlar diye biliyorum). Cezayı alırsanız idari mahkemeye götürüp iptal edilmesi için dava açma hakkınız mevcut ancak kazanıp ekazanmama konusunda önceden yorum yapamam. Benim davamda ben kazanınca üniversite 1000 liralık dava masrafını da ödemek zorunda kaldı, üniversite de hem bana disiplin cezasını kesmek hemde dava masraflarını bana ödetmek için temyize gitti.
Ne yazık ki bizim üniversiteler sadece ceza veriyorlar ve bunu ömürboyu silmiyorlar oysaki hapse giren adam bile bunu adli sicilde sildirebiliyorken ondan çok daha küçük bir ceza olan disiplin cezasının dosyada ömür boyu kalması ve insanı hayat boyu takip etmesi bana göre gene hukuki değildir, kabul edilemez, hele hele vergi ve hapis cezaları için belli süreler için çıkan afları düşündüğümüzde disiplin cezasının hayat boyu silinmemesinin anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu kanaatindeyim (hatta ve hatta bana göre bu kişisel verilerle ilgili suç bile oluşturur ama benim gibi düşünen bir hakim olur mu onu bilemem) ancak uygulamada ne yazık ki üniversiteler bunu saklayabildikleri kadar saklıyorlar. Bu konuda açılan bir dava/içtihat oluştu mu bilmiyorum.
İfademi verdiğim için ilerde inkar etsem bile değişen birşey olacağını sanmıyorum. Uzaklaştırma cezası alacağım hemen hemen kesinleşmiş durumda sadece yarı yılı ne kadar olacağı belli değil ve hocalarımız bu olayı mahkemeye de taşıyacaklarını söylüyorlar. Ne yapabilirim? Aynı zamanda idari mahkemeye götürürsem ifademde suçlu olduğumu kabul ettiğim için cezamı kaldıracaklarını düşünmüyorum. Sizce yanlış mı düşünüyorum?
Siz bu ders notlarını çoğalttıktan sonra satıp para mı kazandınız? Değilse neye dayanarak mahkemeye götürecekmiş? ESKİ BİR AKADEMİSYEN olarak şunu da söyleyeyim: Hocaların bazıları maalesef, ne kanun ne hukuk bilmez sırf öğrenciyi korkutmak için yasa bilmeden olmayan yasalarla varmışçasına tehdit ederler, doktora yaparken bana da aynı numarayı çektiler sonra o prof hakkında suç duyurusu yapıp 26 yıla kadar hapis cezası isteyince rektör özel olarak beni aradı.
Eğer satışını yaptıysanız bu ders notlarını o notları yazan da bunu satıyor muydu?
Ayrıca Neye göre izinsiz? Eseri alırken onun gizliliğini mi ihlal ettiğiniz? Tehdit mi ettiniz?
Telif hakkı olan esermiymiş? Yayınlanmış makale mi yoksa kitap mı? Yoksa kendi başına bilgisayarda oradan buradan kopyala yapıştır yaptığı word dosyası mı? Eğer öyleyse kanıtı neymiş? Değilse neye dayanarak "izin" istiyor? Ders notu çoğaltılmaz ise öğrenci nereden çalışacakmış? Nasıl yararlanacakmış? Hangi hakkını ihlal ettiğini ileri sürüyor?
Hocayla arada tartışma yaşadınız da size kafayı mı taktı? ki olabilir bu tür şeyler.
Bu tür konuları havada bırakmışsınız ve bu nedenle kimse size yardımcı olamıyor.
Normalde akademisyenlerimiz dersleri slaytlar üzerinden işlemekteler ve bu slaytları öğrencilere vermemekteler. Ben de korsan bir yazılım ile bu notları aldım. Yani kısacası çaldım. Notların satışını tabi ki de yapmadım ama notları bütün öğrencilere dağıttım ve bu notlarla bir kişi site açmış. Siteyi de benim açtığımı öne sürmekteler. Hocayla herhangi bir tartışma yaşamadım.
Hocalar flashlarını sınıfın bilgisayarına takıyor ben ise flashtaki bilgileri program sayesinde kopyalıyorum.
Bu olayda mahkemede nasıl bir ceza alınabilir?
Kardeşim Öncelikle Geçmiş Olsun Bende Senin Gibi Bir Suç İşledim Şuan Olacakları Bekliyorum İlçe Ögrenci Disiplin Kuruluna Sevk Edildim . Okul Degiştirme Cezası Alacagım ( Lİse 3 geçtim).
Banada Mahkemeye Verdik Vs DEDİler ama savcılıktan arayan soran olmadı 1 ay Oldu
Konu Lİnkim : https://www.hukuki.net/showthread.php...ot-Degistirdik