Cevap: E-Posta İhtarname Sayılır mı?
Peki benim bir ihtarname hazırlamak gibi bir zorunluluğum var mı ben asıl orayı anlamadım? Telefonda garanti servisiyle konuştum bana dediler ki "Biz ürünü değiştirmeyiz sadece tamirini yaparız. Siz kanunu yanlış biliyorsunuz. En az 4 kere servise gelmeli."
Siz garanti servisinden mi satın aldınız ürünü?
Nereden satın aldıysanız, orası ürünü değiştirir veya bedel iadesi yapar.
Ücretsiz onarım işlemini garanti servisi yerine getiriyor. Ürünü onlar inceliyor. Değişim, iade kararlarını onlar alıyor. O yüzden sordum. Yoksa ürünü garanti servisinden satın almadığımın farkındayım.
Hem servis hem satış yapan yerler var. O yüzden sordum. Başka yerden aldı iseniz, değişim ve bedel iadesi konusunda muhatabnız satın aldığınız yer. Kanunları zaten herken en iyi kendisi biliyor, dolayısı ile servisçinin böyle bir şey demesine kulak asmayın.
Bütün yazıları tek tek okudum, Neticeye gelirsek;
ihtara hacet kalmaksızın Elinizdeki garanti ve Fatura tarzı bütün belgelerle birlikte Hakem Heyetine Dilekçe ile başvurunuz. Dilekçede olayı akıcı ve net bir üslupla anlatmanızda fayda var. Fakat teknik detayı da belirtiğim: Bilindiği üzere ürünün teslim edilmesinden sonra işleyen yasal süreler var, Garantiye gittikten sonra xxxx süresi içinde tamir edilmese tüketicinin Para iade Hakkı vardır, tarzı esaslar/Kanun maddeleri var. Anılan esasları yerine Firma yerine getirmediyse; çekinmeden direkt Hakem Heyetine başvurmanızda farda var.
En sık yapılan hatalardan biri husumet hatası. Buna özellikle dikkat edin. Yüzde yüz haklı olan tüketici, satıcı / üretici / ithalatçı yerine servise husumet yönelttiğinden THH'de haklı çıkıp sonra mahkemede kaybederek ciddi zararlara uğruyor.
Bu yüzden THH başvurunuzda muhatabınızın ithalatçı / üretici veya satıcı olması gerektiğine özen gösterin.
Hem sayın ayberk_08'e hem de sayın Şenol Eker'e çok teşekkür ederim.
Ancak şu noktayı halen anlayamadım. Benim şu an "para iadesi talep etme hakkım" var kanunen. Ancak bu talebi telefon görüşmesi ya da elektronik posta ile yapmam yeterli olur mu? Yoksa illa gidip noterden ihtarname mi çekmem gerekir?
Ayrıca, mesela satıcı "telefonu gönder bir inceleyelip ayıp mı var yoksa kullanıcı hatası mı bakalım." dedi. Ne yapmalıyım? Elimdeki tek somut kanıtımı onlara gönderme zorunluluğum var mı? Bunu bir "anlaşmazlık" olarak gösterip, bilirkişi incelemesi için THH'den yardım isteyebilir miyim?
Cevap lütfen. Çok teşekkürler.
Alıntı:
CanCi rumuzlu üyeden alıntı
Hepsi noterden çekilecek ihtarnameye de bahane olarak sürülebilir mantıken.
Noterden çekildiğinde bu tür bahaneler kabul edilmiyor. E-tebligat farklı bir konu PTT'denmail adresi filan alıyorsunuz para ödüyorsunuz karşı tarafın da galiba o türden bir mail adresi olması gerekiyor.
Alıntı:
borsaci_b rumuzlu üyeden alıntı
Noterden çekildiğinde bu tür bahaneler kabul edilmiyor. E-tebligat farklı bir konu PTT'denmail adresi filan alıyorsunuz para ödüyorsunuz karşı tarafın da galiba o türden bir mail adresi olması gerekiyor.
PTT den alınması gerkmiyor. En az üç kurum var bunu veren. Adına da KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) deniyor.