Cevap: Haklı fesih hakkımı kullanmak istiyorum ama ??
tekrar merhaba..
birkaç avukatla konuştuk şirkete giriş çıkışlar kontrol altında ve kamera kaydı olduğu için kanıtlayabiliriz dedi. sende kayıt yap mesailerini diye ekledi. kendisine vermek için insan kaynaklarından sözleşme örneği istedim ama geri dönüş olmadı. bu arada sormak istediğim haftafa 5 gün çalışıyoruz günde 9 saat 1 saatte yemek molası bu durumda 45 dolmuyor ama bordro'da geçtiğimiz ayları hep kontrol ettim baktım 25-26-27 günlük kesilmiş ama sgk'dan kontol ettiğimde hep 30 gün yazıyor prim 30'dan ödenmiş ama kesilen gün bordrodan 27-26 bunda sizce suç teşkil edecek birşey varmı ? ayrıca sözleşmem gönderilmediği için ( mail attım geri dönüş olmadı ) bana bir haklılık kazandırırmı ??
Bordroda çalışılan / hafta tatili / senelik izin / resmi tatil gibi alanlar olmalı. Sizin 25-26-27 dediğiniz neresi?
Ayrıca yevmiye usulü mü maaş usulü mü çalışıyorsunuz? Yani bordroda 25 gün yazdığında daha az, 27 yazdığında daha çok mu maaş alıyorsunuz?
dediğiniz gibi haftalık izin olabilir ama çalıştığı gün saat kısmında yazıyor bu bir ay 26 bir ay 27 veya 25 ama yatan para hep aynı.
ayrıca avukata vermek için istediğim sözleşme örneğide gönderilmedi. asıl önemli olanda o benim için çünkü mesai verilmiyor. bende bunu bahane ederek ayrılmayı istiyorum zaten.
Anlattıklarınız hep normal şeyler. Çalışma günü her ay değişir. SGK ya ise ay 31 de olsa 28 de olsa tam çalışldı ise 30 bildirilir. Yanlış bir şey göremedim ben.
Muhasebe departmanında göreviniz nedir?
Sürekli olarak mesai mi kalıyorsunuz?
Yoksa örneğin haftada 1 -2 gün, 2-3 saat mı kalıyorsunuz?
hafta 2-3 defa ve zaten 2 saatten az kalınmıyor. bununla ilgili bir alt limit yoktur sanırım değilmi yani sen 2 saatten 5 gün kalmışsın mesai verilmemiş olsa bile bu haklı fesih nedeni değil denebilirmi ??
HAftalık 45 saati aşmamışsanız fazla çalışma yok demektir denilebilir.
teşekkürler. kalınan ve kalınacak mesailerle haftalık 45 saati fazlasıyla aşıyor. sözleşme örneğinin gönderilmemesi mahkeme sürecesince tarafımıza olumlu katkıda bulunurmu acaba ??