verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim
siz asgari ücret üzerinden hesaplama yapınca bende doğal olarak merak ettim ve maaşımı yazdım :)
Printable View
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim
siz asgari ücret üzerinden hesaplama yapınca bende doğal olarak merak ettim ve maaşımı yazdım :)
Merhaba,
Bu konu benim de durumuma cok yakın olduğu için ben de bir soru sormak istiyorum.
20.10.2006 tarihinde istifa dilekçemi avukata danısarak "12/11/2005 tarihinde yaptığım evlilik sebebiyle ve tüm yasal haklarım saklı kalmak kaydıyla" istifamın kabulunu istedim.
31/10/2006 tarihinde de cıkısımın kabulunu bildirdim.
Buradan ayrılıp kendi işimde calısmak istiyorum. Sözlü olarak da tüm yetkililerle konustum. Ancak henüz çıkısım için onay alamamıs durumdayım.
Kesin kararlı olduğumun farkındalar, cok da sorunlu ayrılmak istemiyorum ama bu konuda yasal haklarım nelerdir? Yani çıkısımda sorun cıkartırlarsa ne yapabilirim?
İlginiz için teşekkürler.
İşverenin burada bir onay mekanizması sözkonusu değildir. İstifa dilekçenizi verdiniz ve işverene ulaştığına dair elinizde bir kayıt (2. nüshaya aldıklarına dair tarih-imza veya Noter kanalı ile gönderildi ise buna ilişkin belge) var ise 31.10.2006 tarihinden sonra işe gitmezsiniz. Kıdem tazminatınızın ödenmemesi durumunda buna karşı ihtarda bulunabilir veya ihtara lüzum hissetmeksizin dava açabilirsiniz.
Selamlar,
Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim.
Şirketin merkezi istanbulda (yöneticim ve insan kaynakları) ve ben İstanbul dışında çalışmakta ve ikamet etmekteyim..
Kargo ile istifamı istediler. Ben de yolladım.Aldıklarını mail ve söz ile ilettiler.Bunun dışında elimde bir belge yok. Bu durum bir sorun yaratır mı?
Aldıklarına dair gönderdikleri e-posta iletisini saklayın, ayrıca kargo şirketinden kayıtlarından gönderinizin teslim edildiğine dair makbuzu her ihtimale karşı isteyin.
Selamlar,
Maillerimi saklıyorum..Gerekli olursa kargo şirketinden de bilgilere ulaşabilirim sanıyorum.Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..
Kargoyla ne gönderdiniz? Gönderdiğinizin içeriğini kanıtlayabilecek misiniz? 12.11.2006 tarihine fazla bir zaman kalmadı. Neden noter kanalıyla istifanızı göndermediniz?
Merhaba,
Mailinizi yeni görüyorum.Noter kanalıyla istifamın gonderileceğini bilmiyordum.Şirket ile tekrar konustum, kıdem tazminat hakkımın odeneceğini soyledi o konuda bir sorun yok gözüküyor..Yalnız ihbar sürem kadar beklememi istiyor.
Bu konuda da hakları yok diye biliyorum.Nasıl ispatlayabilirim.?
Sn. ccakır,
Fırat Bey'in anlatmak istediği, kargo ile göndermiş olduğunuzun herhangi bir gönderi değil de, istifa dilekçesi olduğunu bir dava durumunda nasıl ispatlayacağınızdır.
Elinizde şirketinizin size göndermiş olduğu e-posta iletisinde istifa mektubunuzun ellerine ulaştığı açık olarak belirtiliyorsa, bu bir dava durumunda istifanızı ispat açısından önemli bir kanıttır.
Elbette istifa dilekçelerinin gönderilmesinde Noter kanalı ile gönderim olmazsa olmaz bir şart değildir, ancak olası bir dava durumunda kesin ispata yarayacak, çalışanın ispat yükümlülüğünü net olarak sağlayacak en emin ve bununla birlikte en pahalı yol olarak Noter kanalı tercih edilmektedir.
Son sorunuza gelirsek, ihbar öneliniz kadar beklemeniz durumunda evlilik tarihinizden itibaren 1 yıllık süreyi sanırım aşmış olacaksınız. Dilekçenize rağmen, işvereninizin 1 yıllık süreyi geçirmiş olduğunuz ve kıdem tazminatına hak kazanamayacağınız iddiası ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Eğer istifa dilekçenizin işvereninize ulaştığını kesin olarak ispatlayabiliyorsanız, 31.10.2006'dan sonra işe devam etmenizi önermem. İspatta bir sorun yaşayacağınızı düşünüyorsanız, Fırat Bey'in belirttiği gibi hemen Noter kanalı ile dilekçenizi tekrar gönderin ve dilekçenin 12.11.2006 tarihinden önce işvereninizin eline ulaşmasını sağlayacak girişimlerde bulunun.
Selamlar,
Merhaba,
Anlıyorum çok haklısınız.Maille kargonun gittiğini, insan kaynaklarının istifa mektubunu mailde kargo ile istediğini ispatlayabilirim.Ama tabii ki istifa dilekçesinin içeriği konusunda kesin bir şey elimde olmamış oluyor:(
Her ne kadar şirketin genel müdür yardımcısı ile yüz yüze konusup kıdem tazminatımı alabileceğimi söylese de, ki bu sırada yanımda şahit olan kişiler de vardı, bugun insan kaynakları ile tekrar konusup, ihbar süresini kullanmak zorunluluğunda olmadığımı ve bu konuda yargıtay kararları olduğunu belirteceğim..gene de bir sorun olursa bu sefer noter kanalıyla istifamı tekrarlayacağım.
https://www.hukuki.net/hukuk/index.php?article=629 ve
http://www.alomaliye.com/ekim_06/cum...adin.htm#_ftn5
sitesinden de bazı bilgiler buldum.Sanıyorum bunlar da doğru bilgilerdir değil mi?İhbar süresi kullanmama hakkındaki yargıtay kararı numarası burada da var.
Aslında mektubu göndermeden once epey arastırma yapmıstım ama acıkcası avukatlar bile bana o kadar farklı bilgiler verdiler ki..Kendi hakkımızı almaya çalışmak bu kadar zor olmamalı aslında..Yol göstermeleriniz için cok teşekkür ediyorum tekrar tekrar.