Cevap: Anayasanın 40.Maddesine Uymamak(Devlet, işlemlerinde, ilgili kişilerin hangi kanun yolları ve mercilere başvuracağını ve sürelerini belirtmek z
Hocam,davalarda avukatlar başvuru yollarını ve itiraz sürelerini biliyor ama mahkemeler her kararda başvuru yollarını ve itiraz sürelerini yazıyorlar.Avukatlara sen biliyorsun bilmek zorundasın demiyorlar.Kaldı ki işi soruşturma olan teftiş kurulunun bu konuları benden önce bilmesi gerekiyor.Anayasa nın 40.maddesindeki hükümleri araştırmam neticesinde buldum.Bilmek zorunda da değilim zaten.Dün çok araştırdım,40.maddenin ihlal edilmesi nedeniyle AYM nin iptal ettiği mahkeme kararları var.
- - - Updated - - -
İdare mahkemeye benim usul hatası yaptığımı iddia ederek resmen kendilerini ele vermişler.Asıl usul hatasını onlar yapmışlar.Bakalım benim bu iddialarıma karşılık ne diyecekler?
Cevap: Anayasanın 40.Maddesine Uymamak(Devlet, işlemlerinde, ilgili kişilerin hangi kanun yolları ve mercilere başvuracağını ve sürelerini belirtmek z
Dediğim gibi bu bir bakış açısıdır. Silindiri tepeden gösterdiğiniz birisi daire gördüğünü iddia ederken yandan gösterdiğiniz birisi ise bunun bir dikdörtgen olduğunu iddia edecektir.
Bölge İdareye itiraz ettim.Ama hiç umudum yok.9 aydır mahkeme kararının uygulamayan idareyi korumak uğruna yargı kararlarının uygulamamak suç değildir diyen bir mahkemeden adalet beklemek mümkün mü?