Cevap: Babaya ait olan borçlar
Borç kişiseldir, babanız hayatta olduğu sürece kimse gelip sizlere eşinizin, babanızın borcu var, bunu ödeyeceksiniz, yoksa adınıza kayıtlı ev-araba vs. ye haciz yoluyla alırız demez, ama birlikte yaşadığınız, ikamet adresi sizinle aynı adres olduğu sürece tüm takip işlemleri o adrese yapılır, gelen tebligatları alıp almamanızın da bir önemi yoktur, siz almazsanız postacı muhtarlığa bırakır, size teslim edilmiş kabul edilir.
Günaydın Erdoğan Bey,
Son olarak kendiside yapmış olduğu borçlardan bizim sorumlu tutulmamızı istemiyorsa kendisi nasıl bir yol izleyebilir.
Örneğin, icra dairesi savcılık yada noter gibi kurumlara gidip tüm borçları ailemden ayrı yaşadığım yıllar içerisinde yaptım o yüzden onların yaşadığı eve haciz gelmesini istemiyorum şeklinde dilekçe ile yada başka bir şekilde bildirge yapabilir mi.
Oyle birsey sozkonusu olsaydi, herkes oyle bir dilekce yazar, kimse borcunu odemez ve hic bir eve icra uygulanmazdi. Sizin icraya ugramamanizin tek cikari, size yukarida da isnat edildigi gibi, esyalarinizin faturalarini gostererek babaniza ait olmadigini ispat etmektir. ( Tabi oyleyse )
Alıntı:
MratEkn1 rumuzlu üyeden alıntı
Günaydın Erdoğan Bey,
Son olarak kendiside yapmış olduğu borçlardan bizim sorumlu tutulmamızı istemiyorsa kendisi nasıl bir yol izleyebilir.
Daha önceki mesajınızda belirtmiş olduğunuz o iki gayrimenkulu , borçlarını karşılayacak kısmını satar, borçlarını öder, hem alacaklıyı hem sizi bu dertten kurtarır.
Alıntı:
... Kendisi hayatta ve üzerine tapulu iki adet gayrimenkulü var ...
Alıntı:
Örneğin, icra dairesi savcılık yada noter gibi kurumlara gidip tüm borçları ailemden ayrı yaşadığım yıllar içerisinde yaptım o yüzden onların yaşadığı eve haciz gelmesini istemiyorum şeklinde dilekçe ile yada başka bir şekilde bildirge yapabilir mi.
Yapsa da bu sizi ev adresinize gelecek hacizlerden kurtarmaz.