Cevap: İnternet Üzerinden Kredi Kartımdan Bilgim Haricinde Harcama Yapılmış
Bugün benim kartımdan da İstanbul'dan ttnet adına 173 TL para çekilmiş. İtiraz dilekçesi gönderdim online. Umarım sorun çözülür. İnternetten arayınca bir çok mağdur olduğunu gördüm son dönemde. Borçlar bitsin kapatıp kurtulacağım.
CHARGEBACK islemi yapmalisiniz.
2 seceneginiz var. Ya mal veya hizmet almadiginizi soyleyerek ilgili tutarin hesabiniza yansitilmasini, ya da harcamalarin sizin tarafinizdan yapilmadigini bankaya yazacaginiz dilekceyle bildirip, ilgili tutarin hesabiniza yansimasini talep edeceksiniz.
Kisa surede sonuclanmaktadir... isin ucunda dolandiricilik varsa kolluk kuvvetleri veya savcilik araciligiyla sikayetci olmalisiniz..
Alıntı:
apoptosis rumuzlu üyeden alıntı
Akbank'a yaptığım harcama itirazı 9 gün içinde sonuçlandı. İtirazım haklı bulundu ve harcamaların tamamı iade edildi..Benim durumumda olup bu yazıyı okuyanlar içiniz rahat olsun :)
bende iş bankası komik şekilde iptal etmedi. bende banka değiştirmeye artık kesin karar verdim. akbank iyi mi acaba güvenlik konusunda? sürekli sms alabiliyor muyuz her harcama için?
- - - Updated - - -
Alıntı:
adaletistiyorum55 rumuzlu üyeden alıntı
CHARGEBACK islemi yapmalisiniz.
2 seceneginiz var. Ya mal veya hizmet almadiginizi soyleyerek ilgili tutarin hesabiniza yansitilmasini, ya da harcamalarin sizin tarafinizdan yapilmadigini bankaya yazacaginiz dilekceyle bildirip, ilgili tutarin hesabiniza yansimasini talep edeceksiniz.
Kisa surede sonuclanmaktadir... isin ucunda dolandiricilik varsa kolluk kuvvetleri veya savcilik araciligiyla sikayetci olmalisiniz..
her yerde iptal edilir yazıyor iş bankası benim talebime red vermiş tamamıyla haksız olmalarına rağmen
nasıl iş anlamıyorum
Aynı olay 12 Haziran 2017 de benimde başıma geldi. Kartımdan 32.75 TL lik çekim yapılmış AVEA COM TR FATURA isminde. Arayıp kartı kapattık, itiraz dilekçesi doldurup gönderdim. İlginç olan kimse bu hırsızlar hala aynı şirket ismi ile çekim yapabiliyorlar kartlardan. Neden kimse dur demiyor provizyonları iptal edilmiyor bilemiyorum. Çünki artık ortada AVEA diye bir şirkette yok.
Alıntı:
ogrenci01 rumuzlu üyeden alıntı
Bugün benim kartımdan da İstanbul'dan ttnet adına 173 TL para çekilmiş. İtiraz dilekçesi gönderdim online. Umarım sorun çözülür. İnternetten arayınca bir çok mağdur olduğunu gördüm son dönemde. Borçlar bitsin kapatıp kurtulacağım.
Kartın borçlarından ve kartı kapatmaktan bahsediyorsanız, kredi kartını iptal ettirmek için borçsuz olması gerekmez. Hemen iptal ettirebilirsiniz.
Devamında ise kartınız varmış gibi borcunuzu ödersiniz (asgari ödeme tutarını, belli bir miktarını v.s.) ve bu sırada ekstre gelmeye devam eder. Ancak kartı kullanamazsınız.
Kartı iptal ettirmezseniz borcu kapatmak daha zor olur.
- - - Updated - - -
Alıntı:
FurkanGozukara rumuzlu üyeden alıntı
bende iş bankası komik şekilde iptal etmedi. bende banka değiştirmeye artık kesin karar verdim. akbank iyi mi acaba güvenlik konusunda? sürekli sms alabiliyor muyuz her harcama için?
- - - Updated - - -
her yerde iptal edilir yazıyor iş bankası benim talebime red vermiş tamamıyla haksız olmalarına rağmen
nasıl iş anlamıyorum
3d siz işlem mi iptal edilmedi?
İşlem 3d li ya da şlifre ile yapılmış olabilir mi?
Ya da itirazınız "chargeback" talebi mi değildi?
Zira aksi bana pek mümkün görünmüyor.
- - - Updated - - -
Alıntı:
DiversionF rumuzlu üyeden alıntı
Aynı olay 12 Haziran 2017 de benimde başıma geldi. Kartımdan 32.75 TL lik çekim yapılmış AVEA COM TR FATURA isminde. Arayıp kartı kapattık, itiraz dilekçesi doldurup gönderdim. İlginç olan kimse bu hırsızlar hala aynı şirket ismi ile çekim yapabiliyorlar kartlardan. Neden kimse dur demiyor provizyonları iptal edilmiyor bilemiyorum. Çünki artık ortada AVEA diye bir şirkette yok.
Suç duyurusunda bulundunuz mu?
Kimse şikayetçi olmazsa onlar da devam ederler.