Cevap: Çanak Anten indirme davası avukatlık ücreti
Yargıtay her sene içtihad değiştiriyor...
Peki ne oldu da içtihadını değiştirdin?
Daha önce verdiğin kararlar yanlış mıydı yani?
Bir dava Yargıtay bilmen kaçıncı dairesine giderse farklı, bilmem kaçıncı dairesine giderse farklı sonuçlanıyor...
Sonuç1: Yargıtay'da bile durum böyleyken yerel mahkemeler ve avukatların bir dava hakkında kesin konuşamamalarını anlıyorum...
Sonuç2: Peki avukatlar bana yol gösteremeyecekse, yani bu davayı kazanırsın/kazanamazsın diyemeyeceklerse ben neden avukat tutayım ki?
Ülkede hukuk'un durumunu şu videolarda görebilirsiniz..
https://www.youtube.com/watch?v=x-Kb_GntrqQ
https://www.youtube.com/watch?v=jgHXEmmgMjA
Videoda diyor ki, hukuk davalarında bozma oranı %40-45....
Sizin tabirinizle vay ülkenin haline...
Sayın AdalatinBekçisi,
Bu sitede ne kadar zamandır oturuyorsunuz? Yeni mi taşındınız? Sizin gibi başka balkon içine anten koyanlar var mı? Binanın ortak anten sistemi var mı?
Yönetim mahkemeye başvurduğuna göre daha önceden aynı konuda mahkemeye başvurmuş ve başka sakinlerin antenlerini yargı yolu ile söktürmüş olma ihtimali, buna güvenerek te size dava açmış olması ihtimali olabilir mi?
Açıkçası ben de herkesin modern teknolojiden yararlanmaya hakkı olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda balkon içine konan bir anten kimseyi rahatsız etmemelidir diye düşünüyorum. Ama görüntü kirliliği bakımından değerlendirildiğinde değişik hakimler değişik kararlar verebilir. Bu nedenle davayı kaybetme ihtimaliniz de vardır.
İstediğiniz şekilde bir avukat bulup davayı kazandığınızı düşünelim, bu durumda;
Yönetim avukat vekalet ücretini site sakinlerinden toplanan aidat paralarından ödemek isteyecek. Bu ne kadar yasal olur?
Şahsen benim sitemde böyle bir şey olsa ben verdiğim aidattan vekalet ücretinin karşılanmasına izin vermem. Yöneticiler bunu kendi cebinden karşılamalıdır diye düşünürüm. Bu da ayrı bir davaya neden olabilir.
Bunlardan başka binada ortak uydu anten sistemi olsa bile, benim seyretmek istediğim kanalları göstermiyor olabilir. Örneğin Papua Yeni Gine diline merak sardım ama ortak uydu sistemi bu ülkeninin kanallarını göstermiyor.
Sayın adaletin bekçisi ben size GARANTİ veriyorum. Davayı kazanacağınıza garanti veriyorum. Davayı kaybederseniz de temyiz hakkını kazanma garantisi veriyorum. Hukuk davalarında bozma oranları 40-45 civarlarında olduğuna göre davayı kesin kazanırım diye dava açanların sayısı da ortaya çıkmış oluyor.