O kararların sizin durumunuzla aynı oldugunu sanmıyorum.
Bu işlem babanız hayatteyken mi yapılmıştı?
Printable View
O kararların sizin durumunuzla aynı oldugunu sanmıyorum.
Bu işlem babanız hayatteyken mi yapılmıştı?
Evet babam hayattaydı ve bu konu ile ilgili dilekçeyle savcılığa suç duyurusun da bulunduk. Güveni kötüye kullanma vs. Buradan bir kamu davası açılmasını talep ettik. Şimdide tapu iptal davası açmayı düşünüyoruz. Vasi tayin edilen diğer amcam satışın muvazzalı olduğuna tanık olduğu şekilde beyan verecektir.
Not : Dosya savcılıkta açık şekilde ama davaya dönüşmemiş durumdadır.
Ayrıca tapu iptali yada tapuya tescil haricinde saklı paylar sözkonusu değilmidir ?
Ben de tam olarak ondan bahsediyorum zaten.
128 dairelik bir kat karşılığı inşaat sözleşmesi sonucunda 64 daire babaannenize ait olmuş.
Babaanneniz bunun 48 adedini sağken çocuklarına devretmiş.
Kalan 14 adedi üzerinde tutmuş.
Babaennenizin mal varlığı 62 daire, 4 mirasçısı olsa mirasçı başına 15,5 daire yasal miras hakkı olur . Bunun saklı payı da 7,75 dairedir.12 sini zaten sağken paylaştırmış. Saklı paylara bir zarar gelmemiş.
Vefatı sonrası 13 daire kalmış, 13 daire de miras olarak 4 mirasçıya kaldığında mirasçı başına 3 daireden fazlası kalır.12+3=15 daire mirasçı başına düşüyor. Saklı pay ise 7,75 daire.!! Yani saklı paydan fazlası zaten her mirasçıya bırakılmış durumda.
O nedenle de saklı paylar zarar görmemiş olduğundan fazlasına dair talepler karşılık bulamayacaktır.
Babaanneniz kendine ait olan 14 dairenin tamamını o amcanıza devretmiş olsa da ,
Diğer mirasçılar 12şer daire alırken o amcanız 12 +14=26 daire sahibi olmasına rağmen diğer mirasçılara saklı paylarından fazlası bırakıldığı için sonuç değişmeyecekti.