Cevap: Bu şartlarda sizce iddianame yazılır mı ??
abilerim ben ilk raporlardan bahsediyorum yani kati raporlarından değil. evet arzuhalci abimizin dediği gibi olayda sopalarda bıçaklarda oynadı herkes bişey çıkartmış olayın aslında. bende burun kırıgı sırtta sopa izleri sağ işaret parmagında kırık ve bir kaç şey daha var. karşıda ise (3 kişi) biri avucundan diğeri kanat diye tabir ettiğimiz sırt bölgesinden bıçak yemiş durumda.diğerinde ise bişey yok arabadan beni zorla indirdiler.
Karıştığınız bıçakla yaralamayla sonuçlanan o kavga nedeniyle mahkemeye çıkacaksınız, bunun kaçarı yok.
O mahkeme sonucunda bir ceza da alacaksınız bunun da kaçarı yok , hakim belki HAGB uygulayacak ve yukarıda da açıklandığı üzere HAGB alırsanız o süre boyunca benzer bir suç işlemezseniz aldığınız ceza kalkack, hiç ceza almamaış gibi olacak siciliniz.
O süre içinde benzer bir suçtan ceza alırsanız, hem o 2.suçtan alacağınız ceza hem de ilk suçunuz nedeniyle hüküm verilen ceza uygulanacaktır.
İşin içinde bıçak, sopa vs varsa şikayetten vazgeçmek bir anlam ifade etmez. Kamu davası olur. Bunu da dikkate alın.
doğru kamu davası olduğu için şikayetin önemi yok. ama hakimin gözünde şikayetçi görünmesek daha iyi gibi geliyor.inşallah hagb verilir.yaşım (16)