Cevap: miras hissemi nasıl satarım.
Yaptığınız yorumlar için gerçekten çok sagolun.ben kusluk kırgınlık olmadan halletmenin yolunu bulabiliriz diye dusunmustum.fakat soylediginiz gibi mahkeme haricinde yol yok gibi gozukuyor...bu kanunları yazanlar acayip berbat bir miras hukuku yapmislar..bu araziler baba,dede olmus bana kalmis.bu kesin..fakat hissedarlardan bir kaci ard niyetli,dusunceleri nasil olsa arazileri ben kullaniyorum dusuncesiyle tapulari paylasmak istemiyor.fakat ben buna hicbir sey yapamiyorum.omur boyu benim hakkimi yemelerine boyun egmek zorundayim.toplam 18 gayrimenkul piyasa degeri 45-65 milyon tl arasi bu bahsettigim miras.fakat bunlarin hepsini benim mahkemeye vermem mumkun degil.masraflarini karsilayamam..su an piyasa degeri 6milyon tl olan yeri vermeyi dusunuyorum.fakat masraf yonunden bunun bile altindan kalkip kalkamayacagimi bilmiyor.acaba bu ortakligi giderme davasi acmayi dusundugum bu araziye tahmini masraf ne gider.ayberk-08 kardesim bir link koymus ama ben anlamiyorum boyle hesaplardan.toplam10 taraf var tahmini masraf ne olur.belediye rayic bedelini filan bilmiyorum.ama donum fiyati 150-200 bin tlden gidiyor diyo emlakci.arazi 33 donum civari filan...saygilar..
kırgınlık olmadan miras paylaştırmak için, daha önce dediğim gibi, bütün mirasçıların yazılı onayı olması şartıyla istediğiniz gibi paylaşım yaparsınız. Tabi ki, bir takım masrafları olacaktır.
size, miras kalan gayrimenkullerin toplam değeri 68 milyon civarı rakama tekabül ediyorsa, veraset ilam beyannamesi (miras bırakanın ölüm tarihinden itibaren 4 ay içinde ) verip, veraset intikal vergisi ödemeniz gerekir.
Diğer mirasçılar sizin hakkınız olan yerlere müdahale ediyorsa, el atmanın önlenmesi davası açarak, ilgili payınız müdahale engellenir fakat ilgili mirasçı ikinci defa aynı eylemi yapabilir.
Kısacası, Köklü ve kesin çözüm istiyorsanız; ortaklığı giderme davası açmak gerekir.
Diğer hissedarlarında imzası izni gerekebilir hissenizi satmanız için