Cevap: sgk denetlemesi sonrası alacaklar zorla geri ödeme imzalattırma
Bu paralar hak edilen paralardır. Ama birden 1.000.000 Tl ye yakın bir rakamda az bir meblağ değil. İşletmeyi batırabilirde. Hem bu paralar için hemde bu paraların ödenmemesi, üstüne bir şekilde geri alınmasından dolayı ayrıldığınızı beyan ederek kıdem tazminatı talep edebilirsiniz. Bu nedenle bir avukat ile görüşün. Diğer çalışanlarrda aynı şekilde dava açabilirler. Alenen tehdit edilmişlerse ve bunun sonucunda zorla alınan bir belge var ise buda ağır ve ayrı bir suç konusudur.
Kurumdan eşimin bu belgeleri İmzalaması için çok ciddi bir psikolojik baskı yapılmıştı. sadece eşime değil Kurumdaki bütün personele bu baskı yapıldı. Eşim de o sıralar hamile olduğu için doğum iznine ayrıldı ve sonra bu psikolojik baskılardan dolayı istifa edeceğim dedi. Ve istifa ettik. ve o dönemde bu talimat mektupları imzalatılmadan kimseye aylıkları yatırılmayacağı söylendi. Bir personel imzalamayacağını söyledi. Ve onu kovdular. ve işin vahim tarafı burası bir eğitim kurumu. Tabi bu psikolojik baskıları eşim bana Sonra anlattı. istifa ettikten sonra.
Boyle bir durumda iş mahkemeleri genelde içcinin lehine mi yoksa işveren lehine mi düşünüyor. Çalışma bakanlığına ve SGK ya durumları aynen anlatan bir dilekçe yazsam kurum tekrar incelemeye girer mi
Alıntı:
ahmetgurdere rumuzlu üyeden alıntı
Kurumdan eşimin bu belgeleri İmzalaması için çok ciddi bir psikolojik baskı yapılmıştı. sadece eşime değil Kurumdaki bütün personele bu baskı yapıldı. Eşim de o sıralar hamile olduğu için doğum iznine ayrıldı ve sonra bu psikolojik baskılardan dolayı istifa edeceğim dedi. Ve istifa ettik. ve o dönemde bu talimat mektupları imzalatılmadan kimseye aylıkları yatırılmayacağı söylendi. Bir personel imzalamayacağını söyledi. Ve onu kovdular. ve işin vahim tarafı burası bir eğitim kurumu. Tabi bu psikolojik baskıları eşim bana Sonra anlattı. istifa ettikten sonra.
Boyle bir durumda iş mahkemeleri genelde içcinin lehine mi yoksa işveren lehine mi düşünüyor. Çalışma bakanlığına ve SGK ya durumları aynen anlatan bir dilekçe yazsam kurum tekrar incelemeye girer mi
Bahsettiklerinizi isbat etmek şartı ile işçinin lehinedir. Çalışma müdürlüğüne şikayette bulunabilirsiniz.
Bu bahsedilenlerin hepsinin ispatı banka kayıtlarında var zaten. Aynı gün Çalışma Bakanlığının kestiği cezalar( fazla mesai, eş yardımı, agi, çocuk yardımı gibi) bankaya yatıyor ve aynı gün içerisinde bankadan zorla imzalatılan talimat mektubuyla geri çekiliyor. Ve bu cezalar 3 eşit taksitte yatırılıyor. Ve aynı şekilde 3 seferde de aynı kişi tarafından çekiliyor. Böyle bir durumda bu durum ispatlamak için yeterli mi. Ayrıca böyle bir durumda illaki bunlar biz zorla imza attırmadık diyecekler. Mahkeme şunu mantıklı bulur mu. Kardeşim herkesin parasını aynı gün Sen niye çektin.
Yorum yazan ve bilgilerini paylaşan herkese teşekkür ederim. özellikle Ceceli 341'e