Cevap: Maaşımı düşüren işvereni sonradan iş mahkemesine verme
Her ne sebeple olursa olsun, iş sözleşmesini fesheden tarafın ihbar tazminatı hakkı olmaz.
İhbar tazminatı sözleşme feshinden olumsuz etkilenen haklı tarafın , sözleşmeyi fesheden haksız taraftan alabileceği bir tazminattır.
Daha önceki yüksek ücretinizi ve düşürüldüğünü ıspatlayabiliyor durumdaysanız, iş mahkemesinde dava açıp, o davayı kazandıktan sonra , eksik ödenen ücretlerinizi ve kıdem tazminatınızı alabilirsiniz.
Davayı kazanabilmenizin yolu, bahsettiğiniz yüksek ücreti aldığınızı ve düşürüldüğünü ıspatlamanızdan geçer.
Avukatla anlaştığınız ücreti davayı kazansanız da kaybetseniz de sadece siz ödersiniz, başka hiç kimse , hiç bir yer avukatınızla anlaştığınız ücreti size veya avukatınıza ödemez. Davanızı kazandığınızda sizin anlaşıp ödediğiniz vekalet ücreti dışında avukatınıza karşı taraftan da bir ücret ödenmesine karar verilir.
Alıntı:
geunlu rumuzlu üyeden alıntı
İnanın bana yanlarına kar kalsın istemiyorum. Para umrumda değil. 1 yıl dolmadı ihbar tazmınatı hakkım varmı? İzleyeceğim yol nasıl olmalı önce noterden yazımı göndermem lazım yoksa direkt iş mahkemesine basvurumu veya avukata vereyim avukatlık ucretini karsı taraf ödüyor mu ?
Yönlendirirseniz cok sevinirim saygılarımla.
- - - Updated - - -
Dolaylı yoldan varda direkt yok tabi ispatlayamam. Aniden uygulandı ihbar hakkım olmadığı için kabul etmek zorunda kaldım işsiz kalmayı göze alamadım.
İş akdinizi fesh etmeden önce işverene eksik ödenen maaşların ödenmesini aksi halde icra marifetiyle alacağınızı beyan edin. Ödemez ve icra işlemi başlatırsanız ve sizi bir şekilde çıkartırsa(ihbar öneli kullandırtmadan ) belki ihbar tazminatınızı öder.
Alıntı:
ceceli341 rumuzlu üyeden alıntı
İş akdinizi fesh etmeden önce işverene eksik ödenen maaşların ödenmesini aksi halde icra marifetiyle alacağınızı beyan edin. Ödemez ve icra işlemi başlatırsanız ve sizi bir şekilde çıkartırsa(ihbar öneli kullandırtmadan ) belki ihbar tazminatınızı öder.
icra marifetiyle alacağımı ne şekilde beyan etmeliyim? noter aracılığıylamı?