Cevap: Muteahit tarafından imza istenen evrak
Alıntı:
Muratruk rumuzlu üyeden alıntı
Yapı Kontrol Müdürlüğünden sordum şahsen gidip sordum . İskan için istendiğini belirttiler.
Bir sorun olduğunda o müdür "ben öyle bir şey demedim" derse, dediğini ispatlayabilir misiniz? Bu yüzden "yazılı olarak" alın dedim.
Bir de bu imzalamanız gereken evrak nasıl bir şey?
Mesela "... Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğüne" falan gibi başlayan bir dilekçe mi? Yoksa başlıksız, "Müteahhit bilmemkimden evimi tastamam eksiksiz teslim aldım" gibi bir ibraname ya da tutanak mı?
Cevap: Muteahit tarafından imza istenen evrak
Benim bildiğim 2 iskan raporu alınıyor, öncelikle müteaahid veya kat karşılığı müteaahidle anlaşan mal sahibi tarafından binanın uygunluğuyla ilgili tüm evraklar tamamlanıp belediyeye başvuruluyor. Belediyenin kontrolunden sonra projeye uygunluk onaylandıktan sonra bina iskan raporu veriliyor. Bu aşamayı müteaahhid tamamlıyor.
Bina iskan raporu ve gereken diğer belgelerle de daire sahipleri satınaldıkları daireler için bireysel iskan raporu alıyorlar.
Belediyeler , sonradan çıkan projeye uygunsuzluk şikayetlerinden kurtulmak için tedbir olarak isteyebiliyorlar sizden istendiği gibi .
Eksik-uygunsuzluk varsa elbette imzalamayın isteyen belgeyi.