Cevap: Anlayamadığım Konu
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bu konuyla ilgili tapu dairesine hiç gitmediğinizi anlıyorum.
Elbirliği halinde veya paylı mülkiyete çevirmeniz gerekir, bu zaten yasal olarak yapmanız gereken şey.
Olayı geciktirmenin, kardeşiniz açısından hiç bir kazancı olmaz, çünkü babasının mirasındaki pay oranı bellidir. O payın bulunduğu bütünde annenize ait olan paydan bir kazanımı olamaz.
Tapu dairesine veraset ilamı ile gidip elbirliği halinde mülkiyetten paylı mülkiyete çevrilmesi için tebligat çıkarılmasını talep ederseniz, tapu dairesi taraflara bildirimde bulunarak itirazları varsa bildirmelerini , yoksa paylı mülkiyete geçileceğini bildirir.
Süre sonunda itiraz eden olmamışsa istediğiniz gerçekleşmiş olur.
Sayın Erdoğan bey,
Tapu müdürlüğünün çıkardığı tebligata karşı itiraz ederlerse ne yapmamız gerekir ?
İlgili bildirime, ne sebeple itiraz edebilir ?
Belirtmiş olduğum sorulara, zahmet olmasa, detaylı cevap vermenizi rica ediyorum.
Saygılarımı sunarım, iyi Forumlar dilerim.
Bakın tane tane yazacağım.
Babanız aynı , anneniz farklı olan kardeşiniz babanızın mirasçısıdır , onun annesi olmayan sizin annenizin mirasçısı OLAMAZ.
O nedenle, babanız vefat ettiğinde belirlenmiş olan miras paylarınız, anneniz vefat ettiğinde değişmez.
Annenize ait olan miras payı kendinden doğan çocuklarına paylaştırılır . Babanızın diğer eşinden olan çocuğunun miras payı, annenizin vefat etmesi nedeniyle ne 1 cm uzar ne de 1 cm kısalır. Annenizin hissesi olan 1/4 karşılığı olan miktar 500.000 tl ise, o 500.000 tl den tek bir kuruş babanızın diğer çocuğuna gitmez.
Yani kısacası benim anladığım tapuya intikal yapılsın yada yapılmasın üvey kardeşin pay oranı 1/10 dur. Diğer öz kardeşler babadan 1/10 alır ve artı olarak annedende 2/10 payın 1/7 sini alır. Yani 187.500 TL üvey kardeş, 187.500+71,425 = 258.925 alır. Tapuya intikalin hiçbir önemi yok anne tapuya intikalden önce hayatını kaybetsede babanın veraset ilamındaki 1/10 paydan fazlasını üvey kardeş alamaz.
- - - Updated - - -
Bu arada ilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Alıntı:
kolvon00 rumuzlu üyeden alıntı
...Tapuya intikalin hiçbir önemi yok anne tapuya intikalden önce hayatını kaybetsede babanın veraset ilamındaki 1/10 paydan fazlasını üvey kardeş alamaz.
.
Aynen öyle sn.kolvon.