Cevap: Üniversitede dışardan küçük çocuklara ücret karşılığı ders verilmesi!
Etik olarak doğru olmayabilir ama oda ve piyano sorunu yoksa sorun nedir? Hocanın 12 de ve 3 de dersi vardır, arada eve git gel yerine, öğrencisini araya sıkıştırır, okulda verir dersini. Dediğim gibi yer sorunu yoksa, yanlış olsada hoş görülmeli. Ayrıca ders verdiği öğrenci muhtemelen o okula hazırlanıyordur. Öğrenci için okulda ders verilmeside motivasyon için iyi. Hangi okul bilmiyorum ama benim gittiğim konservatuvarda (MSGSU) bir elin parmağı kadar öğrenci alınıyordu dışardan bölümlere. (diğerleri direk kons liseden geçiyor zaten) Okul içinde hocalar ders vermiyordu, ama okula hazırlanan öğrenciler, önceden okula gidip hocalarla tanışıyor, bilgi alıyorlardı.
Alıntı:
hnce rumuzlu üyeden alıntı
Rektörlüğün durum ile ilgileneceğini nedense düşünmüyorum. Sonuçta konservatuvar müdürü de bu durumu çok net biliyor. Rektörle araları da iyi. Ne kadar şikayet kabul ederler ki?
Kendi kendinize cevap vermiş gibisiniz.Olayın ceza hukukumuzda yeri yok.İdari yaptırımda dediğiniz gibi pek mümkün değil.Zaten bu durumun hafta sonlarında ve akşam saatlerinde(mesai saati dışında) olduğunu söylemişsiniz.Bu durumu bir hocayı suçlar şekilde ortaya atarsanız olay bir anda(aralarında para ilişkisini ispat etmeniz imkansıza yakın) duyarlı ve fedakar hocanın kendisinden yardım isteyen bir gence 5 dk'sını ayırmasına yapılan haksız yaklaşıma döner ve kabak başınıza patlar.Muhtemelen o fakülteden mezun olmak imkansız olur.Şu haliyle hocaların mesai saatleri dışında başka öğrencilerle ilgilenmesi sizi çok da rahatsız etmemeli.Ancak hocayla arasında ki bir husumeti bu durumu kullanarak hocaya sıkıntı çıkarmaya çalışan bir yaklaşım varsa dediğim gibi sıkıntıyı kendi yaşayacaktır.
Alıntı:
Fixit rumuzlu üyeden alıntı
Etik olarak doğru olmayabilir ama oda ve piyano sorunu yoksa sorun nedir? Hocanın 12 de ve 3 de dersi vardır, arada eve git gel yerine, öğrencisini araya sıkıştırır, okulda verir dersini. Dediğim gibi yer sorunu yoksa, yanlış olsada hoş görülmeli. Ayrıca ders verdiği öğrenci muhtemelen o okula hazırlanıyordur. Öğrenci için okulda ders verilmeside motivasyon için iyi. Hangi okul bilmiyorum ama benim gittiğim konservatuvarda (MSGSU) bir elin parmağı kadar öğrenci alınıyordu dışardan bölümlere. (diğerleri direk kons liseden geçiyor zaten) Okul içinde hocalar ders vermiyordu, ama okula hazırlanan öğrenciler, önceden okula gidip hocalarla tanışıyor, bilgi alıyorlardı.
Hocam istediğim cevap etik veya etik değil olarak değil. Bu işin hukuksal boyutu ilgilendiriyor beni. Yönergelerinde katı maddeler var. Yönergeye göre meslekten ihraç edilmesi maddesi var. Bunun ne kadar geçerli olabileceğini araştırıyorum. 8-9 yaşındaki çocuk nasıl olur da sadece lisans evresi bulunan bir konservatuvara hazırlık için gelebilir ki. İşin özeti öğrencisi olduğum okul mesai saatleri dışında resmen özel sanat merkezi gibi işliyor. Aileler ve küçük küçük çocuklar hocalara bir dünya para ödüyor. Bunun neresi ne kadar etik olabilir ki? Durumdan rahatsız olup bir hocayı bölüm başkanına şikayet için gittiğimde (eşlik hocam gün içinde benimle olan dersine gelmeyip akşam özel ders verdiği küçük çocuk için okula gelmişti) bölüm başkanının verdiği cevap ''özel ders muhabbetini heryerde açma'' Bu mu etik olan?
Etik olması tartışılabilir.Kendi öğrencilerini ihmal ederse bu etik değil.Haftasonları ise etik bir sıkıntı olduğu görüşünde değilim.Hukuki olarak bir şey çıkarılabilecek bir durum değil.İhtimalleri düşünürsek.Ceza davalık bir şey yok.İdari yaptırımda bölüm bunu sorun olarak görmedikçe söz konusu değil.
Kendi odalarına mesai saatleri dısında ( Aksamları ve haftasonları gittiğimde ) diyorsun... hocanın odasında o saatlerde özel ders verilmesi seni neden bu kadar rahatsız ediyor ki ? Sanki biriyle ikili husumetin varmış da onu bu yolla cezalandırmaya calısıyor gibi bir tavır sergiliyorsunuz. Engin beyin söylediği gibi hukuki boyutta bir yaptırıma ugratamazsınız. idari olarak rektöre basvurursunuz. rektörlük den sizi tatmin eden bir cevap alamazsanız YÖK e dilekçe yazarsınız durumu özetler rektörlügün bu konuda duyarsız davrandıgını söylersiniz. Daha fazla nasl bir beklentiniz var anlamıyorum. siz karakola sikayet edeceksiniz 20 kişilik özel harekat timi okulu basıp ogretmenleri yaka paca mahkeme bile olmadan hapse atacak. bu cevabı mı bekliyorsun
Alıntı:
adaletistiyorum55 rumuzlu üyeden alıntı
Kendi odalarına mesai saatleri dısında ( Aksamları ve haftasonları gittiğimde ) diyorsun... hocanın odasında o saatlerde özel ders verilmesi seni neden bu kadar rahatsız ediyor ki ? Sanki biriyle ikili husumetin varmış da onu bu yolla cezalandırmaya calısıyor gibi bir tavır sergiliyorsunuz. Engin beyin söylediği gibi hukuki boyutta bir yaptırıma ugratamazsınız. idari olarak rektöre basvurursunuz. rektörlük den sizi tatmin eden bir cevap alamazsanız YÖK e dilekçe yazarsınız durumu özetler rektörlügün bu konuda duyarsız davrandıgını söylersiniz. Daha fazla nasl bir beklentiniz var anlamıyorum. siz karakola sikayet edeceksiniz 20 kişilik özel harekat timi okulu basıp ogretmenleri yaka paca mahkeme bile olmadan hapse atacak. bu cevabı mı bekliyorsun
http://www.yok.gov.tr/web/guest/icer...Rx/10279/17706
Rektörlük izin verdikçe kimse müdahale edemez. rektör izin vermeden polisler bile üniye elini kolunu sallayarak giremez. özerklik olan bir yer sonucta. ve iş rektör de rektörlükte biter. "Bir yeri amacı dısında kullanmak" ibaresi senin anlattıgın husus icin söz konusu değildir. sonucta o piyanonun veya kemann niteliği öğrencilere müziği öğretmekte bir araç olarak farzedersek size veya yoldan gecen herhangi birisi olsun farketmez, amacı dısına cıkmıs sayılmaz.. eğerki hocanız kapıyı kitleyip dısardan getirdiği sevgilisiyle odasında bulusursa, ya da icerde masayı birlestrp kumar oynuyorsa amacı dısında kullanmıs olur. ama söylediğiniz konuda böyle bir fiil yok. Yine de kuskuların varsa sana daha önceki söylediğim maddelere dayanarak rektöre git söyle. zira hocalarının yaptıgının kusur niteliği taşımasına en yakın madde odur. icine sinmezse yök e şikayet edebilirsin. ama nedense bu donup dolasır seni bulur gibi düşünüyorm. art niyetli oldgnu dusuneblrler
ÜCRET mukabilinde verilen bütün derslerin vergi kanunu gereğince GELİR VERGİSİ (%en az 15 en fazla %35) yıllık bazda ödenmesi, aynı zamanda vergi mükellef kaydı olması gerekir, aksi durumunda ilgili hoca ağır vergi cezaları ile karsılaşması gündeme gelebilir.
Ben olsam durumu olabildigince video ya çekerdim. Sadece tarafımda video bulunması için. Sonra başbakanlık iletişim merkezine kimliğim gizli tutulacak şekilde işaretler ve detaylı bir şekilde durumu özetleyen ihbarda bulunurdum.
Suç uydurmadan şikayetçi olurlarsa ve kimliğim ortaya çıkarsa video yu sunardım. Ne kadar kurtulurdum yada ne kadar dahada dibe batardım bilmiyorum. Ama başbakanlıktan inceleme başlatılması sonuçsuz bile kalsa, tekrar ihbar olur ve başımız ağrır diye bu tür olayları yapmalarını durduracaktır. Yap demiyorum. Ben olsam yapılacak tek şey bu diye yapardım sanırım. Avukat değilim. Kendi fikrimi belirttim.
Alıntı:
Gizemliyolcu rumuzlu üyeden alıntı
Ben olsam durumu olabildigince video ya çekerdim. Sadece tarafımda video bulunması için. Sonra başbakanlık iletişim merkezine kimliğim gizli tutulacak şekilde işaretler ve detaylı bir şekilde durumu özetleyen ihbarda bulunurdum.
Suç uydurmadan şikayetçi olurlarsa ve kimliğim ortaya çıkarsa video yu sunardım. Ne kadar kurtulurdum yada ne kadar dahada dibe batardım bilmiyorum. Ama başbakanlıktan inceleme başlatılması sonuçsuz bile kalsa, tekrar ihbar olur ve başımız ağrır diye bu tür olayları yapmalarını durduracaktır. Yap demiyorum. Ben olsam yapılacak tek şey bu diye yapardım sanırım. Avukat değilim. Kendi fikrimi belirttim.
Bende soru soran kişinin yerinde olsaydım; Sağlam kanıtları toplamak kaydıyla sizin önermiş olduğunuz yolu uygulardım.
Söz konusu olay vergisel açıdan suç nedeni sayılmaktadır.
bahşetmiş olduğunuz link (BİMER İLGİLİ )
http://www.bimer.gov.tr/Forms/pgMain.aspx