Cevap: Yaralanmali trafik kazasi - ehliyetisiz surucu- olay yeri terk
30 yılı aşkındır fiilen hem otomobil hem de motosiklet kullanıcısısıyım.
Benim şahsi kanım bu kazadan size mahkumiyet çıkacağı yönündedir. Sıcağı sıcağına verilen ilk ifade çok önemlidir. Olayı bir bütün olarak değerlendirdiğimizde sizin sola dünüş yapmanıza rağmen sol şeritte değil, sağ şeritte olduğunuz anlaşılıyor.
Motosiklet o hızla vurduğuna göre belli ki, sizin yanınızdan geçip düz yoluna gidecekmiş, siz sola dönüş yapınca gelmiş sol tarafınızdan vurmuş. Eğer sol tarafınız boş olmasaydı motosiklet solunuza girmezdi.
Kolluk ifadenizde aynadan sol arka tarafı kontrol ettiğinizi belirtiyorsunuz.
Siz sol şeritte idiyseniz yanınızda banket olması yazım. Bu durumda neden sol arkayı kontrol etme gereği duydunuz?
Buradan da açıkça anlaşılıyor ki, siz sol değil, sağ şertitte idiniz ve sola dönmeye çalıştınız, motosiklet sürücüsü de geldi yan taraftan vurdu.
Bu dosya mutlaka bilirkişiye gidecektir.
Uzman bir bilirkişi bu çelişkiyi mutlaka yakalayacaktır.
Teşekkür ederim yorumlarınız için. Yolu görmediginiz için belkide durumu tam anlatamıyorum size, ama dediginiz gibi olay bilir kişide ve onun yorumları olayı belirleyecek. Sola dönüş yaparken aynalara bakılmaz mı? özellikle dönüşün yapıldıgı yolda herhangi bir trafik lambası, ve sokak aydınlatması yok iken. ben şuanda sola dönüş yapacagım zaman bakıyorum sola. Ama teşekkür ederim tarafsızca yorum yaptıgınız için.
Peki, velev ki 8/8 ben suçlu çıktım. Bu durumda ne tür bir ceza ile karşılaşırım? tüm avukat vs giderleri dahil cebimden ne çıkar böyle bir durumda?
karşı tarafın motoru benim aracın trafik sigortasından yapılır. Benim arac zaten kiralıktı, kiralama şirketi halleder.
ama buvatandaşta küçük sıyrıklar ve burkulma var, herhangi bir uzuv kaybı veya kalıcı hasarı yok. En fazla 1 ay rapor almıştır.
Saygılar
Merhaba,
Daha önce yazdığım gibi uzlaşma olmaz ise en az 1500 TL para cezası HAGB verilemez. Daha önemlisi adli sicile işlenmesi.
Avukat tutacağını sanmam ama tutarsa 1800 TL. Ayrıca birkaç yüz lira da bilirkişi, mahkeme masrafları olur.
Ceza davasının ardından tazminat davası da açabilir. İhtimaller bunlar. Geçmiş olsun.