Cevap: Apartman Aidatı icra takibine itiraz hakkım var mı?
Alıntı:
lyon rumuzlu üyeden alıntı
275 tl için cebri icra yoluyla ev satıldığının tarihte bir örneği var mı? Öyle birşey yok, 2 takvim yılı içerisinde 3 defa aidat ödenmemesi durumunda diğer kat malikleri satış için talepte bulunabiliyor.
sizin beyan etmiş olduğunuz kat mülkiyet kanunu çerçevesi içinde bir durumdur, şahsen bu durumda kastederek üyeye kesinlikle cevap vermedim.
kastettim mesele/cevabım ; icra borcunu kulak ardı ederek ödememesi yüzünden, alacaklı avukatın EV ÜZERİNE HACİZ isteme yoluna giderek evi cebri icra yolu ile satılacağı riskine vurgu yaptım.
tarihte 500 tl icra borcu için ev satışa çıktığını, borçlu tarafın son dakika icra borcunu zar zor ödeyerek satışı durduğunu çokça görülmüştür.
aynı sıkıntı şu an bendede var. Fakat benim artı olarak ekleyecegim bir husus var.Benim borcumdan daha fazla borcu olan ve benden daha eski borcu olan apartman sakinine icra takibi yapılmamış.Bir nevi adam kayırılmış. O zaman ne yapacagız?
Öncelikle kendi borcunuzu ödeyeceksiniz,
sonra isterseniz kat maliki olarak aidat borcu olup ta ödemeyen diğer kat maliki hakkında KMK madde 20 ye dayanarak siz de ilamsız icra takibi başlatabilirsiniz