Cevap: Askerlik sebebi ile borclarimi odeyemedim devlete dava acabilirmiyim
Hakan161 cok tesekkurler..benim maddi durumum iyi olmadigi icin avukata danisamadim belki burda birisi yardimci olur diye yazdim fakat durum ortada neyse yardimci olandanda olmayanda allah(c.c) razi olsun
Bence dava açmaya sizden başlanmalı. Siz yardım isteyen insanlara saygısızlık yapma hakkını nerden alıyorsunuz.
Siz böyle bir dava açtınız da, olumsuz mu sonuçlandı böyle bir yöntem öneriyosunuz.
Burda, hukuk forum diye ahkam kesip her forumda milletin sorunlarıyla dalga geçiyorsunuz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
askerlik görevinin zorunlu tutulduğu bir ülkede erkek çocuk olarak dünyaya gelmenize sebep olup , bugünkü zor şartlar altında yaşamak zorunda kalan ebeveynlerinize karşı da dava açma hakkınızı kullanabilirsiniz. Erkek değil de kız olarak dünyaya gelmiş olsaydınız, askerlik yapmak zorunda kalmayacak, dolayısıyla ( askerlikle hiç bir ilişkisi bulunmayan) borçlarınızı ödeyememe sorunu ile karşılaşmayacaktınız.
Bence en baştan başlamalısınız hakkınızı aramaya.
- - - Updated - - -
Vicdani retçiler diye bir sayfa okudum geçenlerde, onlara bir sor ama davayla Türkiyede bişey elde edeceğini zannetmiyorum.
Ancak Avrupa insan hakları mah. gidersen bişeyler kazanırsın.
Alıntı:
Atila tamer rumuzlu üyeden alıntı
Sayin damiler nereye nasil dava acabilirim bilginiz varmi varsa yardimci olabilirmisin
Sn. hakan161, damiler, Atila tamer,
kimseyle dalga geçmedim, 2. mesajımda da belirttiğim üzere, işe yaramayacak , bir sonuç getirmeyecek bir başka öneride bulundum. Hala da aynı önerimin arkasındayım , eğer sn.damilerin herhangi bir desteği olmayan aç davanı , iste tazminatını şeklindeki boş önerisi bir sonuç getirecekse, benim önerimin de aynı sonucu getirmesi ihtimali %50 dir. Sn.damiler de ilk yanıtıyla yangına körükle giderken, 2.mesajıyla bir sonuç alınacağını sanmıyorum diyerek 180derece çark etmiştir gördüğünüz üzere. Neden? En başta açın davanızı , alın tazminatınızı, devlet şöyle yapmalı, böyle olmalı derken, bir sonuç alınabileceğini mi düşünüyordu? Elbette hayır, o yanıtı verirken de bir sonuç çıkmayacağını biliyordu, ama bunu dile getirmek yerine bir parmak bal çaldı konuya. Sonra... sonrası görülüyor, 180 derece çark ve gerçeklere dönüş !
Ha, şu malum yanıtımı saygısızlık olarak değerlendiriyorsanız, saygısızlık yaptığım iddiasıyla bir dava açacaksanız da, buyurun açın lütfen, üye adlarımız, sizlerde olduğu gibi takma ad falan da değil, gerçek isimlerimiz. Sitemiz savcılıktan gelecek bir taleple , istenen tüm bilgileri de paylaşmakta, bu konuda da bir sıkıntı yaşamaz dava açacak üyelerimiz.
Erdoğan isimli kullanıcı, her forumda aynı seyi yapıyorsunuz. Hukuki dayanaktan yoksun herkesin sorunlarıyla dalga geçip, size ufak birşey söylenildiğinde kişiyi banlıyorsunuz.
Üstelik senin o boş önerini ailenden birine açtırır denersin. Erkek çocuğun olduğunda kız niye olmadı diye mahkeme mahkeme gezersin. Sana ve eşine niye erkek doğurmadı diye dava açarsın.
Sadece sunu söyleyeceğim davayı hak ettin ve hak ettiğini alacaksın.
Alıntı:
damiler rumuzlu üyeden alıntı
Erdoğan isimli kullanıcı, her forumda aynı seyi yapıyorsunuz. Hukuki dayanaktan yoksun herkesin sorunlarıyla dalga geçip, size ufak birşey söylenildiğinde kişiyi banlıyorsunuz.
Üstelik senin o boş önerini ailenden birine açtırır denersin. Erkek çocuğun olduğunda kız niye olmadı diye mahkeme mahkeme gezersin. Sana ve eşine niye erkek doğurmadı diye dava açarsın.
:)
böyle isimle hitap edince ne oluyor, kendinizi birinden daha mı üstün görüyorsunuz?
Ben buradayım, beklerim .
Alıntı:
damiler rumuzlu üyeden alıntı
:)
böyle isimle hitap edince ne oluyor, kendinizi birinden daha mı üstün görüyorsunuz?
Ben buradayım, beklerim .
Hak edilen dava ile hakkım verilinceye kadar, konu kilitlenmiştir.