Yarın avukatı arıcam ne diyim sizce?
Printable View
Yarın avukatı arıcam ne diyim sizce?
işte bizde hep burdan kaybediyoruz. aynı korkuyu yıllarca yaşadım halada yaşıyorum. vay efendim komşu ne der. boş versene kardeş sen . bak komşulara duyurmayayım bu işi diye saga sola rast gele imza atma benden agabi tavsiyesi. sonra işin içinden çıkamazsın.
- - - Updated - - -
işe yaramaz. hacze gelecegiz demeye devam eder. aylık ödeyebilecegin miktarı belirle. aylık şu kadar ödeyebilirim maaşıma ve evime haciz yollamayın de. bunu telefonda degil yuz yuze konuş
10bin tl bankadan kredi çektim.aynı bankadan1tane kredi kartım var.limiti 2bin.krediyi1kere yapılandırdım.kredikartınıda yapılandırdım.kullanıma kapattım. Son 6ay ödeme yapamadım.geçenlerde arayıp avukat masrafları vs hepsi dahil 31bin tl borcunuz var dedi.dedim nasıl olur benim borcum bu kadar dı nasıl o kadar olur vs.bna dedi ki banka sizin için 16bin tl fln masraf yapmış bunun içinde avukat masrafları vs hepsivar dedi 15,900de ana para borcunuz var dedi.
Evdeki hiçbirşey bana ait değil.örneğin lcd tv annemin üzerine faturalı, buzdolabı annemin üzerine faturalı hepsi onun adına haciz gibi birşey olabilirmi bunlara?
Sizin adınıza faturalı bile olsa, tek tv yi, tek buzdolabını vb eşyayı haczedemezler, annenizin adına faturalandırılmış eşyaların faturalarını gösterdiğinizde haczedemezler.
Şuanda avukat hiç aramadı ben kendinisini dün aradım dakat yerinde yokmuş, geldiğinde beni arıcaktı galen aramadı 1gündür aramıyor.
Benim şimdi
Sadece beklemem mi gerekiyor yani? Maaşıma haciz gelicek 4/1i icra yoluyla tahsil edilecek.eve gelecekler haciz işlemi yapıcaklar.ilk başta maaşıma mı icra gelicek yoksa ilk yolları eve mi haciz getirmek olucak?
Bir fırsat yaratın ve avukatı bürosunda ziyaret edin, yüz yüze görüşün.
İcra dairesinden ödeme emri gelecek öncelikle, orada borç miktarı, masraflar vs belirtilir ve 7 gün içinde ödemeniz veya tutara itirazınız varsa ilgili icra dairesine itiraz edebileceğiniz belirtilir.
Eğer aşırı yüksek bir miktar belirtiliyorsa, icra dairesine gidip fazla olan kısım için itiraz edebilirsiniz.
Ödeme emri kayıtlı adresinize gönderilir,adresinizde kimse bulunamazsa muhtara teslim edilir, muhtara teslim edildiğinde size teslim edilmiş gibi kabul edilir. O nedenle muhtarlığı da kontrol etmenizi öneririm, böylelikle fazlasına dair itiraz etme hakkınızı kaybetmemiş olursunuz.
Sonrasında maaş haczi yazısı gelir işyerinize, avukatın bankaya karşı olan borcun tahsili için izleyebileceği yolların tamamını kullandığının ıspat edilmesi için ev eşyası haczine de gelinir haczedilebilecek hiç bir şey bulunamayacağı bilinse bile.
Hangisi önce olur, muhtemelen maaş haczi daha önce başlar ama önce şu sonra bu diye bir sıralama da yoktur.
Peki avukat bana birşey imzalatmaya kalkarsa ne yapayım yani şimdi şöyle söylim konudada belirttim gibi evet benim bi borcum var kredi ve kredi kartı toplam hepsi desek 10bin kredi 2bin kredi kartı hadi faiz vs.ekleyelim 15bin olsun.adam bana 20-30bin çekerse ben ne yapayım sizce?itirazda bulunmam en doğrusu olur sanırım.yani özür dileyerek amacım sizi meşgül etmek değil biliyorum forumda birçok konu ile ilgileniyorsunuz, daha önce hiç böyle birşey yaşamadım inanın ne yapacağımı hiç
Bilmiyorum, sizin engin tecrübelerinize ve bilginize bıraktım kendimi.
- - - Updated - - -
Ki zaten avukat bana dediği 31bin tl toplam borcun var demişti.benim ana para borcum 15bin.brnim ödemem gereken evet bu.yani eğer bana 30bin çekerse zatenben onu nasıl ödücem ben 15bini ödemek için gece gündüz çalışmayı planlarken 30bin ben ne yapıcam inanın bilmiyorum.benim şahsi fikrim şu dediğiniz gibi büroya gidip yüzyüze konuşayım.ve ne nedir bir öğreneyim.
Hiçbirşeyede imza atmim, bana derlerseki ben maaşınızın 4/1ine haciz koyucam koysunlar.1200-1400arası maaş var.her ay kessin bende geri kalan parayı köşede biriktirim bir kısmını en azından banka mecburen bu fiyat konusunda bir indirime gideceğini düşünüyorum kolaylık sağlayacağını düşüniyorum sonuçta şöyle bakıyorum ben borç verdiğim birisinden ne alabilirsem ne kadar zararla kapatırsam benim için o kadar iyi.tahminimce öyledir, forumda bir kaç konuya rastladım işte diyorki 65bin tllik kredi kartı borcum 14bin tl yapmışlar %70indirim fln böyle birşey elbetteki olurmu bilmem bana ama tahminimce ödemek istiyorum onlarda kolaylık sağlıcaklardır.benim burda yapmam gereken evet ödemek istiyorum ama isteği çokta belli etmeden pazarlığa oturmam gerektiğini düşünüyorum.
Az öncr avukatın bürosunu aradım, dosya hakkında sizinle yüzyüze ofisinize gelmek istiyorum detayları öğrenmek konuşmak istiyorum dedim.bana verdiği cevap şu; yüzyüze görüşme sağlayamıyoruz ödeme yapmanız gerekiyor! Dosyanız zaten işleme konuldu, yapabileceğiniz tek şey ödeme yapmaktır.bununla ilgili görüşemiyoruz yüzyüze agrasif ve sert bir şekilde hiç ilgilenmeden başından salar gibi sürekli aynı şekilde benimle konuşuyor.ben konuşamıyorum yani.çözüm üretemiyorum.gerçekten kadın benim morelimi bozmak için elinden geleni yapmaktan kaçınmıyor.
Yani konuşmaya çalışsam konuşamıyoruz bişy yapamıyoruz yani.
Yani şuanda çok sinirlendim yani ben ofise gelip detayları öğrenmek konuşmak istiyorum bana dediği yüzyüze görüşemiyoruz adliyeden detayları öğrenebilirsin zaten dosyan icra işleminr konuldu yapabileceğin bişey yok.