Kendi açtığınız konuyu , kaç kez açıp tekrar okudunuz ?
Printable View
Bilen biri cevap verecektir mutlaka,
ama başlıkta da belirttiğiniz üzere '' suç üstü'' durumunuz mevcut. Suçunuz da kaçakçılık olacaktır, akabinde ciddi vergi borçları ve hapis cezası kaçınılmaz olacaktır diyebilirim.
Kast ve taksir kesinlikle yok.. Yani bilsem zaten açık açık kendi ismimle yapmazdım , bu da suç olduğunu bilmediğimin bir delili..
Ben sadece gümrükten geçmez diyorlardı denedim geçti... Kast ve taksir olmadığından beraat gelir mi?
İddianamedeki sevk maddesi 5607 sk. 3/1 mi 3/2 mi?
İnternetten UYAPtan sorgulayınca bu çıkıyor
"Birinci ila dördüncü fıkralarda tanımlanan fiillerin işlenmesine iştirak etmeksizin, bunların konusunu oluşturan eşyayı, bu özelliğini bilerek ve ticarî amaçla satın almak"
3/5 oluyor sanırım ancak bulunduğum ilçenin adliyesine talimat dosyası gelmiş, eve kağıt geldi atılı suçun vasıflandırılması bölümünde 3/1 den bahsetmişler. Hangisi geçerli?
Bir de interneten sipariş edince ürün gümrükten geçip PTT ile bana gelince, ürünü ben sokmuş oluyor muyum kanunen?? Gümrüğün zaafı, geçirmese bana gelmezdi, ben özel bir çaba göstermedim yani... Burasını da merak ediyorum.
Benzer bir sürü soru soran olmuş bu yasa ile ilgili 1 tanesine bile cevap verilmemiş. Lütfen yazdığım her şeyi siler misiniz. Kolay gelsin.
Sitede yazılanlar kural olarak silinemiyor.
Ürünün değerinin düşük gösterilmesi, ürün karşılığında bedel ödendiği halde hediye olarak gösterilmesi özel bir çaba olarak düşünülebilir. Böyle olmasaydı zaten gümrükte takılacaktı şeklinde bir yorum yapabilir mahkeme.
Öyle bir bilgi yok mahkemenin elinde. Ben sorduğunuz için cevapladım. Suçüstü olduğunda da ben çoktan PTT den almıştım ve normal paketinde veriyordum.herhangi bir kamuflaj yoktu