Yöneticileri bilgilendiriyorum
- - - Updated - - -
Avukat mısınız?
Printable View
Yöneticileri bilgilendiriyorum
- - - Updated - - -
Avukat mısınız?
erdoğan bey tekrar merhaba aşağıdaki cevabıma istinaden son bir yorumunuzu rica ediyorum..
bu durumda işi mahkemeye taşımaktamı doğru olmayacak doğrumu anlıyorum...
burada dediğiniz gibi iyi niyetimden direktörleriminde şüphesi olmadığına eminim, gerekli idda eddikleri taksi tutarları neyse onu zaten benden kessinler bunun için savaşamayacağım ama hak edişlerimin önünüde kesiyor olmaları üzücü bu gözle bakıldığında haklıyken haksızmışım gibi davranılması evet belli kuralların kalıplarına oturtularak her yerden zarar görmüş biri olmak istemiyorum sonuçta hayat devam ediyor işime son vermiş olabilirler o idda ettikleri taksi ücretlerinide istior olabilirler altını çizerek söylüyorum hak yemedim ama madem öyle gördüler kessinler ama tazminatlarım ve işsizlik maaşıma engel olacak sorunların ortadan kaldırılmasını talep etsem mahkemeden olumsuz bir sonuçlamı ayrılırım..
Taksi tutarları için savaşmamak demek tazminatada hak etmemek demektir. Sizin için savcılığı ilgilendiren bir durum yok ama işveren sizin için suç duyurusunda bulunabilir.
İşveren sizi işten çıkartıyorsa bunun ispatınıda yapmak zorunda. Ayrıca, hakkınızda suç duyurusunda bulunulmamış ve ceza almamışsınız. Ama suç duyurusunda bulunulmayacağı ve ceza almayacağınız anlamına gelmez.
İşveren taksi ücretleri ile ilgili giderlerin sahte olduğunu isbat edebilirmi? Edebilecekse bunun arkasını aramanızı tavsiye etmem birşey alamayacağınız gibi işvereni kızdırırsanız ceza alma durumunuzda var. İsbat edemeyecek ise o zaman hakkınızı ararsınız.
Bütün bunları bir kenara bırakırsak ilk yazınızda belirtmediğiniz istifanız var. İster işveren haklı nedenle sizi çıkarsın. İster kendi isteğiniz ile siz istifa edin. Her iki durumdada tazminat ve işsizlik maaşı alma hakkınız zaten yok.
Taksi ücretlerinin fişlerini sizin teslim ettiğinize dair ve size ödeme yapıldığına dair Resmi kanıt varmı?
merhaba aşağıdaki alıntıya yorumlarımı yapayım umarım kendimi ifade edebilirim
Bütün bunları bir kenara bırakırsak ilk yazınızda belirtmediğiniz istifanız var. İster işveren haklı nedenle sizi çıkarsın. İster kendi isteğiniz ile siz istifa edin. Her iki durumdada tazminat ve işsizlik maaşı alma hakkınız zaten yok.
Taksi ücretlerinin fişlerini sizin teslim ettiğinize dair ve size ödeme yapıldığına dair Resmi kanıt varmı?
istifa edenlerinde tazminat hakkı olduğunu duymuştum yeni yasalara göre, bana istifamı imzalatırkende ssk siciline olumsuz bir şey işlemesin die sen istifa etmişin gibi gösterelim dediler zaten o stresli anda bende inandım imzaladım bu durumda hem istifamı almış oldular hemde ssk çıkışını ahlakı nedenlerden dolayı tek taraflı fesih göstermişler burada bir tutarsızlık doğmuyormu?
evet taksi fişlerinde zaten kendim yazdığımı söyledim yalanlık bir durumum yokki ortada nedeninide açıkladım ama bunu koz olarak kullandılar ve iş yerinde masraflarını almayan bir çok arakdaşımız da aynı şeyi yapıyor örnek bir masraf yapmıştır bunu vermedikleri zaman taksi fişi yazar verirdi sanırım bunun ucu bana dokundu ama ben tekrar sölüyorum fazladan bir gelir elde etmek için böyle bir ahlaksızlık yapmadım araç kiraladım toplantıma gittim bunu ödemeyiz dedikleri için kendi yazdığım taksi fişlerini verdim
son sorunuza gelirsem taksi fişleri yaklaşık 3-4 aylık birikim bunların hepsi erp dene bir sistem kullanıyoruz onaylayan birisi var inceliyor sistem üzerinden onay veriyor paramızı alıyoruz madem bir usulsüzlük yüzünden böyle bir duruma getirecekleri neden onaylandı ve bana ödemesi yapıldı durup durup son noktada çıkardılar bunu
Sizin anlattığınız şekli ile Ahlaksız davranan işyeriniz.Her ihtimale karşı sizden istifa almışlar. Bunda bir çelişki yok. İstifanızı işleme koymamışlar.
Bir sistem üzerinden onaylanıyor demişsiniz. Yani ellerinde bu taksi fişleri yokmu?
Bakın,
ortada bir kanunsuz durum var,
gerçekte olmayan bir taksi ücreti için evrak düzenleyip, bunu masraf olarak işverene verme ve karşılığında ödeme yapılmasını istemek. Bu yapılan işin iş kanunundaki karşılığı tam olarak güveni kötüye kullanmaktır. Bunun da karşılığı tazminatsız fesihtir. İşin adını ahlaksızlık olarak koymak istemiyorum ama yapılan bu işin iş ahlakına uygun olmadığı da ortada.
gerçekte olmayan bir masraf söz konusu değilki, şöyle örneklitim a. noktasından b noktasına gitmem gerekiyor bunu taksi ile gittiğimde 300 tl ödüyorum çoğu zamanda cebimizden ödeyip bir hafta sonra geri alabiliyoruz bu bizi çok zor durumda bırakıyor önlemleri alınması için defalarca talepte bulundum bana başının çaresine bak denildi, güveni kötüye kullanma amacında olsam şirket daha az para harcasın diye bir cabam olmaz aksine bunu kendime gelir kapısı yapardım benim burada yaptığım a noktasından b noktasına giderken 300 tl taksi ücreti ödemek yerine kendi cebimden kredi kartımla araç kiraladım 125 tl ödedim ve 125 tl lik fiş verdim yani + 1 tl dahi şahsıma geçirmedim, gitmem gereken toplantılarada gittim yani keyfe keder gezmeye giderek bir topkantıya gidiyorum da fiş ibraz etmişliğim yokki, temelde yüzeysel olarak baktığınızda fişi ben yazmış olmam yanlış olabilir ama bunun insanı bir izahı var bunun bir önemi olmazmı hukuken