Cevap: İcra Dosyasında Zaman Aşımı Hakkında;
Alıntı:
yucel06 rumuzlu üyeden alıntı
Tebliğ edilmiş, ben şehir dışında çalışıyorum ve muhtara bırakılmış. Borç ilk andan itibaren biliyordum ancak o zaman kı şartlarda ödeme imkanım yoktu ve 09.10.2014 tarihinde tarafıma tebliğ edildiğinde ise -e devlet kayıtları- icra dosyası açılmış ancak bu zamana kadar işlem görmemişti.
Sizlerden özür diliyorum belki çok basit bir konu ama Hukuk sistemindeki yorum farklarından dolayı form sitenizi de oldukça meşgul ettim.
Ben konuyu daha fazla uzatmamak ve sizlerin de vaktini daha fazla almamak için, izlemem gereken yolu sizlerden aldığım bilgiler ışığında yazayım ve sürecin ne şekilde işleyeceğine bakayım.
- İlk olarak İlgili icra dairesinden kapak sayfası talep edeceğim.
- ikinci olarak bir yıllık süre dolduğu için tekrar tebligat gelmesini bekleyeceğim ki bu tebligat ile ilgili yapılan masraflar tarafıma yansıtılamayacak
- son olarak da icra dairesine ödeme yapacağım.
+
+
ödeme yaptıktan sonra ilgili icra müdürlüğünden ibraname talep etmenizi öneriyorum (borcun icra müdürlüğüne ödediğine dair )
Bahsettiğiniz dava "ilamsız takip" mi?
Ellerinde senet olduğuna göre neden "Kambiyo Senedine Dayalı Takip" yapmamışlar ki?
Selamlar. Konu başlığına uygun bir sorum olacak izninizle;
50bin tutarında bir icra dosyası 1yılı geçkin süredir işlem görmedi. Dosyaya bağlı rehinler konmuş tapu, trafik vs. Bu rehinleri takipsizlik işlemi konu ederek kaldırmak için sırası ile yapılması gereken işlemler, icra dairesine yatırılacak ücret miktarı ve tabiri ne şekilde olacaktır.