Cevap: Uyuşturucu Ticareti İle Suçlanmak
Alıntı:
Koyumavi rumuzlu üyeden alıntı
kapida beklediler posetleri getirdim icinden bahsettikleri gibi uyusturucu 2.400 KG Bonzai 200 adet extasy hap cikti bunun uzerine evde yapilan aramada baska birsey bulunmadi
Sertaç Köse,
Ya yazılanları dikkatli okumamışsınız, ya da dikkatli okuduğunuz halde anlamamışsınız. Yakınan iletisinde “...bunun üzerine evde yapılan aramada...” diyor.
Böyle bir durumda ben polisin buraya arama izni olmadan gittiğini düşünemiyorum. Nitekim ifadeye bakıldığında eve hemen girilip arama yapıldığı anlamı ortaya çıkıyor.
Kaldı ki, olay tamamen yakınanın anlattığı şekilde olsa bile “Nasıl olsa evi arayıp bulacaklar, hiç olmazsa kendi elimle teslim edeyim de alacağım ceza belki hafifler” düşüncesinde olamaz mı?
Mesajlarınızın sonunda ve sitedeki profilinizin özgeçmiş kısmında şu anda site yönetimi ya da kendiniz tarafından silinmiş olduğu için görünmeyen email adresiniz ve şahsi telefon numaranızın site aracılığı ile müvekkil bulabilme çabası içerisinde olduğunuz şeklindeki düşünce ve yorumları “komik” olarak nitelendirmeniz konusuna gelince;
Kusura bakmayınız herkes herşeyin farkındadır ve neyin ne amaçla yapıldığının bilincindedir.
Alıntı:
sertackose rumuzlu üyeden alıntı
Anladığım kadarıyla doğru eleştirilerimle kızdırdığım kişi nedeniyle böyle bir hareketle karşı karşıyayım.
Hayır böyle bir şey yok. Eleştirilere kızmış da değilim. Neden böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızın cevabını ise yukarıda ayrıntılı olarak açıkladım. Sayın Engin Bey’in açıklaması benim açıklamamdan tamamen bağımsızdır. Herkes kendi düşüncesini yazmıştır.
Alıntı:
Burada herkes bilgi sahibi olduğu konularda fikrini ve tecrübesini paylaşabilmeli. Ancak hukuk nosyonu almamış kişilerin kulaktan dolma bir kaç kalıp sözle ahkam kesmeleri de hiç içime sinmiyor.
Evet hukuk nosyonu almadım. Ancak 30 yıl adliyede zabıt katipliği görevimden sonra emekli oldum ve şu anda bütçeme katkı için arzuhalcilik, ayrıca adli tatil dönemlerinde işlerin azalması nedeniyle Şemdinli’nin bir dağ köyünde çobanlık yapıyorum.
Bununla birlikte kulaktan dolma birkaç kalıp sözle “ahkam kesmiyor” bildiğim ya da bildiğimi düşündüğüm konularda fikir yürütüyorum. Bu durumun sizin içinize sinip sinmemesi ise hiç umurumda değildir.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci, aynı başlıkta ikinci kez tanımadığınız bir insan hakkında yargılayıcı üslupla yazıyorsunuz. son mesajınız hakaret ve iftira içeriyor; bu nedenle suç duyurusunda bulunmak zorunda kalacağım.
Şikayetin Anayasal bir hak olduğu, hakaret ve iftira suçlarının neler olduğu gibi konularda bir arzuhalci olarak bir avukata bilgi vermek haddim olmadığı gibi buna gerek de duymuyorum.
Bununla birlikte şahsıma isnat ettiğiniz bu suçları işlemediğimi bildiğim için içim son derece rahat. Elbette sizin bileceğiniz bir konudur. Eğer böyle bir suçlama ile karşılaşırsam savcılığa gider talimatla ifademi veririm. Açık kimlik tespiti için de sizi IP adresi tespiti gibi işlerle uğraştırmam. Bizzat size bildiririm. Bundan en küçük bir kuşkunuz olmasın.
Koyumavi, olayı kendi açısından anlatmış,davayı alacak müdafii de tabi ki aynı şekilde savunma yapacaktır ancak enişte uyuşturucunun kendisine ait olduğunu inkar etmektedir. Burada önemli olan 1-Polis Tutanağı 2-Uyuşturucunun nerede yakalandığı 3- Her ne kadar poşeti verdiğini belirse de poşetlerde yapılacak kriminal inceleme sonucudur. Velhasıl uyuşturucunun enişte ile illiyetliği kurulup ceza alsa bile Koyumavinin de ceza alacağını düşünüyorum. Ayrıca yorumlara bakıp ta Hakkarili Arzuhalci'ye katılmamak elde değil. Burada olayla ilgili yorum yapmış yargılamamış. Koyumavi'ye tavsiyem , Hakkarili Arzuhalci'nin yorumundan hareketle kendisine daha iyi bir savunma oluşturması... Saygılar.
Alıntı:
Engin Bey, forumdaki bütün mesajlarımın altında ismim ve e-posta adresim yazıyor. Bu bir reklam değildir, sadece kimlik ve iletişim bilgilerimi gizlemeden yorum yapmayı daha doğru buluyorum. Zaten kullanıcı adım gerçek ismim olduğu ve baronun kayıtları aleni olduğu için google'ye ismim yazılıp her türlü bilgim bulunabilecekken burada e-posta adresim bulunuyor diye konunun buralara çekilmesini komik buluyorum. Anladığım kadarıyla doğru eleştirilerimle kızdırdığım kişi nedeniyle böyle bir hareketle karşı karşıyayım...
Sn.köse,
mesajlarınızın altında belirttiğiniz özel iletişim bilgileriniz ilk yanıtınızdan itibaren tarafımdan silinmiştir. Bugüne kadar sizinle herhangi bir konuda zıt taraflar durumuna düşmediğimizden, doğru dediğiniz yanıtlarınızla kızdırdığınız kişi her kimse o kişinin konuyla bir ilgisi kesinlikle yok.
İlk yanıtınızın ardından tüm yanıtlarınızdaki kişisel bilgilerinizi sildiğimde, sandım ki özel iletişim bilgilerinin paylaşılmasının sitemizde istenmeyen bir durum olduğunu anlayabilir ve iletişim bilgilerinizi paylaşmktan vazgeçersiniz, ama olmadı, devam ettiniz.
15.10 2015 tarihinde özel mesaj yoluyla aşağıdaki şekilde bir hatırlatmada bulunup hukukçu üyelik için bir davette de bulundum.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sertaç bey nasılsınız,
konulara katılımınız için teşekkür ediyorum öncelikle,
bir konuda küçük bir hatırlatma yapmak zorundayım.Yanıtlarınızn altında belirttiğiniz kişisel e mail adresiniz, kişisel iletişim bilgilerinizi genel alanda yayınlamamaya , özel mesaj yoluyla soru yanıtlamamaya özen göstermenizi rica ediyorum.
Ayrıca eğer düşünürseniz, sizi hukukçu üye olarak aramızda görmekten mutluluk duyarız.
https://www.hukuki.net/showthread.php...ar-ve-%DCyelik
Karşılık bulmadı davetim, takdir sizin elbette. Ancak mesleğinizle ilgili reklam yasaklarını düzenleyen kanunları benden daha iyi bildiğinizden şüphem yok. İlk yanıtlarınızda doğrudan konu ile ilgili ararsanız yardımcı olabilirim diyerek belirtmiş olduğunuz telefon numarası ve e posta adresleri doğal olarak iş arayışında olunduğu izlenimini oluşturuyor ilk anda, devamında benzer özel iletişim yolunu önermemenizden , öyle bir niyet olmadığını görünce, hatırlatmada bulunup, hukukçu bir yönetici ile durumu görüşünceye kadar özel iletişim bilgilerinizi silmeye devam ettim. Hukuk mesleğinden olmadığımdan, gerçekten hukukçu olduğu ortada olan bir üyemizi, sitemizin üyelerinden beklediği konulara uymamakta ısrarcı olduğu için uzaklaştırmaya hakkım olmadığını düşündüm.
Geçmişte de benzer şekilde üye adının başında av. ünvanı belirten üyelerimiz oldu, yönetimce hukukçu üyelik davetine uymayan, av. ünvanını sitemizde kullanabilmek için kendinden beklenen adımı atmayan üyelerimizle yollarımızı ayırmak zorunda kalmıştık.
Dileyen herkesin üye adına dilediği gibi ilave edebildiği, gerçekte öyle olmasa da ,av. dr. bşbkn... gibi ünvan belirten üye isimleri ile , diğer üyelerimizi yanıltabilecek kişilerle gerçekten o ünvana sahip olan kişileri ayırt edebilmek için başka şansımız bulunmadığından, gerçekten hukukçu olan üyelerimizden hukukçu üye olmlarını rica ediyoruz.
Bu ricamızın gereğini yerine getirmekten kaçınan üyelerimizle de o sıfatı kullanarak devam etmelerine izin veremiyoruz.
Katılımınız için gerçekten yürekten teşekkür ederim, ancak sizden ricam ya hukukçu üye olarak devam edelim, yada üye adınızın başında ünvan kullanmadan yeni bir üyelik açıp, iletişim bilgisi paylaşmadan paylaşımlarınıza devam edin.
Son bir sorum olucak herkeze ilgisinden teskkuru bor bilirim
Mahkeme acildiginda sorusturma sureci bittiginde
Tek celsede sonuclanirmi yoksa uzayabilirmi
Alıntı:
Koyumavi rumuzlu üyeden alıntı
Son bir sorum olucak herkeze ilgisinden teskkuru bor bilirim
Mahkeme acildiginda sorusturma sureci bittiginde
Tek celsede sonuclanirmi yoksa uzayabilirmi
Benim sadece hasarlı trafik kazam mahkemelik oldu 2 mahkemede sonuçlanmadı, sen ise tek çelse diyorsun imkansız gibi bir şey olur öyle bi karar üstat,