Cevap: Trafik Kazası-Alkol veya Uyuşturucu Maddenin Etkisi Altındayken Araç Kullanma?
[QUOTE=Hakkarili Arzuhalci;559853]
hocam son olarak bana bi yol gösterebilirseniz ben de ona göre hareket edeceğim. kusura bakmayın böyle meşgul ediyorum.
Cevap: Trafik Kazası-Alkol veya Uyuşturucu Maddenin Etkisi Altındayken Araç Kullanma?
Şikayetçi olmadığınız için karşı taraf hakkında takipsizlik kararı verilmiş. Yani karşı taraf hakkında taksirle yaralama suçundan dava açılmayacak ve ceza verilmeyecek. Bunun artık geri dönüşü yok malesef. Yani artık isteseniz de tekrar şikayetçi olabilmeniz kesinlikle mümkün değildir.
Ancak ceza davasından vazgeçmiş olmanız hukuk davası açmanız yolunda bir engel teşkil etmez. Taraflar kusurları oranında birbirlerinin maddi ve bedeni zararlarını karşılamak zorundadırlar.
Alkollü olmanızdan dolayı karşı tarafın sigorta şirketi ödeme konusunda sorun çıkartabilir. Bununla birlikte sırf alkollü olmanızdan dolayı ödeme yapılmaması hukuka uygun değildir. Kazada karşı tarafın kusuru oranında tazminat hakkınız vardır. Bu işi avukatsız olarak çözebilmenizi zor görüyorum. Bir avukat tutarak hakkınızı aramanız uygun gibi görünüyor.