Cevap: Mağaza THH kararına itiraz edecek peki dava nerede görülecek ?
Alıntı:
Bob_marley rumuzlu üyeden alıntı
İşin ilginç tarafı Antalya İl Hakem heyeti bilirkişisi aynı zamanda Tüketici Mahkemesinin de bilirkişisi. Rapor için buluştuğumuzda muhabbet arasında söylemişti. Aynı adama rapor tutturacaklar demek oluyor bu.
Ne yazık ki ikametgahım Antalya'da değil Bursa'da ancak Antalya'da yaşıyorum. Ürün Antalya'da alındığı için ve Antalya Hakem Heyeti kararına itiraz edildiği için eğer davayı İstanbulda açarlar ise bu durumlara dayanarak direk başvuru yapacağım.
ne güzel bilirkişi ayni kişi işe :)) çok iyi
ikametgah adresinde açılmazsa cevap dilekçesinde itiraz ediniz.
size gönderilecek dava dilekçesi fotoğrafını özel bilgilerini kapatmak kaydıyla koyarsanız biz size AZ ÇOK YOL GÖSTERİRİZ.
Sayın Bob_marley,
Kararı inceledim. Sizin iddialarınız gayet yerinde ve tutarlı. Bilirkişi raporu ile de bu sabit. Şirket ise savunmasında resmen saçmalamış. Böyle bir davayı kaybedeceğinizi hiç düşünmüyorum. Onlar da kazanamayacaklarını bildikleri bir davayı zor açarlar diye düşünüyorum. Sizi arayıp tüketici mahkemesine başvuracaklarını bildirmeleri de oldukça anlamlı. Mahkemeye verecek adam muhataba haber vermez, doğrudan verir sonucunu bekler. Benim anladığım akılları sıra sizi dava masrafları ve avukat vekalet ücreti ile korkutup teslim bayrağı çektirebilirlerse çektirecekler. Bu oyuna gelmeyin.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Bob_marley,
Kararı inceledim. Sizin iddialarınız gayet yerinde ve tutarlı. Bilirkişi raporu ile de bu sabit. Şirket ise savunmasında resmen saçmalamış. Böyle bir davayı kaybedeceğinizi hiç düşünmüyorum. Onlar da kazanamayacaklarını bildikleri bir davayı zor açarlar diye düşünüyorum. Sizi arayıp tüketici mahkemesine başvuracaklarını bildirmeleri de oldukça anlamlı. Mahkemeye verecek adam muhataba haber vermez, doğrudan verir sonucunu bekler. Benim anladığım akılları sıra sizi dava masrafları ve avukat vekalet ücreti ile korkutup teslim bayrağı çektirebilirlerse çektirecekler. Bu oyuna gelmeyin.
İşin özette yazmayan diğer kısmı ise ölü piksel nedeni ile bilgisayarın Led panelini servise gittiğinde değiştirmiş olmaları. Ve Led panelin değiştiğine dair servis raporu da elimde var.
Ben 180 gün içerisinde bu arızalar olduğu için iade talep ettim bunlar ise ürünün panelini değiştirip bana gönderdiler. Tutundukları tek nokta biz onardık , 2. bir seçimlik bir hak kullanamaz noktası. Seçtirmedin ki bana seçimlik hakkı mı.
Benim dilekçemde servis arızayı kabul etti dediğim nokta buydu. Mahkemeye servis raporunu götüreceğim 180 dolmuş mu ? dolmamış. Servis arızayı kabul edip paneli değiştirmiş mi ? Değiştirmiş. Daha ne olacak elimde kendi servislerinin onarım raporu var.
Bunun üzerine hala dava açıyorlar itiraz ediyorlarsa onlara diyecek sözüm yok. Ha bu kadar herşey ortada iken bu itirazı hakim kabul eder ise ona hiç sözüm yok.
- - - Updated - - -
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
ne güzel bilirkişi ayni kişi işe :)) çok iyi
ikametgah adresinde açılmazsa cevap dilekçesinde itiraz ediniz.
size gönderilecek dava dilekçesi fotoğrafını özel bilgilerini kapatmak kaydıyla koyarsanız biz size AZ ÇOK YOL GÖSTERİRİZ.
Tekrardan teşekkür ederim cevaplarınız ve ilginiz için.
Dava dilekçesi elime ulaştığında buradan paylaşacağım.
Karar Firmanın eline ulaşmasının üzerinden 15 gün geçti ve uyap sisteminde herhangi bir dava görülmüyor.
Bu 15 günlük süre içerisinde itiraz etmediler ve haklarını kaybettiler anlamına mı geliyor ? Yoksa sisteme sonradan düşme durumu oluyor mu ?
Yani ben pazartesi tekrardan firmaya başvurup sonra icra yoluna mı gideyim ? Yoksa daha beklemeli miyim ?
Alıntı:
Bob_marley rumuzlu üyeden alıntı
Karar Firmanın eline ulaşmasının üzerinden 15 gün geçti ve uyap sisteminde herhangi bir dava görülmüyor.
Bu 15 günlük süre içerisinde itiraz etmediler ve haklarını kaybettiler anlamına mı geliyor ? Yoksa sisteme sonradan düşme durumu oluyor mu ?
Yani ben pazartesi tekrardan firmaya başvurup sonra icra yoluna mı gideyim ? Yoksa daha beklemeli miyim ?
15 takvim günü değil, 15 iş günüdür süre.
Bayram tatili de araya girdiğinden daha epey vakit var.
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
15 takvim günü değil, 15 iş günüdür süre.
Bayram tatili de araya girdiğinden daha epey vakit var.
Anladım teşekkürler.
Bana gelen kağıtta 15 Gün yazıyordu İş günü ibaresi yoktu bu yüzden yanıldım.
15 iş günü geçtikten sonra bu yere bilgi veriniz-ki SİZE YARDIMCI OLALIM :)
Şirket 02.11.2015 tarihi itibari ile hakem heyeti kararına itirazını Antalya 1. Tüketici Mahkemesi'ne etmiş. Uyap üzerinden görüntüleyebiliyorum.
Tensip zaptı hazırlandı şeklinde bir bilgi mevut ancak duruşma günü vs. yazmıyor ve firmanın verdiği dilekçe görüntülenmiyor. Herhalde elime gelmesini beklemek zorundayım.
Belge elime ulaştığında buradan paylaşacağım.
Savunmaya bak, sanki siz malın parasını kendilerine vermemişsiniz de ithalatçı firma sorumluymuş,
Evet arkadaşlar dava dilekçesine ulaştım. Avukatın söyledikleri tamamen yalan beyan ve yasayla uyuşmayan söylemlerle dolu.
Avukat seçimlik haklarımdan onarım hakkımı kullandığımı ve bu yüzden iade alamayacağımı söylüyor. Oysa ki elimde onarım değil değişim istediğime onlara çektiğim ihtarnameler mevcut. ( fax raporu da elimde var.)
Ayriyetten kanıt olarak sundukları ürün kabul formunda da 180 gün olmadığı için iade talep ettiğimi açıkca belirttim elimde var. ( Bimeks çalışanı imzalı )
Teknik servis ile online chat ortamından defalarca konuşup onarmamalarını , iade istediğimi söyledim. ( Konuşma kayıtlarının resimleri var. )
Ayrıca sorun sadece lcd paneldeki sıkışmış pikseller değildir. Kasanın menteşelerinden kaynaklı olarak sürtünmeden dolayı fiziksel hasarlar mevcut bilgisayarda. ( Servise gönderirken bunu da yazdım. Ayrıca bilirkişi raporu da bu yönde.)
Ben iade istedim onlar onardılar , sonra da seçimlik hakkını kullandı diyorlar.
Bu söylediğim hususlar doğrultusunda savunmamı yazacağım kanıtlarıyla birlikte. Ancak yasal dayanaklarımı nasıl sağlarım bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.
http://i.hizliresim.com/l9pWJl.jpg
http://i.hizliresim.com/ZJpO2A.jpg
http://i.hizliresim.com/7Pdy2v.jpg
http://i.hizliresim.com/bYpLQd.jpg