sayın Hakkarili Arzuhalci by
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM :) Allah razı olsun :) .......
izninle son bir soru soruyorum ;
sürekli ret edilen hakimlerin durumu ne olur yani SÜREKLİ olarak ret edilen hakimlere devlet ceza verir mi ?
Printable View
Hakimler için olumsuz bir durumdur diyebilirim sadece. Hakimlerin ceza, tayin, terfi vb gibi işlerine HSYK bakar. Elbette sık reddedilen, verdiği kararlar sık sık Danıştay, Yargıtay'dan haklı gerekçelerle dönen hakimler için pek de iyi düşünmeseler gerek.:)
Allah razı olsun sizden ilgilendiğiniz için evet ilkbaşta öyle dedi eğer ceza almazsan 5 yıl kabul ediyormusun dedi bende bilmediğim için avukatım müdahil olup kabul ettiğimizi beyan etti. İzninizle biliyorum çok vaktinizi alıyorum ama birşey daha sormak istiyorum. Benim o günkü telefon görüşmelerimi çıkarma olay öncesi yerimi bulma gibi bi şansım varmı enazından olaydan 5 dk önce geldiğimi arkadaşa arabasını götürmek için konuştuğumu falan ispatlayabilirim veya daha önceki günler hiç o adreste olmadığımı o adrese sadece arabayı almak için gittiğimi ve kira kontratı için gittiğimi ispat edebilirim bu mümkünmüdür acaba. Bide olay anındaki polisleride mahkemeye çağırdılar o polislerde az çok anladılar halimi onların vereceği ifadede fayda sağlarmı bana. Çok teşekkürediyorum tekrar Allah razı olsun.
Önemli olan olay anında orada bulunmanızdır. Eğer hakim GSM sinyal kayıtlarının bu konunun ispatında önemli olabileceğine kanaat getirirse kayıtları ilgili operatörden ister.
Ama benim şahsi kanım, hakimin bu olayın ispatında bu tür bir araştırmaya girişmenin sonuca etkili olamayacağını düşünerek böyle bir istemi reddedeceği yönündedir.