Cevap: Boşanma davasından feragat
slm ben yaklaşık 4 dört yıl önce boşanma davası açmıştım, bu arada eski eşim tarafından nafaka davası açılmıştı.avukatım davayı kazanmamız zor gözüküyor feragat edelim. 3 yılık süre başlatalım dedi davadan 05.07.2006 tarihinde feragat ettik ancak daha önce boşanma davası ile nafaka davası birleştirilmişti. nafaka davası içerisinde hakim 25.11.2006 tarihinde nafaka davasında bitirdi.dosya karara çıktı ve bu kararda bizim boşanma davasıda feragat nedeniyle reddine denildi .daha sonra dosya yargıtaya gitti 1 yıl sonra onanarak geldi.
bu süre içerisinde hiç bir sebeple bir araya gelmedik.ama boşanamadıkta
şimdi yeniden boşanma davası açmak istiyorum.ancak teredütlerim var
hakim 3 yıllık süreyi hesab ederken acaba feragat tarihinimi dikkate alır?karar tarihinimi yoksa kesinleşme tarihinmi bu hususta yargıtay kararları varmı bana yardımcı olursanız sevinirim çünkü karşı tarafan çok zarar görüyorum artık kurtulmak ve düzenli bir hayat kurmak istiyorum. saygılarımla yardımlarınızı bekliyorum
Cevap: Boşanma davasından feragat
Alıntı:
mavilim068 rumuzlu üyeden alıntı
hakim 3 yıllık süreyi hesab ederken acaba feragat tarihinimi dikkate alır?karar tarihinimi yoksa kesinleşme tarihinmi bu hususta yargıtay kararları varmı bana yardımcı olursanız sevinirim çünkü karşı tarafan çok zarar görüyorum artık kurtulmak ve düzenli bir hayat kurmak istiyorum. saygılarımla yardımlarınızı bekliyorum
Boşanmanın reddi kararının kesinleşme tarihinden itibaren (sizin olayınızda Yargıtay'ın onama tarihinden itibaren) 3 yıl geçmesi ve bu süre içerisinde müşterek hayat kurulmamış olması gerekir. Yani biraz daha ayrı kalmanız ve sabretmeniz gerekiyor anlaşılan. Fakat karşı taraftan gördüğünüz zararları dava konusu edebilirsiniz belki. Tabi bu da zararın nasıl bir zarar olduğuna göre değişir.