Avukat tutsanız da bu davanın sonu cezaevi gibi görünüyor.
Printable View
Avukat tutsanız da bu davanın sonu cezaevi gibi görünüyor.
Öncelikle geçmiş olsun. Ben beraat edebileceğinizi düşünüyorum. Müştekilerin mahkemede telefonla sizle konuşmadıklarını ve sizden şikayetçi olmadıklarını beyan etmeleri çok önemli. Bu halledilirse hesabınıza yatırılan parayı çekip kullanmanız bir sebepsiz zenginleşmeden ibaret olacağından ceza mahkemesinin alanına girmeyecektir. Dolayısıyla iyi bir savunma ile beraat edebileceğinizi düşünüyorum.
ye neden cezaevi gibi gözüksün insanları arayan dolandıran ben değilimki. ben sadece sorgulamadan kartta var dedikleri parayı alıp kullandım, benden şikayetçi olan insanlarıda öğrendikten sonra arayıp görüştüm ve uzlaşma sağladım bana mahkemede benim olmadığımı ve şikayetlerini geri çekeceklerini söylediler bende onların parasını zaten geri vericem. Bu durumda ceza almam saçma olmaz mı ? kaldı ki kaybettiğim diğer hakem kimliğimdeki bilgiler kullanılarak haziran ayında da dolandırıcılık yapmışlar. Benim onunla hiç bir alakam yok gelen bir para da yok mahkemeye onu da sunabilir miyim ? Çünkü kayıp tutanağımı verdikten sonra takipsizlik gelmişti onun için ama göründüğü üzere kartlığımı bulanlar halen içerisindekileri kullanarak birşeyler yapabiliyorlar. Benim telefon kayıtlarım, görüşmelerim incelendiğinde veya gerekli araştırma neyse yapıldığında benim hiç bir alakam olmadığı zaten anlaşılacak. Benim sıkıntım böyle bir olaydan geldiğini bilmediğim için çekip kullandığım para için açılan davalar. Davacılarla uzlaşma sağladığım halde durum tam olarakta böyleyken beraat çıkmaz mı diyorsunuz yine de ? Avukatı barodan istesem beraat için gerekli şekilde ifade vermemize yardımcı olmaz mı ? Tekrar belirteyim davaları açan insanlarla görüştüm onlar şikayetlerini çekecekler, onları benim aramadığımı belirtecekler ve paralarını iade edeceğim.
Şimdi öncelikle şuna bir karar verin. Sizin amacınız bu olayın ne şekilde sonuçlanacağını öğrenmek mi yoksa birilerinin hoşunuza giden mesajlar yazdığını görüp teselli bulmak mı?
Eğer birincisi ise bu davalardan çok ciddi hapis ve para cezaları çıkacağını ve fiilen hapse gireceğinizi öngörüyorum.
Eğer ikincisi ise son iletinizin bir üzerindeki iletide sizin hoşunuza gidecek bir cevap verilmiş, onu okuyup teselli bulun lütfen.
Bahsettiğiniz suçlar şikayete bağlı suçlar değil, bu nedenle ilgililer şikayetlerini çekse dahi davanın devam etmesine engel bir durum oluşturmaz. bu nedenle şikayetlerini çekmelerinin çok lehinize olduğunu tekrar belirtmekle birlikte iyi toplanmış deliller ve iyi bir savunmaya da ihtiyacınız olacak. isterseniz baro tarafından avukat atanmasını isteyebilirsiniz ancak cmk avukatını büyük bir ihtimalle ilk kez duruşmada görürsünüz.
Av. Sertaç KÖSE
Bende onu soruyorum işte teselli değil sonuçta ben suçsuzum herhangi bir telefon kaydım yok görüşmem yok bir şeyim yok tek yanlışım o parayı çekmiş olmam ve paranın nereden geldiğini savcıdan kağıtlar gelince öğrendim zaten. Mağdurlarla görüştüm onlarla uzlaştım şimdi yapmam gereken ney iyi toplanmış delil nedir ? Benim mahkemeye sunmam gereken şeyler neler, ifademi nasıl vermem gerekiyor ve karşı tarafın nasıl ifade vermesi gerekiyor. Bu davaya benimde mağdur olduğumu belirtmek için diğer açılan soruşturma örneğini getirmem bir işe yarar mı ? Sertaç bey size nasıl ulaşabilirim ?