Cevap: Garanti şartlarında bir boşluk mu var ? Ne yapmam gerekiyor ?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Belki de ben ifade edemiyorumdur. Zira ortada ters, haksız, sıkıntılı bir şey yok. Var gibi geliyorsa, iyi anlaşamadık demektir :)
Servise TAMİR ETMEK İÇİN götürülür. Siz de cihazınızı parasını ödeyerek tamir ettirmek için servise götürebilirsiniz.
Ama iş bedel iadesi, kusurlu mal v.s. gibi konulara gelince bunun servisle hiç ilgisi yok.
Çoğu zaman bu hata yapılıyor.
Bakkaldan telefon aldınız, garanti süresi içinde arızalandı, servise verdiniz, servis süresinde tamir etmedi, o zaman BAKKALI dava ediyorsunuz. Servisi değil. Servisi dava edip sonra mağdur olan üyelerin yakınmalarını hatırlıyorum.
Bir de telefonu alan kişi faturasını KENDİ ADINA değil de şirket adına kestirdi ise, tüketici kanunu burada çalışmaz. Türk ticaret kanunu çalışır.
Dolayısı ile:
Lenovo ile bilgisayarı aldığınız şirket, TTK (Türk Ticaret Kanunu) ile anlaşacaklar.
Bilgisayarı aldığınız şirketle siz, TKK (Tüketiciyi Koruma Kanunu) ile anlaşacaksınız.
Siz Lenovo'ya bilgisayarınızı verebilirsiniz, servis süresinde tamir etmezse, bozarsa, başka şey olursa, muhatabınız servis olmaz, satın aldığınız şirket olur.
Ama buradan faturasız olarak aldıysanız, zaten o bilgisayar sizin değil demektir :)
Bakkal amca beni yakti yani ? Peki simdi ben servise gonderdim servis urunu gec yapti ve ben adima iade formu aldim. Faturanin bende bir kopyasi var uzerinde asli gibidir yaziyor ve vatan kasesi var. Ben fatura ve iade formu ile gitsem parayi elden alamazmiyim veya cek olarak ? Bu sekilde amacima ulasmis olurum :D Vatana gidip sordugumda aliriz falan dediler ama ordaki eleman ne kadar bilgili bilmiyorum. Ayrica benim aldigim kisi soyle yapmis sanirim. Adamin birisi sirketin uzerine almis sonra baskasina satmis sonrada ben almis olmaliyim. Urunu alan ilk adama mi ulassam acaba ? Bana bir cozum yolu sunarmisiniz ? Kafam baya karisik :(
Vatandan almak için şansınızı bir deneyin. Umarım hiç bir şey demeden verirler.
Ama muhtemelen ilk sahibini isteyecekler ve şirketin kendilerine FATURA KESMESİNİ talep edeceklerdir. Yani sizin "bakkal amca", Vatan'a "iade faturası" kesecek. Bunu kesmek ister mi ya da kesmek için sizden bir şey talep eder mi bilmiyorum.
- - - Updated - - -
Fatura dediğiniz ne? Vatan'ın bakkal amcaya kestiği fatura mı?
Alıntı:
Şenol Eker rumuzlu üyeden alıntı
Vatandan almak için şansınızı bir deneyin. Umarım hiç bir şey demeden verirler.
Ama muhtemelen ilk sahibini isteyecekler ve şirketin kendilerine FATURA KESMESİNİ talep edeceklerdir. Yani sizin "bakkal amca", Vatan'a "iade faturası" kesecek. Bunu kesmek ister mi ya da kesmek için sizden bir şey talep eder mi bilmiyorum.
- - - Updated - - -
Fatura dediğiniz ne? Vatan'ın bakkal amcaya kestiği fatura mı?
Aynen vatanin bakkal amcaya kestigi fatura bende. Ama lenovo menteseyi ve touchpadi bozup geri yolladi. Adamlar bir yeri tamir ediyor bir yeri bozuyor. Videolu olarak eposta bile gonderdim ama sikinti yokmus kargoya vermisler geri gelecekmis. Sonra ben tekrar yolliyacam tabii ki :) Adamlar anlamak istemiyor herhalde. Benim dava acma sansim yokmu tuketici haklari asliye hukuktan acariz dedi ama kazanabilir miyim ?