Cevap: Savcılık dava açar mı
Cevap veren herkese çok teşekkür ediyorum. İnanın işin parasal yönünde değilim.ben başka şehirdeyim anneannem başka şehirde.kadıncağız o kadar iyi niyetle gitmiş ki konuşmaya baban duymasın aman oğlum bak böyle böyle yapmışın diye.ama kadını bir dövmedikleri kalmış.benim bu davayı açmaktaki amacım adamın tavırları zaten. İspat etmek ve pişman etmek bana söylediklerine.bu ülkede dürüst insanlarda hırsızlar kadar cesaretli olmalı bence.başka şehirdeyim ama acaba hangi savcılığa gitmeliyim.tekrar çok teşekkür ederim herkese
Hakkarili Arzuhalci beye katılıyorum, ben de suç unsuru görüyorum. Bunun yanında sAyrıca tehditte etmiş, tanık varsa tehditten de sevk eder savcılık.
Bu arada ufak bir uyarı. Hangi savcılığa gitmeliyim diye sormuşsunuz, bu sizin ceza usul hukuku eksikliğinizi gösteriyor. Dediğiniz gibi sadece bir dilekçe yazmakla da iş bitmiyor. Karşı taraf da bu süreçte boş durmayacaktır. İşler çorbaya dönmeden eğer hukuki süreç başlatmaya karar verdiyseniz profesyonel hukuki yardım alın.
Alıntı:
xyxcyp rumuzlu üyeden alıntı
163/2 diyor ki 'sahibinin veya zilyedinin rızası olmadan yararlanan kişi'. Rızanın olmadığı nasıl kanıtlanacak?
Bulunduğunuz şehirdeki savcılıktan ifadenizin alınarak şikayet dosyasının yetkili savcılığa gönderilmesini talep edebilirsiniz. Şikayette bulunmak anayasal bir haktır. Şayet iftira gibi bir durum söz konusu değilse şikayette bulunana bir zarar gelmez.
Rızanın olmadığının kanıtlanması şart tabi. Ama bu düşündüğünüz kadar zor değil.
Olayda rızanın olmadığını açık bir şekilde biz konuyu okuyanlar olarak görmekteyiz. Peki bunu savcının da görmesini nasıl sağlayacağız?
1- Hayatın normal bir olağan akışı vardır. Bu akış içerisinde 80 yaşındaki birisinin muhtemelen 13 - 15 yaşındaki bir çocuğa al oğlum şunu da telefonuna 85 TL lik oyun indir diyeceği düşünülemez.
2- Yakınan anneannesi ve onun yan komşusunu dilekçesinde tanık olarak gösterecek. Yan komşusu ifadesinde "telefonu bozuk diye bana getirdi, içinde sim kart olmadığını görerek kendisine bildirdim" diyecek. Anneanne de bu ifadeyi doğrular nitelikte ifade verecek.
3- Yakınan, belgeleriyle birlikte yeni sim kart aldığını ispatlayacak. Gerekirse GSM şirketinden hattın hangi tarihte ne sebeple kapatıldığı ve yeni sim kart alındığı sorulacak. Hiç kimse kendi rızası ile ödünç verdiği bir telefonun sim kartını iptal ettirip yeni simkart çıkartmak zorunda kalmaz.
Eğer bu kadar delilin yeterli olduğunu düşünmüyorsanız ben artık size bir şey diyemem. Deliller dava açılması için fazlasıyla yeterlidir ve yakınan başvurursa dava açılacaktır. Bundan eminim.
Sayın alexdesoza,
Dilekçenizin hitap şekli şu şekilde olmalıdır; (Örnek)
İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA
SUNULMAK ÜZERE
ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA
Siz tabi ki uygun şehir adlarını yazar, bulunduğunuz yerin savcılığına teslim edersiniz. Onlar olayın olduğu yere göndereceklerdir. Tanıkların ad ve adreslerini yazmayı unutmayınız. Ayrıca sonucunu bilmemize rağmen buradan bildirirseniz sevinirim. Kolay gelsin
Fazla kafanızı ağrıtıyorum ama acaba şu şekilde bir soruşturma açılabilir mi.iş biraz tersinden işler mi. Yani ben olayı anlatsam ama kişilerden şikayetçi olmasam Hattımdan oyun indiren kişiden şikayetçi olsam ki sonuçta kesin bunlar ama.elde deliller olduktan sonra şikayetçi olsam diyorum.anlatabildim mi ? Çünkü savcı bunları çağırıp ifade almadan operatörden olay ile ilgili delilleri isteyebilir mi.sebebi anneannemin o evde yalnız kalması ve soruşturma eğer önce ifade sonra delil toplama şeklinde giderse kesin suçlu olduğu ortaya çıkmadan anneannemi rahatsız edebilirler.bunu da istemiyorum.ama savcı çağırdığında önüne pat diye imeil nosunu koysun ve suçluluğu kanıtlansın istiyorum.Yorumlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim çok yardımı oluyor olayları gelişme oldukça payaşaşacağım.ayrıca avukat tutmam gerekli mi sizce.
Cevap: nasıl hareket etmem gerekiyor lütfen yardım
Kaç yaşında çocuk dediğiniz?
Şikayetçi olmadan olmaz. Siz çocuğa telefonu izinsiz kullanma, babaya da tehdit suçlaması (delil varsa) içeren dilekçenizi savcılığa gönderiniz gerisi çorap söküğü bigi gelir.
Anneannenizle komşuluk ilişkileri zaten bitmiş ama bir zarar verebileceklerini sanmıyorum.
Öte yandan savcılık soruşturmasındaki işleyiş belli olmaz. GSM şirketinden yazı geldikten sonra ifade alınabilir, tersi de olabilir. Önemli olan dosyada tüm bilgi ve belgelerin toplanması.
Şikayetçi olacaksanız olay gününden itibaren 6 aylık süreyi geçirmeyin.
Hakkarili arzuhalci hocam çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için bir kaç gün içinde şikayetçi olacağım bakalım durumu burdan aktarırım sizlere.hepinize iyi çalışmalar.
Cevap: nasıl hareket etmem gerekiyor lütfen yardım
16-17 yaşında.çocuk sim kartı çalmış bir de anneanneme akıl vermiş. aveadan 12 liraya çıkarlıyor teyze git çıkar diye.Ben yeni kartı çıkartıp o da açılana kadar mesaj ile oyun yüklemiş.
Rica ederim. Bir nebze olsun yardımcı olabildiysem kendimi mutlu addederim. Kolay gelsin.
Hakkarili Arzuhalci by
beyan etmiş olduğu bilgilere/yönlendirmelere tümüyle katıldığım gibi olayın sonucunu ve savcılıkta yapılan her hukuki işlem HAKKINDA BU YERE BİLGİ VERMENİZİ RİCA EDERİM.
Söz konusu olayda kimin telefonundan kullanılarak ÜCRET ödemesi yapıldığı KESİNDİR....
Ceza mahkemesinde ilgili kişi(ler) HÜKÜM aldıktan sonra sebepsiz zenginleşme davasI AÇTIKTAN SONRA ceza davasının sonucunu kanıt sunmak suretiyle alacağınıza faizde eklenerek size ödenmesini talep etme hakkınız vardır.