Cevap: Hukuki boşluğa mı düştüm
Alıntı:
xyxcyp rumuzlu üyeden alıntı
Verin kargoya gitsin ne var ki bunda bu kadar sorun edecek. Tüketici kanununa göre iade kargo bedeli de satıcıya aittir, anlaşmalı oldukları kargo şirketine verin zaten iade alacaklardır. Tazminat davası hakkında yorumlar yapılmış, isteyeceğiniz tazminata göre minimum 300 Lira dava harcı ödersiniz, tabi bunun ucu açık isteyeceğiniz tazminata göre artar. Dava açmak basittir ancak sonuçları komplike ve pahalı olabilir.
en pratik yol budur ama hukuki açıdan en riskli yolda budur.
Kargoyla gönderdiğinizde muhatap firma kargoda başka bir mal gönderdi diyerek tüketiciye tekrardan ayıplı malın iadesi için icra takibi yaparsa DURUMUN NE OLUR ?
tabi ki görüştüm bugün yarın oyalayıp durdular en son dava açacam dedim beni zor durumda bıraktıklarını izah ettim ama cevap bile yazmadılar
- - - Updated - - -
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
25 gündür sadece gelinip alınmasını mı beklediniz, satıcı ile hiç görüşmediniz mi bir daha?
aslında önce ben kargo firması çağırdım onlar beni durdurdu kendilerinin aldıracaklarını söylediler uzadıkça e mail attım bugün yarın oyalandım
- - - Updated - - -
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Bahse konu 112. madde ile kastedilen şey sizin yorumunuzdan çok daha farklıdır. Şimdi o maddenin ne anlamda olduğunu uzun uzadıya açıklama gereği duymuyorum. Size ne yapılması ve yapılabileceği hususunu daha önce belirtmiştim. Elbette buna uyup uymamak size kalmış bir konudur.
Ama birkaç ay sonra burada konu açıp ta "tazminat talebim reddedildi, üstüne üstlük karşı tarafın avukat ücretini de yüklediler, bununla da yetinmeyip disiplin para cezasına mahkum ettiler" şeklinde konu açarsanız biz de size yapacak bir şey yok şeklinde cevap verebiliriz.
112 maddenin yorumunu merak ettim gerçekten hukuka ilgiliyimdir madde benim anladığım kadarıyla tam da benim mevzuu ya açıklık getiriyor nerede yanılıyorum acaba
- - - Updated - - -
Alıntı:
ayberk_08 rumuzlu üyeden alıntı
neye dayanarak maddi tazminat davası açıyorsunuz ?
ÖNERİM;
ilgili makinayı emaneten en yakın notere TESLİM ediniz, teslim eder iken muhatap firmaya makinanın notere teslim edildiği ve bu uğurda harcadığımız masrafları ödeyiniz gibi İHTAR ÇEKİNİZ.
ödemezlerse o ihtarname ile hakem heyetinin yolunu tutmam gerekir sağ kulağı sol elle tutmak gibi olmuyor mu
- - - Updated - - -
Alıntı:
xyxcyp rumuzlu üyeden alıntı
Verin kargoya gitsin ne var ki bunda bu kadar sorun edecek. Tüketici kanununa göre iade kargo bedeli de satıcıya aittir, anlaşmalı oldukları kargo şirketine verin zaten iade alacaklardır. Tazminat davası hakkında yorumlar yapılmış, isteyeceğiniz tazminata göre minimum 300 Lira dava harcı ödersiniz, tabi bunun ucu açık isteyeceğiniz tazminata göre artar. Dava açmak basittir ancak sonuçları komplike ve pahalı olabilir.
Zaten gönderecektim ama biz aldıralım beyaz eşya başına birşey gelir falan dediler şimdi aldırmıyorlar yine de göndermem jest yapmak olacak pek içimden gelmiyor ama 112. maddeyi gerçekten yanlış yorumladımsa öyle yaparım artık
ödemezlerse o ihtarname ile hakem heyetinin yolunu tutmam gerekir sağ kulağı sol elle tutmak gibi olmuyor mu
evet aynen öyle :(
Hiç olmasa firma kötü niyetli size zarar verme gibi bir durumun ortada OLMAZ ....