teşekkür ederim, iyim siz nasılsınız ? :)
sizin konuyla alakalı beyanlarınız çok doğrudur, sizin beyanlarınızı yapacağı düşüncesiyle sonradan konuyla ilgili ihtar çekmesini önerdim .......
Printable View
Fatih Bey dediğiniz gibi yapıp cuma günü aradım işyeri sahibi açmadı telefonu bende muhasebecisiyle görüştüm durumu sizin dediğiniz şekilde izah ettim patronun onayı olmadan yapamayacağını söyledi.Bugün tekrar aradım patron açmadı bende kredi çekiceğim banka maaş bodrosu, imza sirküsü istiyor dedim halen ses seda yok.Yarın sabah son bir arama yapacağım olmadı soluğu noterde alacağım gibi geliyor.
Bu arada diplomayı Afyonda noterde işleme koymuştuk TOKİ'lere sunmak adına elimde örneği yok bulunduğum yerdeki notere gittim biz buradan göremiyoruz aynı noterden tekrar çıkarman gerek dediler.İş mahkeme sürecine girerse bunu noterden mahkeme mi ister yoksa ben şimdiden arkadaşımı yollayıp aldırayımmı?Şimdi noterden ihtar çekip iş feshinde bulunacağım bunu TOKİ'lere de yollamam gerekiyor mu onları da bu süreçten haberdar etmem gerekiyor mu?
asgari avukat ücreti tahsil edilebilir.
örneğin ben avukata 30 bin tl ödedim diyerek 30 bin tl size ödenmesine karar verilemez !
baroların asgari ücret tarifesine göre avukatınıza ödenmesine hüküm verilir.
ayrıca avukatla mahkeme kazanılacağı vakit asgari ücret ödeme kararı yetineceği konusuyla ilgili anlaşmak gerekir.
Siz avukatınızla asgari tarife üzerinden anlaşsanız ve bu parayı avukatınıza ödeseniz, ya da ödeme sözü verseniz, mahkeme de asgari tarife üzerinden avukatılık ücretinin davalıdan alınıp davacıya verilmesine hükmetse, bu alınacak olan para avukatındır. Sizin değildir. Siz avukata ödediğiniz ASGARİ TARİFEDEN ÜCRETİ hiç bir yerden hiç bir şekilde alamıyorsunuz. Bir yolu varsa öğrenmek isterim.
Ancak avukatınızla "ben size hiç para ödemem, davayı kazanın, karşıdan alın paranızı" diye anlaşmanız gerek ki, avukatınız asgari tarife üzerinden vergi vs. ücretler ödemek zorunda olduğundan cebinden para koymak zorunda kalır.
Merhabalar;
Öncelikle tek taraflı fesih hakkına sahipsiniz, maaşların geç ödenmesi, ve bir kaç ay ödememesi işçinin tek taraflı fesih hakkını doğuruyor. Sonrasında bu işi avukat tutmadan çözmeye çalışın şöyleki; işveren yaptığı belirsiz süreli iş sözleşmelerinde imzayı attırırken maaş kısmını boş bırakır, sebebi ise olası itilaflarda bankadan ödediği, ssk ya bildirdiği rakamı yazmanın kolay olmasını sağlamaktır. arkadaşım mühendis oldugunu ve maaşlarının 2900 civar oldugunu söylemiş. bu kanun değildir. bir mühendis maaşı 5000 tl de olabilir ama işveren anlaşmayı 1500 tl üzerinden yapabilir, çalışan işçi bunu kabul ederek işe başlamış olabilir. içeriği hakkında detayları arkadaşımızın kendisi biliyor. her işyerinde oldugu gibi maaş anlaşmalarını 4000 tl yapan bir işçi veya müdüre işveren '' biz bankaya maaşları asgari yatırıyoruz'' dediğinde işci bunu kabul ederek işbaşı yapıyor. amacı 4000 tl almaksa zaten maaşını alıyor. bu tarz itilaflarda işçi geriye dönük tazmınatı 4000 tl ye başlı olarak talep ediyor ve şikayetçi oluyor. çok karıştırmadan tavsiyemi yazmak istiyorum, siz değerli arkadaşların yorumuna bırakıyorum. 1. yol işverenle anlaşmalı olarak ayrılmanızdır, işverene belirli bir gün sunarak almadığınız taktirde geçiminizin ve borçlarınızın birikeceği, faizler ödemek zorunda kalacağınızı , aksi halde kendinize yeni bir iş bulmanız gerekeceği, ayrılırken tek taraflı fasih hakkınızın oldugunu, böyle bir durumda şikayet yoluna başvuracağınızı, şikayete konu olan durumu elden aldıgınız tutara göre yapacağınızı, bu konuşmaları kayıt altına almanızı tavsiye ederim. yok ben bunlarla ugraşamam derseniz kendinize 2 şahit bularak sgk ya başvurup şikayet etmenizi, onların bu işi çözmesini isteyebilirsiniz. veya noterden tek taraflı fesih gönderip varsa tazmınatlarınızı belirtip, almadığınız maaşları ekleyip fesih yapabilirsiniz. yine tavsiyem uzlaşma ile çözmenizdir. yoksa gereksiz zaman kaybı olur, çünkü minareyi çalan kılıfı hazırlamıştır.