Cevap: Cep Telefonu HK - Hırsızlık ?
Merhaba
Bugün Kuruma gittim ve direk olarak iptal edemeyeceklerini belittiler. Kayıp veya çalıntı olarak ihbar etmemizi veya savcılıktan bir yazı getirmemizi söyledi.
Bu durumda yarın Savcılığa başvuru yapacağım. 2 yol önermişsiniz. 2 sinide deneyeceğim. Masraflı olur dediğiniz masraf ne kadar tabiri caizse bilmiyorum ama sanmıyorum ki 3-5 milyarları bulsun.
Hakkınız var amacım üzümü yemek bağcı ile hiçbir alıp vereceğim olmayacaktır.
Takip edip desteklediğiniz için teşekkür ederim efendim.
Alıntı:
baba&evlat rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
Bugün Kuruma gittim ve direk olarak iptal edemeyeceklerini belittiler. Kayıp veya çalıntı olarak ihbar etmemizi veya savcılıktan bir yazı getirmemizi söyledi.
Bu durumda yarın Savcılığa başvuru yapacağım. 2 yol önermişsiniz. 2 sinide deneyeceğim. Masraflı olur dediğiniz masraf ne kadar tabiri caizse bilmiyorum ama sanmıyorum ki 3-5 milyarları bulsun.
Hakkınız var amacım üzümü yemek bağcı ile hiçbir alıp vereceğim olmayacaktır.
Takip edip desteklediğiniz için teşekkür ederim efendim.
Rica ederim. Asliye hukuk harcı çok tutmaz. Keşif, bilirkişi, tanık gibi masraflar olmayacağından eğer avukat da tutmaz kendiniz takip ederseniz 100 TL yargı harcı olsa, 50 TL de pul desek toplam 150 TL yi geçeceğini sanmam. Kaldı ki bu masrafı davayı kazanırsanız kendisinden alacaksınız. Savcılık başvurusunun ücretsiz olduğunu ise söylememe gerek yok sanırım. Bence savcılıktan sonuç alamazsanız dava açın. Savcılık aşamasında uzlaşmak isteyebilir bir ihtimal. Kolay gelsin.
Alıntı:
Hakkarili Arzuhalci rumuzlu üyeden alıntı
Sayın baba&evlat,
Öncelikle bu kuruma şunu sorup öğreniniz:
Kendilerine kayıp başvurusu yapıldığında sadece telefonu mu kapatmaktadırlar yoksa ayrıca savcılığa suç duyurusunda da bulunmakta mıdırlar.
Eğer sadece telefonu kapatmakla yetiniyorlarsa bence hata yapmakta ve suç işlemektedirler. Çünkü;
Kaybolan bir telefonun bir başkası tarafından kullanılması önceki yazımda da belirttiğim gibi suçtur. Telefonu başkasının kullandığını tespit eden kurum bu suçu öğrenmiş demektir.
Görev alanına giren bir suçu öğrenen kurumun / kamu görevlisinin bunu yetkili makamlara bildirmemesi de suç teşkil ettiğinden bunu yetkili makam olan savcılığa bildirmek zorundadırlar. Eğer bunu yapmıyorlarsa suç işlemektedirler.
Size tavsiyem ise şunlar olacaktır.
1- Güveni kötüye kullanmak suçundan savcılığa başvurabilir,
2- Hukuk mahkemesinde dava açarak telefonu talep edebilirsiniz.
İkinci yolu uzun ve masraflı olduğundan pek önermiyorum. Birinci yol ise masrafsız ve daha çabuk sonuç alabileceğiniz bir yoldur. Ancak burada da güveni kötüye kullanma suçunun unsurlarının oluşup oluşmadığı tartışmalıdır. Yengeniz soruşturma aşamasında telefonu geri vererek uzlaşmaya yanaşabilir. Bu durumda telefonu geri alarak şikayenizden vazgeçebilirsiniz. Zaten anladığım kadarıyla sizin amacınız da üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil.
benimde konuma bakabilirmisiniz?