Cevap: Yapmadıgım Bir Şey İçin Benden Şikayetçi Olmuşlar
Ben bu olayda eksik anlatım ve çelişkiler gördüm. Olayı daha ayrıntılı bir şekilde anlatırsanız daha iyi bir yorum yapabiliriz. Örneğin salt bilgisayar servisi olmanız ve bu nedenle de işten anlamanız sizden şüphelenilmesi için yeterli bir neden mi sizce?
Çogu İnsanın IP Adresi Sabit Degil Ve Degişiyor Bu Durumda Yapan Şahsında IP Adresi Degişmişse nolucak Peki ve yargılama sürecinde bende birşey bulamadıkları halde beni suçlama hakları varmıdır?
Bazı sorularım olacak:
Öncelikle savcı ya da polise ifade verdiniz mi? Hakkınızda bir iddianame düzenlendi mi, dava açıldı mı?
Dün karakoldan çagırdılar ve gittim ifadem alındı ifademi imzaladım ve çıktım dava açılıcaktır büyük ihtimalle
Alıntı:
metin339 rumuzlu üyeden alıntı
Dün karakoldan çagırdılar ve gittim ifadem alındı ifademi imzaladım ve çıktım dava açılıcaktır büyük ihtimalle
metin by
ifadenizde nasıl cümle kurduğunuzu merak ettiğimizden dolayı soru soruldu size.
ifade verdim diyerek maalesef bizi aydınlatamadığınız :(
İFADENİZDE KURDUĞUNUZ CÜMLELER NEDİR ?
Olay şöyle oldu sahısla çocukluk arkadaşıyım ve yaşadıgımız memlekette bilgisar işini onlara göre benden iyi yapan yok yazılımcı olarak bunda 7 ay önce arkadaşla muhabbetimi kestim konuşmuyodum yani herhangi bi sürtüşme veya kavga olmadı sadece selamı sabahı kestim bazı nedenlerden dolayı 2 ay önce arkadaşın adına facebook hesabı açılmış uygunsuz fotograflar vs. yazı yazılmış arkadaştan dükyana geldi işte senmi yaptın yok kardeşim ben yapmadım dedim ama savcılıga verirsen çıkarırlar kimin yaptıgını dedim gerekli konularda gene kendisine yardımcı oldum hatta şikayetçi olması içinde ben ısrar ettim yani olay bu kendim yapsam ne diye şikayetçi ol diyeyimki araştır diyeyimki ve karakoldada sorulan sorular şunlardı
1.Şahsı Tanıyormusun (evet dedim)
2.Aranızda Herhangi Bir Hüsumet Varmıydı(Hayır)
3.Ne Zamandan Beridir Tanıyorsun(çocukluk Arkadaşım)
İfademdede Tam Hatırlamıyorum Ama Olayla Alakamın Olmadıgını Arkadaşla 7 ay önceki bir konu yüzünden konuşmadıgımızı ve kendisini o zamandan beridir görmedigimi belirttim ve Bilgisayar Ve Yazılımdan İyi Anladıgım İçin Bu Şahsın Beni Bu Şekil Suçladıgını İfademin Altındada Belirttim Polisler Şikayetçimisin Dediler Hayır Dedim Bana Dedikleri Şu Oldu Eger İftira Atıldıgını Düşünüyosan Bence Şikayetçi Ol Cezasını Çeksin Bende Hayır Şikayetçi Degilim Deyip İfademi imzaladım Ve çıktım.
Karşı tarafın ifadesini görmeden birşey söylemek zor ama anlattığınız kadarı ile dava açılmasını haklı kılacak yeterli delil yok. Siz dava açılacağını düşündüğünüzü söylemişsiniz ama ben bu şartlarda dava açılacağını hiç sanmıyorum. Çünkü ortada hiçbir delil görünmüyor.
Belki savcı bizzat kendisi ifadenizi almak için size polis aracılığı ile haber gönderebilir. Bu durumda yukarıdaki soruların en az birkaçını soracağını kesin olarak belirteyim. Salt şüphe ve iddia üzerine ne dava açılır ne de hüküm verilir.
Her türlü şupheden uzak net ve inandırıcı delil bulmak onların görev ve sorumluluğunda. Bunu başaramazlarsa dava bile açılmaz. Geçmiş olsun.